Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Σεπτεμβρίου 2018

Τρίτο σερί φιλικό με "Μέγα Αλέξανδρο" (1955)

Σαν σήμερα στις 11/9/1955, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Σιντριβάνι τον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη σεζόν 1955-1956...

Δεν ξέρουμε αν ήταν σύμπτωση, αυτό όμως το φιλικό ήταν το τρίτο του ΠΑΟΚ εκείνο το διάστημα και στα δύο προηγούμενα είχε απέναντί του ομάδες που έφεραν τον τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος».

Πιο συγκεκριμένα στις 21/08/1955 αντιμετώπισε στην Κατερίνη τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης (νίκη με 1-5) και στις 27/08/1955 στη Φλώρινα, τον Μέγα Αλέξανδρο Φλώρινας (νίκη με 0-1 με Χαβανίδη).

Ο Δικέφαλος ζούσε τη «Χρυσή Εποχή», ήταν ο μόνιμος πρωταθλητής Θεσσαλονίκης (1953-1957) και στο ματς που έγινε σαν σήμερα στις 11/9/1955, πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημειώσαμε στην επανάληψη.
Η αρχή έγινε στο 52' με τον Καλογιάννη και το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 69' με τον Κουιρουκίδη να εκμεταλλεύεται εξαιρετική σέντρα του Λέανδρου.

Μορφή της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων (Κουιμάνης), ο οποίος με σωρεία επεμβάσεων κράτησε το σκορ σε λογικά επίπεδα, ενώ στο 86' απέκρουσε και πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Γερούδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος (Βελλιάδης), Αγγελόπουλος, Κεμανίδης, Γερούδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης (Δουκάκης), Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Γιαννέλος.

Μέγας Αλέξανδρος: Κουιμάνης, Πήλιος, Καπάτος, Κωνσταντινίδης, Νάνος, Κίτσος, Τριανταφυλλίδης, Καβάλας, Τσίντας, Φιλίππου, Χρηστίδης. 

* Στην αρχική εικόνα, ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1955-1956
Διακρίνονται από αριστερά  όρθιοι: Κιουρτζής, Κουιρουκίδης, Καλογιάννης, Γεντζής, Πάγκαλος (προπονητής), Πρόγιος, Χαραλαμπίδης (πρόεδρος), Λέανδρος, Παπαδάκης, Χασιώτης, Κεμανίδης. Καθιστοί: Τσίντογλου, Πετρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4