Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Μαΐου 2018

Πήρε τη νίκη με σκόρερ τον Κερμανίδη (1978)

Σαν σήμερα στις 7/5/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1977-1978 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 5.000 θεατές (4.590 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Παναγιώτης Κερμανίδης.

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό πρώτο 45λεπτο στο οποίο άνοιξε το σκορ στο 17' με τακουνάκι του Κερμανίδη! Προηγήθηκε εκτέλεση κόρνερ από τον Κούδα, κεφαλιά πάσα του Σαράφη προς τον σκόρερ και αυτός με τον ευρηματικό τρόπο που προαναφέρθηκε νίκησε τον Λούκοβιτς.
Δύο λεπτά αργότερα (19') ο Δαμανάκης είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ το ίδιο συνέβη στο 25' σε βολίδα του Πέλλιου (Πανσερραϊκός), από τα 25 μέτρα.
Το 2-0 γράφτηκε στο 49', με κεφαλιά του Κερμανίδη μετά από ωραία σέντρα του Ιωσηφίδη από τα αριστερά και έξυπνο τελείωμα της φάσης από τον σκόρερ, με κεφαλιά ψαράκι!
 
Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ πίστεψε πως η νίκη είχε κλειδώσει, η ομάδα κατέβασε ταχύτητα, με αποτέλεσμα στο 65' ο Καλτσάς μετά από σέντρα του Πανταζή να αιφνιδιάσει τον Φούρτουλα σημειώνοντας το 2-1.
Η αντίδραση του Πανσερραϊκού δεν είχε συνέχεια, καθώς η ομάδα που απείλησε με ένα ακόμη γκολ ήταν ο ΠΑΟΚ, με τους Κούδα στο 66' και Κερμανίδη στο 71'.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Κερμανίδης, Σαράφης, Κούδας και από τους φιλοξενούμενους οι Λούκοβιτς, Πέλλιος, Πανταζής, Καλτσάς
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης, Ορφανός (73' Ρούσσος), Κούδας, Γκουερίνο (63' Κωστίκος).

Πανσερραϊκός: Λούκοβιτς, Βάβαλης, Ταράσης, Τραϊανόπουλος, Τσιρίκας, Λυγάσης, Πέλλιος, Αριτζής, Πανταζής, Λιτσάνιν (46' Δημητρίου), Καλτσάς.

Δηλώσεις προπονητών:

Λάκης Πετρόπουλος: «Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας από τότε που ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Ο Πανσερραϊκός έχει καλό υλικό και μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία»

Αποστόλ Τσατσέφσκι: «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ εμείς αγωνιστήκαμε καλύτερα στην επανάληψη. Με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να πάρουμε το Χ. Πάντως ο Πανσερραϊκός μπορεί να παραμείνει στην Α' Εθνική»
* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4