Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Σεπτεμβρίου 2018

Η λευκή ισοπαλία αδικούσε τον ΠΑΟΚ (1964)

Σαν σήμερα στις 6/9/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει της σεζόν 1964-1965...

Ήταν το 4ο φιλικό παιχνίδι που έδινε ο ΠΑΟΚ εκείνο το διάστημα, έχοντας τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του και ο Δικέφαλος έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον συμπολίτη, αν και ήταν η ομάδα που υπερείχε –κυρίως στην επανάληψη- χωρίς όμως οι κυνηγοί μας να φτάσουν στο γκολ!

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 7.000 θεατές (6.230 τα εισιτήρια) και τελείωσε ισόπαλος 0-0.
Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο ενός τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν οι τέσσερις ομάδες της Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Άρης, Απόλλων Πόντου).

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι, όταν στο 26' ο Δεμίρης μετά από κακή έξοδο του Μουσελεμίδη, πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία μας, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Στο 35' ο Κούδας πάσαρε στον Αποστολίδη, αλλά ο Παντελάκος απέκρουσε το σουτ του τελευταίου. Λίγο αργότερα ο Γιακουμής από εξαιρετική θέση σούταρε βεβιασμένα στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα του Άρη.

Σε όλη τη διάρκεια της επανάληψης ο ΠΑΟΚ πίεσε, ο Άρης αμύνθηκε μαζικά και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 0-0 στην αναμέτρηση.

Να σημειωθεί ότι στο 25' ο Λιτόπουλος χτύπησε τον Δεμίρη, ο διαιτητής Παναγιωτίδης διέταξε την αποβολή του (δεν υπήρχε τότε κόκκινη κάρτα), όμως μετά από συζητήσεις αποφάσισε να μην τον στείλει στα αποδυτήρια, λόγω του φιλικού χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ραπτόπουλος, Κούδας, Γιακουμής, Λέανδρος, Μουσελεμίδης και από τον Άρη οι Παντελάκος, Πλαστήρας, Γριμπελάκος, Χατζηκώστας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Δούκας, Λιτόπουλος, Πανόπουλος, Ασίκης, Ραπτόπουλος, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος.

Άρης: Παντελάκος, Πλαστήρας, Μοσχίδης, Λιόφτης, Κεμαλίδης, Γριμπελάκος, Κωνσταντινίδης, Χατζηκώστας, Δεμίρης, Γαρίκης (Σπανόπουλος), Κατάμα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4