Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Σεπτεμβρίου 2018

Ισόπαλος στην πρεμιέρα της σεζόν 1960-1961

Σαν σήμερα στις 18/9/1960, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (8.359 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2, καθώς βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 15' ο Μηταριώτης, ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Κορκίδης, σε βάρος του Ραπτόπουλου, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Βασιλειάδη, μετά από σέντρα του Λέανδρου, όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 55ο λεπτό με τον Νιφαδόπουλο, μετά από μπαλιά του Κυπριανίδη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια δεύτερη ισοφάριση στο 74ο λεπτό, όταν ο Λέανδρος σέντραρε προς τον Σιδηρόπουλο και αυτός παρά την πίεση του Μαλιόγλου, με βολέ έκανε το 2-2.

Στο 87' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί και να πάρει τη νίκη, όταν ο Βασιλειάδης από τα τρία μέτρα, έστειλε την μπάλα άουτ!

Νωρίτερα, στο 83ο λεπτό, αποβλήθηκε ο Μηταριώτης, για συνεχόμενες διαμαρτυρίες του σε υπόδειξη φάουλ, αγνοώντας τις συνεχείς συστάσεις του διαιτητή!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Κεμανίδης, Νικολαΐδης, Γιαννέλος, Γκάγκας, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Απόλλων Πόντου: Αυγητίδης, Χρυσανίδης, Μαλιόγλου, Ζαφειράκης, Σακελλαρίδης, Σφαιρόπουλος, Μηταριώτης, Κυπριανίδης, Αβραμίδης, Νιφαδόπουλος, Σαλαπασίδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς.

* Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Τα 31 τέρματα του ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά σημείωσαν οι: Βασιλειάδης 10, Σιδηρόπουλος 7, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 3, Γκάγκας - Τασσόπουλος - Νικολαΐδης - Μηλίτσης - Σαλούστο - Ραπτόπουλος από ένα...

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4