Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Αυγούστου 2018

Νίκη επί του ΠΟΞ με Κουιρουκίδη - Παπαδάκη (1953)


Σαν σήμερα στις 11/8/1953, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε νυκτερινό φιλικό παιχνίδι τον ΠΟ Ξηροκρήνης, μπροστά σε αρκετές χιλιάδες θεατές, λίγες μέρες μετά τη νίκη επί του Άρη με 3-2...

Οι εισπράξεις της αναμέτρησης πήγαν στα ταμεία του ΠΟΞ, με την ομάδα του οποίου αγωνίστηκαν οι νεομεταγραφέντες από τον ΠΑΟΚ, Ιωαννίδης, Κουντής, Λασκαρίδης. Αντίθετα με την ομάδα της Ξηροκρήνης δεν αγωνίστηκαν οι στρατευμένοι Οφάκογλου, Μαρινέλης, Πασχαλίδης.

Δεν πήρε μέρος στο παιχνίδι και ο Αγγελίδης, ο οποίος εκείνες τις μέρες είχε έρθει στον Δικέφαλο από τον ΠΟΞ με ελευθέρας και αγωνιζόταν στη θέση του έξω δεξιά.
Το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό ο Ζωίδης, μετά από μπαλιά του Μοσχόπουλου, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές μετά το 15ο λεπτό. Έτσι στο 36' ο Δικέφαλος έφτασε στην ισοφάριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδάκη, για να πάρει προβάδισμα στο 44' με τον Κουιρουκίδη να εκμεταλλεύεται σύγχυση στην περιοχή του ΠΟΞ και να κάνει το 2-1.

Το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ το σημείωσε ο Παπαδάκης στο 82' με βολέ μετά από μπαλιά του Χουρμπουλιάδη, για να δημιουργηθεί το τελικό 4-1 στο 86' με συρτό σουτ του Κουιρουκίδη, μετά από συνδυασμό όλων των παικτών της επιθετικής μας γραμμής.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φορτοτύρας, Χρυσάφης (Ράπτης), Χασιώτης, Κεμανίδης, Δουκάκης, Τσίντογλου, Τσολακούδης, Καραφουλίδης (Μπογδάνος), Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης.

ΠΟΞ:
Νικολαΐδης, Δημητρακόπουλος, Ιωαννίδης, Χατζόπουλος, Σαμαρόπουλος, Ψάλτης, Κουντής, Ξυλάς, Ζωίδης, Λασκαρίδης, Μοσχόπουλος.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γιεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4