Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Σεπτεμβρίου 2018

Καλύτερος στην Τρίπολη αλλά έμεινε στο "Χ" (2009)

Σαν σήμερα στις 13/9/2009, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 2009-2010...

Ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το πρωτάθλημα με την ομάδα μας αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ.
Ο Σάντος παρέταξε τον Δικέφαλο με επιθετικό χαρακτήρα, σε διάταξη 4-1-4-1 με τους Λίνο, Σαβίνι, Τσιρίλο και Αραμπατζή στη γραμμή άμυνας, μπροστά τους ο Βιτόλο, ενώ στο χώρο του κέντρου ήταν οι Φωτάκης, Ίβιτς με προωθημένους στα πλάγια τους Βιεϊρίνια και Κονσεϊσάο. 
Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο γρήγορος τραυματισμός του Ισπανού και η αναγκαστική αλλαγή του με τον Πάμπλο Γκαρσία, έφερε ανακατατάξεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Φωτάκη να αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει για να δίνει βοήθειες στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Αστέρα να περιορίζεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα. 

Ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός με τους Βιεϊρινια, Κονσεϊσάο και Μουσλίμοβιτς, αλλά το σουτ του πρώτου στο 9', το πλασέ του αρχηγού στο 25' και το τετ-α-τετ του Βόσνιου από την κάθετη μπαλιά του Φωτάκη στο 44' βρήκαν σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Αστέρα Ντρεγκρά. 

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με τον Αστέρα να απειλεί στις καθυστερήσεις μετά από ωραία ενέργεια του Έντερ ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά, ο Βίλτσες κατέβασε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του απομακρύνεται από τον Χαλκιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Φωτάκη να "ξαραχνιάζει" το αριστερό "γάμα" της εστίας του Ντεγκρά με σουτ κεραυνό, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. 

Η ψυχρολουσία του Αστέρα μετά το 0-1, λίγο έλειψε να του στοιχίσει κι ένα δεύτερο γκολ, αφού μετά τη σέντρα, οι παίκτες της Τρίπολης έχασαν τη μπάλα, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει μπροστά από τα δεξιά με τον Κονσεϊσάο να σεντράρει για το κεφάλι του Βιεϊρινια ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μουσλίμοβιτς δεν κατάφερε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και αυτή κατέληξε άουτ. 
Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε όμως 15 λεπτά μετά, όταν από βολέ του τερματοφύλακα του Αστέρα, ο Τσιρίλο προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Χαλκιά αλλα δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του Τσέζαρεκ. 

Ο Κροάτης "τρύπωσε" ανάμεσα στον Ιταλό και τον τερματοφύλακα και με πλασέ νίκησε τον εξουδετερωμένο Χαλκιά κάνοντας το 1-1.
H αλλαγή του Σάντος με τον Κουτσιανικούλη αντί του Κονσεϊσάο λίγο έλλειψε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. 

Στο 74′ ο Ίβιτς κινήθηκε ωραία στην αντίπαλη περιοχή, πάσαρε στον Κουτσιανικούλη, ο οποίος σούταρε από μέση απόσταση, πάνω στον Ντεγκρά. Στη συνέχεια ο Σάντος άλλαξε διάταξη γυρίζοντας σε καθαρό 4-4-2 περνώντας τον Φιλομένο στη θέση του Ίβιτς.

Στο 83′ ο Μουσλίμοβιτς πήρε την μπάλα με το κεφάλι προ του εξερχόμενου Ντεγκρά, ο οποίος έριξε στο έδαφος τον Βόσνιο, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε άουτ. Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιόλογο και ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 1-1.
Προβληματισμός για την αμυντική λειτουργία της ομάδας μιας και είναι η τέταρτη φορά που από ένα "χαζό" λάθος στην άμυνα ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ. 

Αδύναμος κρίκος ο Μουσλίμοβιτς ο οποίος δε μπορεί να βρει τα πατήματά του στο 4-4-2, ενώ όταν αγωνίζεται μόνος του στην κορυφή της επίθεσης αναλώνεται στο να κατεβαίνει άσκοπα στο χώρο του κέντρου για να πάρει τη μπάλα αφήνοντας μονίμως άδεια την αντίπαλη περιοχή.
Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Καρντόσο, Καρέρα, Έντερ (58′ Ρίος), Βίλτσες (65′ Ζεάν Κάρλος), Σέζαρεκ (82′ Καούνος).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Σαβίνι, Τσιρίλο, Βιτόλο (8′ Γκαρσία), Ίβιτς (75′ Φιλομένο), Φωτάκης, Κονσεϊσάο (68′ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς.

Δηλώσεις Φ. Σάντος: 

«Από την αρχή ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γιατί ο Αστέρας είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα, παλεύει πάρα πολύ. Καλύπτει πολύ καλά τους χώρους, και πρεσάρει όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια της. 

Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγαμε τόσο καλά, όσο θα θέλαμε, γιατί δεν είχαμε σωστά μαρκαρίσματα και δε φτάναμε σωστά στην αντίπαλη περιοχή και δίναμε χώρους στον αντίπαλο. Γενικότερα, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, το θέαμα ήταν μέτριο.

Στο δεύτερο, είπαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο ψηλά, να μην του αφήνουμε χώρους, κι έτσι μπήκαμε πάρα πολύ καλά, και ψάξαμε να κερδίσουμε μπάλες κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε με τον Βιεϊρίνια την μπάλα και να βρεθούμε γρήγορα στην περιοχή του Αστέρα και να σκοράρουμε. 

Μετά είχαμε την υποχρέωση να ελέγξουμε καλύτερα το ρυθμό του αγώνα. Σίγουρα και ο Αστέρας έκανε ό,τι μπορούσε για να μπει στο ματς. 

Όμως, αντίθετα με το πρώτο μέρος που είχε ευκαιρίες, στο δεύτερο δεν είχε. Από δικό μας λάθος ισοφάρισε και πήγε έτσι ως το τέλος του αγώνα.

Εμείς είχαμε μια-δυο ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε τον αγώνα νωρίτερα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης, θα έπρεπε κάποια πράγματα να τα κάναμε καλύτερα από αυτά που είχαμε σχεδιάσει. 

Πλέον τελείωσε το ματς αυτό και κοιτάμε αμέσως την επόμενη αναμέτρηση. Σίγουρα στόχος μας ήταν οι 3 βαθμοί στην Τρίπολη, κρατάμε τον ένα βαθμό, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Σε ερώτηση για τα ατομικά λάθη, από τα οποία ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί και τα τρία φετινά γκολ, ο Σάντος σχολίασε: «Οι παίκτες είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Δυστυχώς τα έκαναν σε αυτά τα ματς, σίγουρα κανείς δεν ήθελε να τα κάνει. 

Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να είναι 100% συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι και να αποφύγουν αυτά τα λάθη, γιατί τα λάθη στην άμυνα στοιχίζουν πολύ. 

Δεν πρέπει όμως να εστιάσουμε σε έναν παίκτη και να τον δείχνουμε με το δάκτυλο. Ο προπονητής φταίει πάντα για όλα και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4