Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαΐου 2018

Διπλό στην Καισαριανή και πρόκριση στους "4" (1981)

Σαν σήμερα στις 27/5/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Αστέρα, στο επαναληπτικό παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1980-1981 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 θεατές (941 τα εισιτήρια), έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση μετά το 5-0 της Τούμπας, δε δυσκολεύτηκε να φτάσει σε μια ακόμη νίκη επί του Εθνικού Αστέρα, αυτή τη φορά στο ξερό γήπεδο της Καισαριανής, επικρατώντας με 2-3, πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό σκορ...

Η ομάδα επέβαλε μετά το πρώτο δεκάλεπτο τον ρυθμό της στο παιχνίδι, με τους Κερμανίδη – Βασιλάκο – Γκουερίνο - Κωστίκο στη μεσαία γραμμή, με τον τελευταίο να αποτελεί τον παίκτη κλειδί στην πολύ καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, παίζοντας σε μια θέση στην οποία δε μας είχε συνηθίσει να αγωνίζεται!
Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις στο 3', όταν ο Φούρτουλα απέκρουσε το Σουτ του Μαστρογιάννη, ενώ λίγο αργότερα ο Αλαβάντας απομάκρυνε με κεφαλιά επί της γραμμής τη σέντρα σουτ του Μιχελή και ενώ το τερματοφύλακάς μας είχε χάσει τη φάση!

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την απόδοσή του και στο 18' είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς με τον Κερμανίδη μετά από μακρινή μπαλιά του Σάλαμον, να ξεφεύγει από τον Εξάρχου, αλλά το κοντινό σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγα εκατοστά άουτ!
Στο 35' ο Γεωργόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Θόδωρος Αποστολίδης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μουζή, ανοίγοντας το σκορ (παραπάνω εικόνα).

Στο επόμενο λεπτό (36') χρειάστηκε η εξαιρετική επέμβαση του Φούρτουλα σε φάουλ που εκτέλεσε ο Μαστρογιάννης και στην αντεπίθεση ο Μουζής με έξοδο πρόλαβε την τελευταία τον Κερμανίδη.
Στο 44' ο Γεωργόπουλος με βολέ, μετά από ωραία μπαλιά του Βασιλάκου σημείωσε το 0-2 (εικόνα που ακολουθεί).
Στο 66' το δοκάρι σταμάτησε τη σέντρα σουτ του Νίκου Αλαβάντα.

Στο 73' το πλασέ του Μάλλιαρη σταμάτησε στο δοκάρι του Φούρτουλα.

Στο 78' έγινε το 0-3 με τον Τριανταφυλλίδη, μετά από 1-2 με τον Δημόπουλο.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν στο τελευταίο δεκάλεπτο δύο γκολ, με τους Μιχελή στο 80' και Λυκούδη στο 82' και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-3, όταν ακούστηκε για τελευταία φορά το σφύριγμα του διαιτητή Λαγογιάννη!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κωστίκος (όσο αγωνίστηκε), Γκουερίνο, Αποστολίδης Θ., Βασιλάκος και από τους γηπεδούχους οι Μαστρογιάννης, Μιχελής, Ρασιδάκης.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αστέρας: Μουζής, Μιχελής, Ρασιδάκης, Αλαμάνος, Έξαρχος (46' Λυκούδης), Τσουμάκης, Μπούγος, Γιαννακόπουλος, Θεοδωρόπουλος (55' Μαλλιάρης), Μαστρογιάννης, Ευσταθίου.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης Θ., Γεωργόπουλος, Κερμανίδης (46' Δημόπουλος), Σαράφης, Βασιλάκος, Γκουερίνο, Κωστίκος (46' Τριανταφυλλίδης).
* Στην 39η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1980-81 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Σε σχέση με τις 2 προηγούμενες χρονιές, επεκτάθηκαν οι διπλοί αγώνες και στον Γ' γύρο (φάση των "16").

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν απέκλεισε διαδοχικά τη Νίκη Βόλου (1-1 ο κανονικός αγώνας, 3-5 στα πέναλτι), τη Βέροια (0-2), τον Ολυμπακό Βόλου με δύο νίκες (2-1, 1-2), το Εθνικό Αστέρα επίσης με δύο νίκες (5-0 και 2-3).

Στον ημιτελικό την ΑΕΚ με δύο νίκες (1-0 και 0-2 στη Χαλκίδα) και έφτασε μέχρι τον τελικό της 21ης Ιουνίου 1981, όταν έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Ολυμπιακό με 3-1...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4