Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλική ήττα με ελπιδοφόρα μηνύματα (1953)

Σαν σήμερα στις 13/9/1953, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακόσε φιλικό παιχνίδι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 1953-1954...

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου και έδωσαν το παρόν οπαδοί και των δύο ομάδων, με τους ΠΑΟΚτσήδες να κλέβουν την παράσταση λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όταν σήκωσαν 11 πανό, στα οποία απεικονιζόταν οι 11 παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ δε σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν για την ομάδα μας!
Ο Δικέφαλος του Βορρά, δύο μέρες νωρίτερα είχε αναδειχτεί ισόπαλος 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι το οποίο παρά τον φιλικό του χαρακτήρα διακόπηκε στο 84', εξαιτίας την εξόφθαλμης εύνοιας του ρέφερι Παπαφιλίππου, υπέρ της αθηναϊκής ομάδας!

Οι παίκτες, οι παράγοντες και οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά, αναζητούσαν εναγωνίως να πάρουν τη ρεβάνς της φιλικής τους ήττας με 2-1 στο Συντριβάνι, σε παιχνίδι που έγινε στις 30/8/1953. 

Η επικράτηση του Ολυμπιακού με 4-1, δε φάνηκε να στενοχωρεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς άπαντες αντιλαμβάνονταν πως η "Χρυσή Εποχή" του Δικεφάλου, είχε ήδη ξεκινήσει ... 

Το σκορ άνοιξε στο 4', όταν ο Ιωάννου, παρά την πίεση του Χασιώτη, με το αριστερό νίκησε τον Φορτοτύρα, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στη συμβολή των δοκαριών πριν καταλήξει στα δίχτυα μας!

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και αφού αρχικά έχασε μια καλή ευκαιρία στο 9' με τον Αγγελίδη το σουτ του οποίου σταμάτησε δύσκολα ο Καραπατής, ήρθε στο 13' ο Κουιρουκίδης με κοντινή προβολή να πετύχει το 1-1, βάζοντας φωτιά στις θέσεις των ορθίων όπου βρισκόταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, φαντάροι οι περισσότεροι.
Ο Φορτοτύρας, προσπαθεί να ανακόψει τον Ιωάννου

Στο 26' ο Καραπατής απέκρουσε δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Παπαδάκη, για να έρθει στο 35΄ο Καρπαθάκης να σημειώσει με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Δρόσου το 2-1 για τους γηπεδούχους.
35ο λεπτό: Ο Καρπαθάκης σημειώνει το 2-1

Στο δίλεπτο 49'-50', ο Ολυμπιακός σημείωσε άλλα δύο τέρματα με τους Ιωάννου και Δαρίβα, το σκορ πήγε στο 4-1.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλάκη, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει, είχε 2-3 καλές στιγμές με καλύτερη ένα σουτ του Χουρμπουλιάδη στο 87' στο δοκάρι του Καραπατή, όμως το σκορ δεν άλλαξε...

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Καραπατής, Ρωσσίδης, Μουράτης, Ξανθόπουλος, Σούλης, Κοτρίδης, Κοκκονάκης, Δαρίβας, Καρπαθάκης (65' Κοπανίδης), Ιωάννου, Δρόσος (65' Χαλουβά).

ΠΑΟΚ: Φορτοτύρας (65' Σαββίδης), Κεμανίδης, Γερούδης, Τσίντογλου, Χασιώτης, Δουκάκης, Αγγελίδης, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης.

Δηλώσεις Γιώργου Χαραλαμπίδη, προέδρου του ΠΑΟΚ ...

«Είμαστε κατευχαριστημένοι από τις θερμές εκδηλώσεις του φίλαθλου κοινού αλλά και από την κατανόηση που έδειξε προς εμάς το ΔΣ του Ολυμπιακού. 

Ο διαιτητής Δασκαλάκης, αν και Πειραιώτης υπήρξε άψογος. Για τα επεισόδια του αγώνα μας με τον Παναθηναϊκό στις 11/9, που εξέθεσαν την ομάδα μας στη φίλαθλη κοινή γνώμη των Αθηνών, εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και νίκησε δίκαια! Ο ΠΑΟΚ έδειξε τη δύναμή του στο τελευταίο 25λεπτο, το δε σκορ με λίγη τύχη θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. 

Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τέλος ζητούμε συγγνώμη για την αποχώρησή μας από το γήπεδο στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά την ευθύνη γι' αυτό την έφερε η διαιτησία».

* Στην αρχική εικόνα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με τους παίκτες που παρατάχτηκαν στο φιλικό με τον Ολυμπιακό. Διακρίνονται από τα αριστερά όρθιοι: Κουιρουκίδης, Χασιώτης, Φορτοτύρας, Κεμανίδης, Γερούδης, Γεντζής, Δουκάκης, Τσίντογλου. Καθιστοί: Χουρμπουλιάδης, Παπαδάκης, Αγγελίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4