Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Σεπτεμβρίου 2018

Τρίμπαλο επί της νεοφώτιστης Νίκης Βόλου (2014)

Σαν σήμερα στις 13/9/2014, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 στην Τούμπα, τη νεοφώτιστη Νίκη Βόλου, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Super League, της περιόδου 2014-2015...

Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα (δύο αγωνιστικές από τα επεισόδια με τον Παναθηναϊκό στον τελικό) ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με 4-4-1-1, έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ρατς – Βίτορ – Τζαβέλλα – Σκόνδρα, στη μεσαία γραμμή Μακ – Κάτσε – Τζιόλη – Σαλπιγγίδη, μπροστά τους ο Περέιρα και στην κεφαλή ο Αθανασιάδης.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλά στο παιχνίδι και άρχισε να βγάζει τη μία τελική πίσω από την άλλη. Η πίεση που ασκήθηκε με το καλημέρα στους φιλοξενούμενους έφερε τους παίκτες του Αναστασιάδη σε θέσεις για γκολ αλλά ο Ρατς στο 2', ο Περέιρα στο 12' και ο Αθανασιάδης στο 8' και στο 17' δεν μπόρεσαν να κουνήσουν τα δίκτυα του Ταμπάκη...

Η ομάδα κυκλοφορούσε την μπάλα με υπομονή, έκλεισε τη Νίκη στο μισό γήπεδο και αναπτυσσόταν τόσο από τις πτέρυγες με Ρατς – Σκόνδρα – Μακ, όσο και από τον άξονα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων!
Ήταν πολύ καλός ο Δικέφαλος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο 23' ο Κλάους βρήκε δίκτυα, με σουτ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη από τα αριστερά.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, με τους Θεσσαλούς πάντως να έχουν στο 45ο λεπτό μια πολύ καλή στιγμή με τον Μουζακίτη που βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι μόνος, σούταρε και ο Γλύκος μπλόκαρε τον αδύναμο σουτ. Στο ίδιο λεπτό αποχώρησε τραυματίας ο Τζαβέλλας (πρόβλημα στον προσαγωγό), δίνοντας τη θέση του στον Κατσικά...

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματά του με τον Φακούντο Περέιρα που πρόλαβε τον αμυντικό σε γύρισμα του Σκόνδρα και με κοντινό πλασέ σκόραρε! 

Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε η ομάδα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε πολύ καλές στιγμές για ένα τρίτο γκολ, αλλά οι προσπάθειες των Σαλπιγγίδη, Περέιρα, Βίτορ δεν βρήκαν δίχτυα. 

Η Νίκη απείλησε στο 55' και χρειάστηκε η επέμβαση του Γλύκου σε σουτ του Σκούρτη, για να μην παραβιαστεί η εστία μας.
Στο 79', ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν Αθανασιάδης κρατήθηκε από τον Ίβενς, το εκτέλεσε εύστοχα ο Μακ και έγραψε το 3-0. Η ομάδα δεν σταμάτησε να επιτίθεται με τους ακραίους μπακ που ήταν μια μόνιμη απειλή για τον Ταμπάκη. 

Στο 88' μάλιστα μπορούσε να γίνει το προσφιλές εκείνη την περίοδο 4-0, όταν ο Σκόνδρας βρέθηκε προ του Ταμπάκη από πλάγια θέση, όμως το σουτ του το απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας.

Συμπερασματικά ο Δικέφαλος έκανε ένα ακόμη καλό ματς, ήταν ομάδα σε όλο το παιχνίδι, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε 21 τελικές (11 στην εστία) και σκόραρε τρεις φορές! 

Πλέον όλοι έστρεψαν στην προσοχή τους στο παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ που θα γινόταν την επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League... 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας (46' Κατσικάς), Ρατς, Κάτσε, Τζιόλης (76' Μάρτενς), Σαλπιγγίδης (64' Τσανδάρης), Μακ, Φακούντο, Κλάους.

Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Αργύρης, Ιβενς, Μέτσε, Σωτηράκος (24' Μαχλελής), Λάουξ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης (51' Σταμπολζιεφ), Σκούρτης (84' Κορέτα).
Ο Παναγιώτης Γλύκος τόνισε πως με την πάροδο του χρόνου η ομάδα θα αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο...

«Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο ματς αν και η Νίκη Βόλου είχε δύο άτυχα αποτελέσματα. Με τέτοιες ομάδες μπορείς να την πατήσεις, αλλά εμείς δείξαμε δημιουργικότητα και μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη καθώς μας βοήθησε και το γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος. 

Η διαφορά με το πρώτο ματς είναι ότι κάναμε τις ευκαιρίες γκολ τώρα. Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα δένει περισσότερο και βγάζει καλύτερο ποδόσφαιρο. 

Δεν παίζει κάποιο λόγο που έπαιζα στον Ολυμπιακό Βόλου, είμαι Βολιώτης και χαίρομαι που υπάρχει μία ομάδα στην πρώτη κατηγορία και εύχομαι να ανέβει και ο Ολυμπιακός Βόλου. 

Με τον Κλάους έχω μια ιδιαίτερη σχέση, τον έβλεπα πως ήταν πιεσμένος, το καλό είναι ότι για τα επόμενα χρόνια θα είναι εδώ και αυτό είναι πολύ θετικό. 

Είναι ένα ευρωπαϊκό ματς, θα είναι πολύ διαφορετικό και πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες αυτού του αγώνα και θέλουμε να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».

Εικόνες από το παιχνίδι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4