Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Οκτωβρίου 2018

Φιλική νίκη επί του Άρη το μακρινό 1933

Σαν σήμερα στις 1/10/1933 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει της σεζόν 1933-1934, εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι του Κυπέλλου "Απογευματινής"...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με προπονητή τον Νίκο Σανκιώνη (πρώην παίκτης του Θερμαϊκού), πήρε το φιλικό διπλό επί του συμπολίτη, επικρατώντας με 0-1.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας, το σημείωσε στο 26ο λεπτό ο Ιωαννίδης, καθώς στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λεονταρίδη, δεν άλλαξε κάτι.

Ο ΠΑΟΚ μετά από μια κακή προηγούμενη χρονιά (1932-1933), την οποία ήθελαν όλοι να ξεχάσουν, επανερχόταν στη διεκδίκηση του τοπικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης και θα διεκδικούσε στη συνέχεια τη συμμετοχή του στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Πυλορόφ, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Βασιλειάδης, Καβουρματζής, Αναστασιάδης, Ιωαννίδης, Ασκεπίδης, Λαζάρου, Ετιέν.

Τα φιλικά του ΠΑΟΚ εκείνο το διάστημα:

10/09/1933: ΠΑΟΚ – Άρης 0-3
17/09/1933: ΠΑΟΚ – Ηρακλής 5-1
01/10/1933: Άρης – ΠΑΟΚ 0-1
08/10/1933: Ηρακλής – ΠΑΟΚ 3-3

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1933-34 διεξήχθη σε δύο ομίλους: Βόρειο με τέσσερις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και Νότιο με έξι ομάδες, τέσσερις από την ΕΠΣ Αθήνας και δύο από την ΕΠΣ Πειραιά. Οι νικητές των δύο ομίλων αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό.

Η εθνική κατηγορία, στην οποία όσοι σύλλογοι μετείχαν δεν λάβαιναν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, καταργήθηκε. Έτσι οι σύλλογοι αγωνίστηκαν πρώτα στο τοπικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο πανελλήνιο.

Ουσιαστικά η ρύθμιση αυτή έγινε για να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε υποβιβαστεί την προηγούμενη χρονιά, αφού είχε αρνηθεί να δώσει αγώνες διαβάθμισης.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1932-1933. Διακρίνονται ο τότε προπονητής, Αριστοτέλης Αρμάσης στα αριστερά και ο έφορος Καρτσαμπέκης στα δεξιά. Όρθιοι από αριστερά: Καβουρματζής, Λαζάρου, Μπιμπλής, Κωνσταντινίδης, Παπαϊρδανίδης. Καθιστοί (στη μέση): Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, και κάτω οι: Παπαδόπουλος, Χαλκιάς, Πυλορόφ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4