Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιουνίου 2018

Εξάσφαιρος ΠΑΟΚ, διέλυσε τον ΟΦΗ (1958)

Σαν σήμερα στις 16/6/1958, ημέρα Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής, της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, της περιόδου 1957-1958...

Ο Δικέφαλος προερχόμενος από μεγάλο διπλό στον Πειραιά (0-1 επί του Ολυμπιακού) μπροστά σε 5.000 θεατές, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση κατά διαστήματα, επικράτησε με 6-3, σε ένα χορταστικό από πλευράς θεάματος παιχνίδι. 

Ο αγώνας έπρεπε να διεξαχθεί την προηγούμενη μέρα (15/6/1958), όμως η συνεχής και έντονη βροχόπτωση που έπεφτε στη Θεσσαλονίκη, έφερε την αναβολή της αναμέτρησης κατά μία μέρα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο ματς και προηγήθηκε με δύο γκολ που σημείωσε ο Λάμπης Κουιρουκίδης στο 11' (με πλασέ) και στο 19' (με γυριστό βολέ), αλλά κάπου εκεί οι παίκτες μας πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε κριθεί από τόσο νωρίς!
Στο 25' ο Πρόγιος απέκρουσε πολύ δύσκολα το δυνατό σουτ του Παπαπουτσάκη.

Στο 34' ο Χασιώτης έδωσε μια ηχηρή σφαλιάρα στον Ηλιού, εκτός φάσης, που ακούστηκε σε όλο το γήπεδο (!), με τον διαιτητή Πανάκη να ετοιμάζεται να αποβάλλει τον παίκτη μας! 

Ακολούθησε 4λεπτη διακοπή, ο παίκτης μας δεν αποβλήθηκε, δόθηκε απλά έμμεσο στο σημείο που συνέβη το σκηνικό και έγιναν συστάσεις, για να έρθει στο 43΄ο Ηλιού με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ να μειώσει σε 2-1, αφήνοντας άγαλμα τον Πρόγιο.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', ο ΟΦΗ έφτασε στο 2-2 με τον Παπουτσάκη να εκμεταλλεύεται κακή συνεννόηση ανάμεσα σε Κεμανίδη – Πρόγιο. 

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο επόμενο λεπτό με βολίδα του Κατηκαρίδη, ξαναπαίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ, για να έρθει στο 59' ο Κεμανίδης με δύσκολη κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Κιουρτζή να γράψει το 4-2.
Ο Καρασάββας αποκρούει με κεφαλιά, ενώ οι Παπαϊωάννου, Κουριουκίδης, Κατηκαρίδης, παρακολουθούν τη φάση.

Στο 74' ο Λέανδρος με σουτ από τα πλάγια έκανε το 5-2, ο ΟΦΗ μείωσε στο 85' με τον Ξενικάκη, για να διαμορφώσει το τελικό 6-3 στο 88ο λεπτό ο Κιουρτζής με δυνατό σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κοζάκης

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κεμανίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Λέανδρος, Κιουρτζής και από τον μαχητικό ΟΦΗ οι Καρασάββας, Μακατούνης, Παπουτσάκης, Λεστάρης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Λέανδρος, Παπαϊωάννου, Κουιρουκίδης, Κατηκαρίδης, Κιουρτζής.

ΟΦΗ: Κοζάκης, Νταβέλης, Μακατούνης, Καψάλης, Καρασάββας, Ξενικάκης, Τσακιρίδης, Λεστάρης, Παπουτσάκης, Στρατάκης, Ηλιού.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38.

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος.

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης...

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958
Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4