Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαΐου 2018

Νίκησε τον ΟΦΗ, με Γκουερίνο - Ορφανό (1979)

Σαν σήμερα στις 27/5/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1978-1979 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.684 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ και να δώσει μεγαλύτερη έκταση στη νίκη του, όμως οι επιθετικοί μας αναλώθηκαν σε ατομικές και τραβηγμένες ενέργειες!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2', όταν ο Γκουερίνο με σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Πουπάκη σημειώνοντας το 1-0.
Στο 41' ο Ορφανός ανατράπηκε από τον Πασσά μέσα στην περιοχή, ο Μαρινέλης έδωσε το πέναλτι και ο Γκουερίνο από τα 11 μέτρα νίκησε για 2η φορά τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ σημειώνοντας τα 2-0.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, ο Δαμανάκης στο 55' και ο Κούδας στο 64' προσπάθησαν να μπουν με την μπάλα στα δίχτυα, ενώ μπορούσαν να πλασάρουν...

Στο 72' πάντως ο Κούδας βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ορφανό και αυτός έστειλε την μπάλα για 3η φορά στα δίχτυα, κάνοντας το 3-0.
 
Στο 82' ο ίδιος παίκτης είχε σουτ στο δοκάρι της Κρητικής ομάδας.

Ο ΟΦΗ που γενικά έπαιξε κλειστά, μην έχοντας να χάσει τίποτε, βγήκε από το καβούκι του στο τελευταίο δεκάλεπτο και πέτυχε το γκολ της τιμής στο 85', μειώνοντας το σκορ στο 3-1, με τον Παπαδόπουλο, που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνάς μας.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Γκουερίνο, Σίγγας και από τον ΟΦΗ οι Πουπάκης, Πασσάς, Κορωνάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Θ. (73' Κατσανίκας), Ιωσηφίδης, Ααστασιάδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης (59' Αλαβάντας), Γκουερίνο, Σίγγας, Κούδας, Ορφανός.

ΟΦΗ: Πουπάκης, Ρέλλης (46' Παμπουλής), Βάβουλας, Τζιράκης, Ιβάντα, Γιαλαμάς, Χριστοφής, Σορώτος, Πασσάς, Κορωνάκης, Παπαδόπουλος.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής.
* Με τα 2 γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι ο Νέτο Γκουερίνο, έφτασε τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ το είχε σημειώσει στο Καυτανζόγλειο στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή με 4-1 στις 10 Νοεμβρίου 1974. Ο Γκουερίνο είχε κλείσει το σκορ στο 88' της αναμέτρησης.

Συνολικά σημείωσε 66 γκολ με τα χρώματα του ΠΑΟΚ που τον τοποθετούν στην 6η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του Δικεφάλου στην Α' Εθνική.

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4