Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαΐου 2018

Παιχνίδι "γκραν γκινιόλ" στην Έδεσσα (1996)

Σαν σήμερα στις 26/5/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εδεσσαϊκό. σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1995-1996...

Ο ΠΑΟΚ με τον Γκίντερ Μπένγκτσον στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.237 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος με 3-3, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 96' με τον Ζουμπούλη!
Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο ομάδες. Ο ιδιαίτερα κακός ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν είχε τη συμπαράσταση 1.000 οπαδών που βρέθηκαν στο γήπεδο για να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών του Μπένγκτσον. 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2' με μακρινό σουτ του Κόλεφ, που έπιασε στον ύπνο τον Νίκο Μιχόπουλο...

Στο 24' ο Ζουμπούλης με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του. 

Στο επόμενο ακριβώς λεπτό (25') ο Φασόλης έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Νασιόπουλου από τον Αλεξίου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ανδρεάδης κάνοντας το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε βελτιωμένος στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι από το 68' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αναστασιάδη (2η κίτρινη, αυστηρή!) 

Στο 73' ήρθε η ισοφάριση με τον Αντώνα που αξιοποίησε την μπαλιά του Τουρσουνίδη.

Στο 89' νέο προβάδισμα για τον Εδεσσαϊκό.  Ο ρέφερι έδωσε νέο πέναλτι στους γηπεδούχους, σε ανατροπή του Σαμώλη από τον Αλεξίου, στο οποίο ευστόχησε και πάλι ο Ανδρεάδης, με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται, καθώς ο Μιχόπουλος δεν ήταν έτοιμος όταν εκτελέστηκε το πέναλτι!

Στη φάση αυτή είδε τη 2η κίτρινη και ο Αλεξίου, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με «9», την ώρα που οι φίλοι του Εδεσσαϊκού πανηγύριζαν τη διαφαινόμενη νίκη τους. 

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον .. Ζουμπούλη, ο οποίος στο 96' ισοφάρισε σε 3-3, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται, θεωρώντας πως ο σκόρερ ήταν οφ σάιντ !

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ζουμπούλης, Καπετανόπουλος και Ζαγοράκης ενώ από τον Εδεσσαϊκό οι Ανδρεάδης, Κόλεφ και Παπαδόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Εδεσσαϊκός (Αναστασιάδης): Ράμπουσιτς (52' Αλαφοστέργιος), Τσόπτσης, Μπέττας, Παπαδόπουλος, Λαδιάς, Σαμώλης, Ανδρεάδης, Σταφυλίδης, Νασιόπουλος, Κόλεφ (46' Κουτάλης), Οικονομίδης (75' Παναγιωτίδης).

ΠΑΟΚ (Μπένγκτσον): Μιχόπουλος, Φαν Χάαμ (57' Γιόβιτς), Καπετανόπουλος, Παναγιωτίδης, Αλεξίου, Κουμαρόπουλος (65' Βολτέζος), Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης, Αντώνας (84' Γιόχανσεν).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής
* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! 

Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!!!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4