Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιουλίου 2018

Η ΑΕΚ πήρε το "Χ" με ανύπαρκτο πέναλτι (1958)

Σαν σήμερα στις 6/7/1958, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο ... Χαριλάου την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 21ης (και προτελευταίας) αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1957-1958 ...

Μπροστά σε έξι χιλιάδες θεατές, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πολλά παράπονα από τον «άρχοντα» της αναμέτρησης (Γραμματικόπουλος), ο οποίος έσπρωξε την αθηναϊκή ομάδα, κάνοντας δώρο το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε στο 16ο λεπτό!

Αντίθετα έκλεισε τα μάτια σε καθαρές ανατροπές του Κουιρουκίδη στο 31' και στο 34', προκαλώντας την οργή των παικτών, παραγόντων και οπαδών του ΠΑΟΚ, που έβλεπαν έναν ρέφερι σε διατεταγμένη αποστολή!
Η φάση που πυροδότησε την αναμέτρηση στο 16', ξεκίνησε από προσπάθεια του Σταματιάδη από τα δεξιά, η σέντρα του οποίου κατέληξε στον Χασιώτη που βρισκόταν ολομόναχος στην περιοχή μας. Αυτός στην προσπάθεια να την στοπάρει τη σήκωσε και αυτή βρήκε εντελώς ακούσια το χέρι του! 

Ο Γραμματικόπουλος είδε ... πέναλτι αντί να δώσει το πολύ έμμεσο και έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα εν μέσω γενικής κατακραυγής για αυτήν του την απόφαση. Ο Νεστορίδης εκτέλεσε και νικώντας τον Πρόγιο έγραψε το 0-1.
Μετά από αυτό το σημείο ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία στο ματς, χωρίς να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Γραμματικόπουλο να αρνείται προκλητικά να σφυρίξει πέναλτι σε δύο περιπτώσεις στις οποίες ανατράπηκε ο Κουιρουκίδης από τον Γαβανά στο 31' και 34'.

Στο 61' ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση με γκολάρα του Λάμπη Κουιρουκίδη, που πήρε την μπάλα από τον Κιουρτζή, πέρασε τον Αναστασιάδη και με μια ασύλληπτη βολίδα νίκησε τον Σεραφείδη, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες.

Στο ημίωρο που απέμεινε ως τη λήξη του ματς, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για την ανατροπή, όμως οι κυνηγοί μας δεν κατάφεραν να νικήσουν για δεύτερη φορά τον γκολκίπερ της ΑΕΚ και έτσι παρέμεινε το τελικό 1-1.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι εξαιρετικοί Λέανδρος και Κουιρουκίδης.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή των Καλογιάννη - Τσίντογλου, μια κίνηση που αποδείχτηκε παντελώς αστεία, καθώς στον ΠΑΟΚ δεν είχε κοινοποιηθεί καμία απόφαση τιμωρίας των δύο παικτών από την ΕΠΟ, ως τη μέρα του παιχνιδιού! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καλογιάννης, Τσίντογλου, Λέανδρος, Κιουρτζής, Κουιρουκίδης, Παπαϊωάννου, Κατηκαρίδης.

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Γαβανάς, Βερνέζης, Πολύζος, Πούλης, Καραλής, Γιαφάρογλου, Νεστορίδης, Σταματιάδης, Άμπος.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38.
* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος.

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης...

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4