Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαΐου 2018

Πήρε το διπλό στην Καστοριά με Γκουερίνο (1983)

Σαν σήμερα στις 29/5/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καστοριά, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του μπροστά σε 2.000 θεατές (1.364 τα εισιτήρια), πήρε το διπλό επικρατώντας με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 80' ο Νέτο Γκουερίνο!

Ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε στο 25' από τον Καλλιμάνη και στο 49' από τον Παπαδόπουλο.

Στο 74', ο τερματοφύλακας της Καστοριάς σταμάτησε τον Τρίμχολντ, στην καλύτερη ως τότε επιθετική στιγμή μας στο παιχνίδι!

Ο ΠΑΟΚ γενικά στο παιχνίδι είχε κάποια καλά πεντάλεπτα, στο τελευταίο από τα οποία ο Γκουερίνο πέτυχε το γκολ στο 80' που μας έδωσε τη νίκη, με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο αιφνιδίασε τον Τσότσα.

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 38 βαθμούς και έβαλε πλώρη για την έξοδό του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κάτι που τελικά πέτυχε όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, αφήνοντας εκτός Ευρώπης τον Άρη.

Διακρίθηκαν από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Αλαβάντας, Κούδας και από την Καστοριά οι Τουργαΐδης, Σιαπανίδης, Τσιρώνης.

Οι συνθέσεις:

Καστοριά: Τσότσας, Ποντίκης, Σιαπανίδης, Καλλιμάνης (74' Γκίτσιος), Γεωργάκος, Παράσχος, Τσιλίδης, Τουργαΐδης, Λιόλιος, Παπαδόπουλος (77' Παβίσεβιτς), Τσιρώνης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ψαρράς, Αποστολίδης, Γκουερίνο, Τρίμχολντ, Βασιλάκος (77' Γεωργόπουλος), Δημόπουλος, Κούδας (51' Τριανταφυλλίδης), Κωστίκος.
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4