Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Σεπτεμβρίου 2018

Ήττα στο ΟΑΚΑ για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ (1985)

Σαν σήμερα στις 14/9/1985, ο Πρωταθλητής της περασμένης σεζόν ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 57.000 περίπου θεατές (54.800 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση στο 24ο λεπτό από τον Μανωλά.
Ο Αυστριακός τεχνικός του ΠΑΟΚ, παρέταξε την ομάδα με διπλή ζώνη άμυνας, με τον Δικέφαλο να απειλεί για πρώτη φορά στο 22ο λεπτό, όταν ο Πάπριτσα σέντραρε, με τον Ορφανό να σκοράρει, όμως ο διαιτητής Αδαμόπουλος ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας –σωστά- τον σκόρερ σε θέση οφ σάιντ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Μανωλάς με σουτ μετά από μπαλιά του Καραγκιοζόπουλου σημείωσε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην αθηναϊκή ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, βγήκε στην επίθεση αλλά ούτε ο Ορφανός στο 33', ούτε ο Σκαρτάδος στο 36' κατάφεραν να νικήσουν τον Αρβανίτη!
Λίγες οι καλές στιγμές στην επανάληψη με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του 45λέπτου και στο 58' να έχει σουτ του Εστερχάζι στο δοκάρι.
Ο ΠΑΟΚ από πλευράς του απείλησε στο 71' με ατομική προσπάθεια του Ορφανού και στο 89' με τον Πίττα...

Στεργιούδας, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ, ενώ οι Εστερχάζι, Μανωλάς, Γεωργαμλής ήταν οι καλύτεροι της ΑΕΚ.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αρβανίτης, Χατζής, Αρμόδωρος, Μανωλάς, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Ακριβόπουλος (67' Βοϊτσίδης), Δίντσικος, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι (77' Χατζόπουλος), Παπαϊωάννου.

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης (63' Λιάκος), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (75' Ιορδανίδης), Πίττας, Σίγγας, Πάπριτσα, Ορφανός.

Δηλώσεις Βάλτερ Σκότσικ:

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της. Ήταν ένα δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Σύμφωνα με τις ευκαιρίες που έχασε η ΑΕΚ, νίκησε δίκαια. Από τον ΠΑΟΚ λείπει η σιγουριά. Εύχομαι καλή πορεία στην ΑΕΚ, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».
* Τη σεζόν 1985-1986 ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4