Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Οκτωβρίου 2018

Τρίποντο με λυτρωτή τον Μάτος στο 95'! (2016)

Σαν σήμερα στις 30/10/2016, για την 9η αγωνιστική της Super League, o Δικέφαλος του Βορρά, κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ, με 1-0 χάρη σε γκολ του Λέο Μάτος στο 95'...

Μπροστά σε περίπου 21.000 οπαδούς του (18.741 τα εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ παρά την προβληματικότατη εμφάνισή του πήρε μια νίκη στην εκπνοή της αναμέτρησης! 

Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Μαλεζά, Κρέσπο, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή και Κάμπος, Αθανασιάδη, Ροντρίγκες στην επίθεση.
Ένα άχρωμο, άοσμο και άγευστο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται στα λάθη και την ατολμία... 

Ο ΠΑΟΚ με εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, ανάλωσε 45 ολόκληρα λεπτά σε ανούσια και φλύαρη κατοχή, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε και πολλά πράγματα.
Κακό ποδόσφαιρο παίχτηκε εκείνη τη μέρα στην Τούμπα και το μόνο που ίσως μείνει είναι η εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς στο 29ο λεπτό, όταν ο Ανέστης απέκρουσε σε κόρνερ το φάουλ του Κροάτη. Ήταν τεχνικό χτύπημα αλλά χωρίς δύναμη...

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Αλμέιδα, σε μια φάση στην οποία αδράνησε η άμυνά μας... Και αν αυτός ο τρόπος παιχνιδιού εξυπηρετούσε την αθηναϊκή ομάδα, δεν εξυπηρετούσε σε καμιά περίπτωση τον ΠΑΟΚ.

Ένας ΠΑΟΚ ο οποίος χωρίς ψυχή και καθαρό μυαλό σπαταλούσε τις όποιες ευκαιρίες προσπάθησε να δημιουργήσει, με τους Κάμπος και Ροντρίγκες να δείχνουν και πάλι τη γνωστή τους επιπολαιότητα. 

Επίσης ήταν ξεκάθαρη η αναγκαιότητα να μπει στο ματς ο Μπίσεσβαρ ώστε να αξιοποιηθούν οι γρήγοροι ακραίοι αλλά και ο Κλάους που δεν πήρε μπάλα στο 45λεπτο!
Το μέτριο παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να έχει στη σύνθεσή του παίκτες με μηδενική προσφορά και παίζοντας μονόπλευρα (από τα δεξιά), προσπαθούσε να βρει τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΚ.

Μια ΑΕΚ που είχε μια δυο καλές στιγμές και στην επανάληψη, στις σποραδικές επισκέψεις στην περιοχή μας! 

Στο 63ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ πέρασε στη θέση του Σακχόφ, ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο ορθόδοξα και άρχισε να βγάζει φάσεις. Στο 77ο λεπτό, χαμένο τετ α τετ ο Ροντρίγκες στην πιο καλή στιγμή της ομάδας στην επανάληψη.
Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 95ο λεπτό με τον Μάτος! Σέντρα ο Περέιρα, πρώτη κεφαλιά ο Μαλεζάς και ο Μάτος από κοντά σκόραρε χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ το τρίποντο!
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Σακχόφ (63' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (87' Περέιρα), Κάμπος (76' Μυστακίδης).

ΑΕΚ: Ανέστης, Βίγια, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Γαλανόπουλος), Πατίτο (69' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Αλμέιδα (90' Αραβίδης).

.................................................

O τεχνικός του Δικεφάλου εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την σημερινή επικράτηση επί της ΑΕΚ...
Αναλυτικά τόνισε ο Βλάνταν Ίβιτς:

Για την εικόνα του ματς: "Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι, πολύ πιο δύσκολο από την περασμένη εβδομάδα. Ήμουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα κλείσει τους χώρους, να παίξει κόντρα επίθεση. Μιλήσαμε τους παίκτες μου, τους τα είπα. Θα έλεγα ότι ήμασταν καλύτεροι, Δίκαια κερδίσαμε. 

Βέβαια το σκορ θα μπορούσε να είναι και ισοπαλία γιατί είχε και η ΑΕΚ κάποιες φάσεις. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δείξαμε ότι ήμαστε ομάδα. Είχαμε τον έλεγχο και στο τέλος καταφέραμε να βάλουμε γκολ σήμερα".

Για το αν να θα μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο: "Παίζουμε ένα δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι κόντρα σε μία ομάδα που περίμενα διαφορετική όπως και ήταν. Ήθελα να έχω τους παίκτες που τακτικά μπορούν να κάνουν αυτό που τους ζητάω να έχουν τρεξίματα και να πιέσουν στο κέντρο. 

Ρίσκο δεν θα έλεγα ότι ήταν, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε κι αλλιώς. Το τελευταίο μισάωρο θα έλεγα ότι ρισκάραμε βάλαμε έναν μεσοεπιθετικό, αλλά δεν θα έλεγα ότι αν παίζαμε ξανά δεν θα έβαζα πάλι το ίδιο σχήμα".

Για τον Μπίσεβαρ: "Ο Μπίσεσβαρ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να σου δώσει λύσεις επιθετικά. Είναι βαρύς παίκτης. Όταν είναι δυνατά τα παιχνίδια χρειάζεσαι να καλύψεις τους χώρους, τρεξίματα και πειθαρχία. Δε λέω ότι είναι απείθαρχος. Δε λέω ότι στο επόμενο δεν θα ξεκινήσει. Είναι καλά σωματικά, αλλά πάντα εξαρτάται από την τακτική και τον αντίπαλο. 

Δουλεύουμε σαν ομάδα και είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες που δείχνουν χαρακτήρα κι όταν έρχονται από τον πάγκο. Μπορεί να μην είναι εκείνοι ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να μου αποδείξουν. Όπως για παράδειγμα ο Περέιρα".

Για τον Περέιρα: "Φάνηκε ότι δεν έγινε αργά η αλλαγή του. Μπορούσε να παίξει νωρίτερα και να μην έκανε ασίστ. Μπορούσε να έβαζε και γκολ. Ο Περέιρα είναι ένας παίκτης τον οποίο εγώ κράτησα εδώ. Αυτό να το ξέρετε και το λέω πρώτη φορά".

Για το παιχνίδι της Πέμπτης: "Κερδίζει ψυχολογία η ομάδα. Μπορεί κάποια παιχνίδια στο παρελθόν να μην έπαιρνε αυτά που αξίζει, αλλά σχεδόν στο 85%-90% δείξαμε καλό πρόσωπο. Είχαμε αυτό που ζητούσα παίξαμε επιθετικό ποδόσφαιρο, σήμερα δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες ήταν ντέρμπι. Προτιμώ να είναι λίγες οι φάσεις, αλλά να κερδίζουμε. 

Όλοι θέλουμε ποδόσφαιρο με δημιουργία αλλά δεν μπορείς να το κάνεις πάντα. Παίζονται πολλά αυτή την εβδομάδα. Έχουμε την Πέμπτη ένα δύσκολο παιχνίδι, πιο δύσκολο απ' ότι παίξαμε εκτός, αλλά έχουμε δυο ακόμη ματς στο γκρουπ. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε το παιχνίδι, όσο πιο νωρίς να εξασφαλίσουμε κάτι. Αλλά και με τη νίκη δεν είσαι σίγουρος".

Για την απόδοση του Κάμπος: "Έτσι βλέπετε εσείς. Ποιος μπαίνεις στις φάσεις, εγώ ή εσείς; Σε πόσες φάσεις έχει μπει ο άνθρωπος. Πιστεύετε ότι αν έπαιζε κάποιος άλλος θα έκανε περισσότερες φάσεις; Μπορεί κάποιος άλλος να έπαιζε και να μην έμπαινε καν στις φάσεις. Εγώ βλέπω διαφορετικά. 

Βλέπω ότι είναι πειθαρχημένος, δουλεύει καθημερινά και στον αγωνιστικό χώρο. Βάζει το εαυτό του στην ομάδα. Ναι δεν έχει σκοράρει, συμβαίνει αυτό και στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Θα προβληματιζόμουν αν δεν ήταν πειθαρχημένος και θα τον έβγαζα".

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μάτος: "Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα και κάτι διαφορετικό, Προσφέρει μέχρι τώρα αρκετά, περιμένουμε κι άλλα. Είναι καλός και στημένα, δυνατός στον αέρα κι εύχομαι έτσι να συνέχισε".

Για τον Σάκχοφ: "Μπορεί να έχει κάνει λάθη στο passing game, αλλά τακτικά ήταν πειθαρχημένος και κάλυψε αρκετά μέτρα στο χώρο του κέντρου. Είναι ένας παίκτης που δίνει το 100%. Σήμερα διάλεξα να παίξουν αυτοί οι τρεις. Η Τούμπα είναι πολύ δύσκολη. 

Όταν ακούς κάποια πράγματα από την κερκίδα πρέπει να είσαι δυνατός για να το ξεπεράσεις. Γιατί αν δεν είσαι σε παίρνει από κάτω. Γι' αυτό πρέπει να στηρίξουμε τους καινούριους παίκτες. Προσπάθεια κάνουν όλοι, κάποιες φορές δεν βγαίνει".

....................................................

Ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Δικέφαλο. Ο Λέο Μάτος μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ, παραχώρησε δηλώσεις για το γκολ που σημείωσε και την σπουδαία νίκη στο ντέρμπι.
"Είναι η πρώτη φορά που σκοράρω στο φινάλε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Στην Ουκρανία κόντρα σε μία μικρή ομάδα είχε ξαναγίνει, αλλά δεν ήταν ντέρμπι, όπως σήμερα. Δεν περίμενα να σκοράρω σήμερα. 

Ήταν σημαντικό γκολ σε ένα σφιχτό παιχνίδι και ευχαριστώ τον Θεό για το γκολ και την νίκη. Δεν έχω να πω κάτι στους συμπαίκτες μου. Έχουμε επιθετικούς με ποιότητα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πότε χάνεις τα πάντα, πότε η μπάλα μπαίνει μόνη της. Αυτό κάποια στιγμή γυρνάει όμως και όλα θα γίνουν καλά για εμάς.

Κατά την γνώμη μου το αξίζαμε σήμερα. Ήμαστε πιο επικίνδυνοι από την αρχή, κάναμε φάσεις και δεν απειληθήκαμε. Δεν χαλαρώσαμε και πιέσαμε συνεχώς για το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό και το πετύχαμε. Δεν συζητήσαμε για το ότι δεν σκοράρουμε σε δεύτερο μέρος. 

Αγωνιστικά δεν είναι ότι αποδίδουμε άσχημα απλά πιέζουμε πολύ στο πρώτο μέρος γι αυτό φαίνεται ότι πέφτουμε στο δεύτερο. Σήμερα αυτό άλλαξε. Πιέσαμε πολύ μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να πω αν πρόλαβα ή όχι την μπάλα στην φάση του τελευταίου κόρνερ. Ήταν πάνω στην φάση και δεν ξέρω αν πρόλαβα ή όχι. Θα το δω και θα σας πω, δεν έχω θέμα".

...............................................................

Ο Φακούντο Περέιρα μίλησε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ...

Αναλυτικά τόνισε ο Αργεντίνος άσος του ΠΑΟΚ:

"Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω στο λίγο που αγωνίστηκα να πάρει η ομάδα μου μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι. Χαίρομαι γιατί πήραμε τους τρεις βαθμούς που πρέπει να παίρνουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι και συνεχίζουμε.

Είναι ένα ντέρμπι και αυτά τα παιχνίδια έχουν πολύ μεγάλη ένταση. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά τα παιχνίδια και το σημαντικό είναι ότι στο τέλος πήραμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια".

..............................................................

Ο MVP της αναμέτρησης απέναντι στην ΑΕΚ, Χοσέ Κάνιας τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ήταν ένα ντέρμπι. Εμείς που παίζαμε στον αγωνιστικό χώρο νιώθαμε πολύ έντονα τον ρυθμό. Μακάρι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι 3-0, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ξέραμε και περιμέναμε ότι η ΑΕΚ θα μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα όπως και έγινε. Ήταν μια νίκη που την άξιζε η ομάδα και αυτό είναι το σημαντικό".

Για την ανάδειξή του ως MVP: "Δεν είναι κάτι που σκέφτεται κάποιος αν είναι σημαντικός για την ομάδα ή όχι. Φυσικά και χαίρομαι που κέρδισα αυτό το βραβείο, αλλά η ομάδα κέρδισε και αυτό είναι το σημαντικότερο. Οι συμπαίκτες μου δίνουν τον καλύτερο τους στις προπονήσεις και στους αγώνες γιατί προσπαθούν να είναι στους βασικούς 11. Αυτός είναι ο βασικός στόχος κάθε ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια να κερδίσει τα παιχνίδια. 

Εγώ νιώθω πολύ καλά εδώ, είμαι πολύ καλά εδώ και μπορώ να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει τους βαθμούς, να παίρνει τις νίκες και να προχωράει σωστά στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα χαίρομαι για αυτό το βραβείο. Ήταν σήμερα η σειρά μου. Άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος. Για αυτό είμαστε ομάδα για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον".

Για την γενικότερη φετινή εικόνα του Δικεφάλου: "Γίνεται μια τρομερή δουλειά από τον προπονητή και από το σταφ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία. Να δουλεύουμε σιγά σιγά για να δέσουμε σαν ομάδα. Γιατί μπορεί αυτό να το ξεχνάει ο κόσμος, αλλά έχουν έρθει 8 καινούργιοι παίκτες ανάμεσα τους και εγώ. 

Είμαι 3-4 μήνες εδώ ακόμη προσαρμόζομαι καθημερινά μαθαίνω κάτι καινούργιο και για τους συμπαίκτες μου, και για την ομάδα και για τον προπονητή. Νομίζω ότι δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο. Πρέπει να μας πιστωθεί ο χρόνος για να δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο γιατί στις προπονήσεις αυτό φαίνεται. Χρειάζεται λίγη περισσότερη ηρεμία και τα αποτελέσματα θα έρθουν".

Για το επερχόμενο ματς με την Καραμπάγκ: "Πολύ σημαντικό το παιχνίδι για τη συνέχεια και την πρόκριση μας στο Europa League. Η Καραμπάγκ έδειξε ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να μπούμε πεισμωμένοι στον αγωνιστικό χώρο να μη τους δώσουμε χώρο, να τους κάνουμε να καταλάβουν εξ αρχής ότι πρόκειται για ένα χαμένο παιχνίδι. 

Εμείς θα παίξουμε δυνατά, θα κυνηγήσουμε το γρήγορο γκολ προκειμένου να κοιτάμε με αισιοδοξία την συνέχεια στο Europa League και οπωσδήποτε θέλουμε τους 3 βαθμούς".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4