Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Σεπτεμβρίου 2018

Πήρε το "Χ" στην εκπνοή σε επεισοδιακό ματς (2002)


Σαν σήμερα στις 1/9/2002, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 2002-2003...


Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο πάγκο του, μπροστά σε 13.000 θεατές (περιέργως μόλις 7.421 τα εισιτήρια!), αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, φτάνοντας μάλιστα στο γκολ της ισοφάρισης στο 90ό λεπτό, με σκόρερ τον Γιώργο Γεωργιάδη από τα 11 μέτρα.

Δυναμικό παρόν από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρέθηκε μαζικά στο παλιό γήπεδο της ακριτικής πόλης, και συμπαραστάθηκε στην προσπάθεια της ομάδας, χωρίς πάντως να λείψουν και τα παρατράγουδα!

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς καταγράφηκε στο 19ο λεπτό, όταν ο Καφές βρήκε τον Κουκιέλκα ο οποίος σούταρε, ο Μπούτσεκ απέκρουσε, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα του, όμως ο Παπαδημητρίου ήταν αυτός που κατάφερε να απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο.
 
Στο 25' ο Μπούτσεκ σταμάτησε το σουτ του Οκκά και στο 38' οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με συρτό σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής του Μπα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση, όμως ούτε ο Καφές στο 67', ούτε ο Φοφανά στο 75' κατάφεραν να κάνουν το 1-1. Ενδιάμεσα των δύο ευκαιριών μας, ο Μπα από καλή θέση σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει στην έξω πλευρά των διχτύων.

Στο 90', ο Γεωργιάδης σούταρε, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Βάλλα, στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Λάτνερ ανέτρεψε τον Οκκά, ο Ζωγράφος έδωσε το πέναλτι και ο Γεωργιάδης διαμόρφωσε το τελικό 1-1

Στο 65ο λεπτό ο Ζωγράφος απέβαλε τον Άγγελο Αναστασιάδη και το βοηθό του Κώστα Λαγωνίδη, ενώ στη φάση του πέναλτι είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λάιτνερ της Ξάνθης και αποβλήθηκε.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μάινταν, Φουτσίνι, Κοσμίνσκι (73' Νάστος), Χασιώτης, Αμπονσά, Καφές, Κουκιέλκα, Σπάσιτς (75' Φοφανά), Γιασεμάκης, Οκκάς, Γεωργιάδης.

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Ξέραμε ότι ο αντίπαλος παίζει με μακρινές μπαλιές στον Λαμπριάκο και είναι καλά οργανωμένος στην άμυνα. 
 
Αν μάλιστα πετύχει γκολ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον αντίπαλο. Θα μπορούσαμε πάντως στο πρώτο ημίχρονο να είχαμε προηγηθεί. 

Λένε ότι η μπάλα στη φάση του 19', πέρασε τη γραμμή. Θα το δω στην τηλεόραση για να σχηματίσω άποψη. Είμαστε ευχαριστημένοι που ισοφαρίσαμε στην εκπνοή, αλλά ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε κρατήσει περισσότερο χρόνο καθυστερήσεις. Η αποβολή μου από τον Ζωγράφο ήταν άδικη».

Γιασεμή Γιασεμάκης: «Οι υποχρεώσεις μας μεγάλωσαν μετά τη νίκη μας επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα. Έπρεπε να κερδίσουμε αφού εμείς είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά έστω και στα τελευταία λεπτά πήραμε την ισοπαλία».

Νίκος Καραγεωργίου: «Έγινε δυνατό παιχνίδι και ο κόσμος παρέσυρε τους παίκτες σε τέτοιες προσπάθειες. Οι δύο ομάδες σίγουρα μπορούν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Αν ήμασταν τυχεροί στη φάση του Μπα θα γινόταν το 2-0, αλλά γενικά σταθήκαμε και τυχεροί γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες. Έμεινα ευχαριστημένος που γέμισε το γήπεδο, λόγω την παρουσίας του ΠΑΟΚ. Είναι καλό αυτό για το ποδόσφαιρο και για τους παίκτες».

Γιάννης Παπαδημητρίου: «Έγινε δυνατό παιχνίδι με ένταση, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Σταθήκαμε τυχεροί που προηγηθήκαμε, κρατήσαμε το σκορ ως το τέλος, αλλά λίγο πριν τη λήξη ισοφαριστήκαμε».

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής
* Τη σεζόν 2002-2003, ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003, ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

* Στην αρχική εικόνα, ο Σπάσιτς και ο Μπα σε μια μονομαχία τους.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4