Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλική νίκη με Παναθηναϊκό στην καινούρια Τούμπα (1959)

Σαν σήμερα στις 13/9/1959, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό σε φιλικό παιχνίδι, το τρίτο της ομάδας μας στο τότε ολοκαίνουριο στάδιο...

Προηγήθηκαν αυτό με την ΑΕΚ (νίκη με 1-0 στα εγκαίνια του γηπέδου) και το φιλικό με την (τότε) γιουγκοσλαβική Μπεογκράντσκι (ήττα με 0-2 στις 9/9/1959). 

Μπροστά σε 10.000 θεατές, ο Δικέφαλος αισθητά καλύτερος της αθηναϊκής ομάδας, πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 8ο λεπτό με τον Κουιρουκίδη να εκμεταλλεύεται την πάσα του Κιουρτζή και να ανοίγει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα στο 17ο λεπτό, με αυτογκόλ του Χασιώτη, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα σε σέντρα του Δομάζου, την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα του Πρόγιου!
Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ισόπαλες με 1-1, για να χαρίσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ ο Κιουρτζής στο 75', όταν με στριφτό σουτ νίκησε τον Βουτσαρά.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κεμανίδης, Κατηκαρίδης, Κουιρουκίδης, Νικολαΐδης και απόό τον Παναθηναϊκό οι Λινοξυλάκης, Νεμπίδης, Δομάζος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Τσίντογλου, Γιαννέλος, Λέανδρος (Καπόνης), Κατηκαρίδης, Κουιρουκίδης, Κιουρτζής, Νικολαΐδης.

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Μανταράκης, Αγελλόπουλος, Τζουνάκος, Τζαρέλλας (Νεμπίδης), Λινοξυλάκης, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ, Σκάιλος, Γεωργιάδης, Ανδρέου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4