Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Σαββουλίδης κράτησε τη φιλική νίκη (1967)

Σαν σήμερα στις 6/9/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Καυτανζόγλειο τον Μακεδονικό, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει της σεζόν 1967-1968...

Αυτό ήταν το 4ο φιλικό του ΠΑΟΚ εκείνο το διάστημα, καθώς είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια:

20/08/1967: Άρης Πτολεμαΐδας – ΠΑΟΚ 0-2
27/08/1967: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-3
03/09/1967: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0

Το παιχνίδι με τον Μακεδονικό έγινε κάτω από βροχόπτωση, μπροστά σε λίγους θεατές και ο Δικέφαλος πήρε τη φιλική νίκη με το φτωχό 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 61ο λεπτό ο Λέανδρος.

Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ που εκτέλεσε ο Αφεντουλίδης, ο Σαράφης πάσαρε στον Λέανδρο και αυτός δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Βασιλακάκη, σημειώνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο χωρίς πάντως να είναι επικίνδυνος, ενώ στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην! 

Ο Μακεδονικός (αγωνιζόταν στην Β' Εθνική) ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που οι παίκτες μας συναγωνίζονταν ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη!

Το ότι οι φιλοξενούμενοι δεν σκόραραν οφειλόταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, στην εκπληκτική απόδοση του Σαββουλίδη, που έσωσε την εστία μας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης (Μακρής), Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Τάτσης (Κατσικάρης), Μουρατίδης, Λέανδρος, Χαραλαμπίδης (Αφεντουλίδης), Γιακουμής, Σαράφης, Αφεντουλίδης (Λάζος).

Μακεδονικός: Βασιλάκης (Βροχίδης), Βαλτσάνης, Λεβέντης, Αναστασιάδης, Τανούρης, Πληγουράς (Στεφανίδης - Πελτέκης), Παλάσκας (Μιχάκης), Κωνσταντινίδης, Παπαδημητρίου, Γεωργιάδης. 

* Στην αρχική εικόνα, μια σύνθεση της ομάδας του ΠΑΟΚ της περιόδου 1967-1968 στο γήπεδο της Τούμπας. 
Διακρίνονται από τα αριστερά όρθιοι: Θεοφανίδης Αιμίλιος, Βασιλειάδης Απόστολος, Σαββουλίδης Απόστολος, Τάτσης Γιώργος, Φουντουκίδης Αριστοτέλης, Σαράφης Σταύρος. Καθιστοί: Συμεωνίδης Λέανδρος, Χαραλαμπίδης Ουνούφριος, Μουρατίδης Τούλης, Γιακουμής Γιάννης, Αφεντουλίδης Ανέστης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4