Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Σεπτεμβρίου 2018

Η επική ανατροπή έμεινε στη μέση (1994)

Σαν σήμερα στις 18/9/1994, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-1995 ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Ολλανδό Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 13.000 θεατές (11.517 τα εισιτήρια), ανάμεσά τους και περισσότεροι από 1.000 ΠΑΟΚτσήδες, γνώρισε την ήττα με 4-3…
Μόλις στο 5ο λεπτό ο διαιτητής Αστερής καταλόγισε πέναλτι σε βάρος μας, το οποίο εκτέλεσε ο Σαραβάκος ανοίγοντας το σκορ στο παιχνίδι. Ο ίδιος παίκτης στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου σημείωσε το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ!
Στο τετράλεπτο 51’-55’ ο Κωστής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 4-0 και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ξύπνησε και αντέδρασε, με τον κόσμο στην εξέδρα να μη σταματά να ενισχύει την ομάδα, αφήνοντας τους οπαδούς της γηπεδούχου με το στόμα ανοιχτό.
Έτσι ο ΠΑΟΚ αρχικά μείωσε στο 61’ με τον Καπετανόπουλο, το 4-2 το πέτυχε ο Ζουμπούλης στο 79’ με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Χάβου, για να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά στο 85ο λεπτό ο Λαγωνίδης, ευστοχώντας από τα 11 μέτρα, στο πέναλτι που υπέδειξε ο ρέφερι σε ανατροπή του Γιουκούδη από τον Σαραβάκο.
Η μεγάλη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ όμως δεν είχε συνέχεια και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Αστερή βρήκε την αθηναϊκή ομάδα να παίρνει τη νίκη με 4-3.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Αγορογιάννης (57' Κοπιτσής), Καραγιάννης, Μανωλάς, Βλάχος, Σαμπανάζοβιτς, Σαβέφσκι, Τσιάρτας (75' Κωστένογλου), Δημητριάδης, Κωστής, Σαραβάκος.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου (54' Χάβος), Αλεξίου, Λαγωνίδης, Μιλάνκο (68' Οικονομίδης), Τουρσουνίδης, Ζαγοράκης, Μπότσιεκ, Γιουκούδης, Ζουμπούλης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).

* Στην παραπάνω εικόνα η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Αλεξίου, Μιχόπουλος, Μιλάνκο, Ζαφειρίου, Γιουκούδης, Μπότσιεκ. Καθιστοί: Ζαγοράκης, Ζουμπούλης, Λαγωνίδης, Τουρσουνίδης, Καπετανόπουλος.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4