Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαΐου 2018

Στην κορυφή των play offs με Ολίσε (2013)

Σαν σήμερα στις 26/5/2013, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League, της περιόδου 2012-2013...

Ο Δικέφαλος με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (10.529 τα εισιτήρια), πήρε το τρίποντο της νίκης, επικρατώντας με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 57' ο Σεκού Ολίσε. 

O Γεωργιάδης κατέβασε τον Δικέφαλο με ένα 4-2-3-1, έχοντας τους Γλύκο, Λίνο, Κουμάλο, Κατσουράνη, Αποστολόπουλο στην άμυνα, Λάζαρ και Κάτσε αμυντικά χαφ, Ρομπέρ, Βούκιτς, Ολίσε στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Στέφανο Αθανασιάδη...

Ο Δικέφαλος μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και ήταν αυτός που απειλούσε να ανοίξει το σκορ παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες. Το παιχνίδι του όμως ήταν και προβλέψιμο με αποτέλεσμα οι σέντρες που έβγαιναν στην περιοχή του Φούλοπ να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων...

Όσο περνούσε η ώρα, η επιθετικότητα του Δικεφάλου περιοριζόταν και οι Αρκάδες άρχισαν να κερδίζουν την μάχη του κέντρου και να φτάνουν με σχετική ευκολία μέχρι την περιοχή του Γλύκου, χωρίς όμως και αυτοί να έχουν τη μεγάλη φάση.
Στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Τσιώλη πάντως ήταν σίγουρα πιο «φρέσκια» σε σχέση με το ματς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τέσσερις μέρες πριν (Τετάρτη)... 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και αφού είχε μια δυο καλές στιγμές με τους Κάτσε και Βούκιτς, άνοιξε το σκορ στο 57' με τον καλύτερό του παίκτη, τον Σεκού Ολίσε.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έχοντας και την αβάντα του Κάκου, βγήκαν στην επίθεση και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Γλύκου, αλλά η άμυνα του Δικεφάλου ήταν αποτελεσματική και κράτησε το πολύτιμο μηδέν. 

Στο 83' ο Ολίσε έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 και στο 88' μείναμε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη.

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Ολίσε, ενώ πολύ καλοί ήταν οι Ρομπέρ, Κουμάλο, Λίνο (αποθεώθηκε την ώρα της αλλαγής) και Κατσουράνης.

Τρεις μέρες αργότερα (Τετάρτη) ακολουθούσε το επίσης σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο, με δεδομένο πως αν η ομάδα έπαιρνε και αυτό το τρίποντο θα βρισκόταν ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου, που δεν ήταν άλλος από την έξοδό της στα προκριματικά του Champions League!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Κουμάλο, Λίνο (80' Σταφυλίδης), Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ, Βούκιτς (55' Γεωργιάδης), Ολίσε και Αθανασιάδης. 

Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές (32' Γιαλλούσης), Αλβάρεζ (70' Καλατζής), Ουσέρο, Κάφα (55' Ράγιος), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο και Περόνε.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα στην Τούμπα, στάθηκε στην αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του για να φτάσουν στη νίκη, παρά το γεγονός ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Το παιχνίδι κρίθηκε στην αποφασιστικότητα των παικτών μας. Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη περίοδο να παίζεις ανά τρεις μέρες. Δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε στη Τρίπολη και ο Αστέρας είναι σκληρή ομάδα. 

Ήρθε μία αγχωτική νίκη, τα καταφέραμε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά όταν δεν μπορεί να κάνει νίκες. Ο κόσμος ήταν θετικός απέναντι με την ομάδα".

Για τη διαιτησία του αγώνα και το αν έχει παράπονα από τον Κάκο: "Εγώ θέλω να πω πως ήταν ένας επόπτης μπροστά μου που δεν έδωσε ένα σφύριγμα δικό μας. Πολλά σφυρίγματα δεν τα κατάλαβα. 

Ο Κάκος είναι καλός διαιτητής αλλά επειδή λένε πολλά εγώ θα πω πως το φάουλ στο Περιστέρι δεν ήταν φάουλ, όπως και το φάουλ που έφερε την αποβολή του Σίλντεφελντ στη Τρίπολη. 

Ζήτησα αν γίνεται να γίνουν τα παιχνίδια 20.30 από τη Λίγκα, αυτοί μου είπαν πως θα το παλέψουν να γίνουν τα δύο τουλάχιστον και τελικά τα έβαλαν στις 18:15".

Για τον Βούκιτς και την αντίδρασή του να πάει στα αποδυτήρια μετά την αλλαγή του: "Ο Βούκιτς πονούσε από το 25΄ήταν πολύ δύσκολο να αγωνιστεί, αυτός προσπάθησε αλλά δεν γινόταν να τον κρατήσω άλλο. Ο Βούκιτς είναι προσωπικότητα, τέτοιους θέλουμε στον ΠΑΟΚ. 

Στο τέλος το συζητήσαμε, δεν μπορεί να φεύγει από τον πάγκο. Θα τιμωρηθεί όπως ο Σίλντεφελντ και ο Ιτανζ. Μακάρι να είναι έτοιμος την Τετάρτη για να τον χρειαστούμε".

Για τον Ολίσε και την εικόνα του στα 2 τελευταία παιχνίδια με τον Αστέρα: "Νομίζω πως μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις της επίθεσης, ο ίδιος μου έχει πει πως μπορεί και φορ. Ελπίζω να είναι καλός και την Τετάρτη. Μπορούμε να δούμε στοιχεία στο παιχνίδι του, πλην του ταλέντου που διαθέτει, ενώ προσπαθεί και στην άμυνα. Δε θέλω να ασχοληθώ με αυτό τώρα, έχουμε χρόνο ακόμη μετά τα play offs".

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τις 2 σερί νίκες απέναντι στην Τρίπολη: "Κάναμε πολλά λάθη ως οργανισμός και χάσαμε από τα Γιάννενα παρότι δεν ήμασταν χειρότεροι. Εκεί έγιναν χειρότερα τα πράγματα, αλλά ήρθαν δύο νίκες και ισορροπήσαμε την κατάσταση".

Για τα πολλά αβίαστα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του: "Σίγουρα έχετε δίκαιο, καλύψαμε όμως τα νώτα μας, ο Αστέρας δεν είχε φάσεις. Στο κύπελλο μας έκανε πολλές. Σήμερα όμως προσέξαμε αρκετά και πλην μίας φάσης στην αρχή και μιας τυφλής μπαλιάς στον Περόνε, δεν έγινε άλλη φάση".

Για την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια: "Εγώ είπα στους παίκτες πως ο ΠΑΟΚ έχει 22 ικανούς παίκτες που μπορούν να βγούνε πρώτοι στα play offs. Πριν καν αρχίσουν τα play offs. Υπάρχουν τιμωρίες, τραυματισμοί, αλλά δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε".

Για το τι άλλαξε σε σχέση με τα παιχνίδια κυπέλλου με αντίπαλο τον Αστέρα: "Αν απομονώσουμε, τα τέσσερα παιχνίδια, ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα, τη σεβόμαστε, αλλά θεωρώ πως έχουμε καλύτερους παίκτες. Σε αυτή τη σειρά, έπρεπε να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι και νομίζω πως το δείξαμε".

Για την εικόνα των Ρομπέρ και Κουμάλο: "Ο Κουμαλό σήμερα ήταν πολύ καλός. Αδικούμε τον Ρομπέρ, έκανε πάντα τη δουλειά σωστά όποτε έπαιξε. Είναι σημαντικός παίκτης για οποιαδήποτε ομάδα".

Τέλος, για τη συνέχεια των Play Offs: "Είμαστε πρώτοι, ο ΠΑΣ ακολουθεί, αν χρειαστούμε δύο νίκες θα τις πάρουμε"

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε για την σημασία των 2 παιχνιδιών με τον Αστέρα Τρίπολης για να πάρει ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα στα play offs καθώς και για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ατρόμητο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Αργήσαμε να "ξυπνήσουμε", αλλά η νίκη ήταν πολύ σημαντική. Είχαμε χάσει το πλεονέκτημα που είχαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά στα δύο ματς με τον Αστέρα δείξαμε πάθος. 

Ξέραμε ότι αυτά τα δύο ματς ήταν πολύ σημαντικά. Πρέπει να έχουμε την ίδια λογική και με τον Ατρόμητο. Όλες οι ομάδες είναι κουρασμένες και μοιραία στα play offs παίζουν ρόλο η ψυχή και το πάθος".
Ο Σεκού Ολίσε, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή νίκη και το γκολ που πέτυχε, ενώ σε ερώτηση για το μέλλον του τόνισε πως δεν γνωρίζει ακόμα αλλά δε θα είχε πρόβλημα να συνεχίσει να φορά τη φανέλα με το Δικέφαλο.

Τα όσα είπε:
"Είναι η δεύτερη φορά που ξεκινάω στο αρχικό σχήμα με τον νέο προπονητή μετά το ματς της Τρίπολης. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και για τα νίκη αλλά και για το γκολ που πέτυχα. 

Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα στο ξεκίνημα των play offs και όταν χάνεις είσαι ο χειρότερος. Δεν μας πήρε όμως από κάτω παρά την απογοήτευση, αντεπιτεθήκαμε και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι και να βγούμε στο Champions League ".

Για το παιχνίδι: "Προσπαθήσαμε πολύ στην προπόνηση, το θετικό αποτέλεσμα ήταν επιτακτική ανάγκη, μας το ζητούσε ο κόσμος στα αποδυτήρια. Στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να βάλουμε τη μπάλα κάτω και να αναπτυχθούμε από τις πτέρυγες. Το κάναμε και σε μία φάση διαρκείας ήρθε η μπάλα σε εμένα και σκόραρα. 

Ο στόχος είναι η πρώτη θέση και αυτό θέλει και ο κόσμος που το αξίζει ανεξαρτήτως από την απόδοσή μας".

Για το μέλλον του στον Δικέφαλο: "Μέχρι στιγμής δε μου έχει μιλήσει κανένας για το μέλλον μου, θα δούμε τι θα συμβεί. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια απλή ομάδα, είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο και για μένα είναι σαν οικογένεια. 

Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι και να δείξω τι μπορώ να κάνω μέσα από τις ευκαιρίες που παίρνω. Δεν έχω πρόβλημα να παραμείνω στην ομάδα".
Ο Παναγιώτης Γλύκος αναφέρθηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού στο πάθος και την αποφασιστικότητα που έδειξε η ομάδα στο να πάρει την νίκη και να αντιστρέψει εντελώς το κλίμα που υπήρχε πριν.

Συγκεκριμένα είπε:
"Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, ξέραμε πως ο Αστέρας θα είναι καλύτερος από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του. Δείξαμε πάθος, αποφασιστικότητα και ότι θέλαμε περισσότερο τη νίκη, που νομίζω πως την πήραμε δίκαια. 

Αλλάζει η ψυχολογία μας, επανήλθαν τα χαμόγελα γιατί στο ξεκίνημα ήμασταν όλοι θλιμμένοι. Εμείς ορίζουμε το τι μπορούμε να κάνουμε, επιτέλους δείξαμε τι αξίζουμε. Δείξαμε πάθος και πως είμαστε μια οικογένεια. 

Υπάρχει σιγουριά παρά τις απουσίες γιατί τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο έχουν αποδείξει πως παίζουν όλοι ο ένας για τον άλλον, υπάρχει εμπιστοσύνη".
Στον χαρακτήρα, που έδειξε ο ΠΑΟΚ μετά τις δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές των Play Offs, στάθηκε ο Μπογκανί Κουμαλό που τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη και στη συνέχεια των play offs ώστε να παραμείνει στην πρώτη θέση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε την εικόνα του: "Δεν ξεκινήσαμε όπως έπρεπε στην πορεία των play offs, δείξαμε καλό χαρακτήρα ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και βοηθάμε ο ένας τον άλλο και αξίζαμε αυτούς τους βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια.

Το σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα δύο επόμενο παιχνίδια. Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά επανήλθαμε γρήγορα και είμαστε σε καλή θέση. Συγκεντρωνόμαστε στη συνέχεια των Play Offs ".

Για το μέλλον του στην ομάδα: "Το μέλλον μου στην ομάδα είναι ο επόμενος αγώνας, συγκεκριμένα ο αγώνας της Τετάρτης και της Κυριακής, και στη συνέχεια θα ανησυχήσω για το μέλλον μου".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4