Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαΐου 2018

Το συναίσθημα νίκησε τη λογική (1996)

Σαν σήμερα στις 29/5/1996, ο αδιάφορος βαθμολογικά ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ, για την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1995-1996...

Ο Δικέφαλος με τον Σουηδό, Γκίντερ Μπένγκτσον στον πάγκο του, μπροστά σε λιγότερους από 1.000 θεατές (μόλις 424 τα εισιτήρια!), έχασε με 2-3 από τη θεσσαλική ομάδα, που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, μήπως και προλάβει, με συνδυασμό αποτελεσμάτων, το τρένο της παραμονής! 
Κάτι που τελικά δε συνέβη, καθώς ναι μεν πήρε τη νίκη, όμως η Παναχαϊκή κέρδισε την Καλαμάτα στην έδρα της (1-0) και ήταν η ομάδα που παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία.

Τελευταία αγωνιστική λοιπόν και η ΑΕΛ παίζει την παραμονή της στην Α' Εθνική. 

Ένας "πονόψυχος" ΠΑΟΚ τής χαρίζει την πολυπόθητη νίκη, αλλά οι παίκτες της αποχαιρετούν την κατηγορία, στην οποία η ομάδα θα επανέλθει δέκα χρόνια μετά...

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, το σκορ άνοιξε στο 34' ο Τουρσουνίδης με σουτ από το ύψος του πέναλτι (δεν το πανηγύρισε!)

Στο 48' ο Έμπε ισοφάρισε με ωραίο πλασέ. 

Ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 στο 64', με εκπληκτική λόμπα του Καπετανόπουλου από τα 35 μέτρα.

Στο 68' ο Μητσιμπόνας ισοφάρισε σε 2-2, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Ηλίας Χατζής, σε ανατροπή του Γκουζιώτη.

Μετά το 2-2, χάθηκαν τεράστιες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους να πετύχουν γκολ και το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 87' από τον Τσακμακίδη, όμως το γκολ αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό για να κρατήσει την ΑΕΛ στην κατηγορία!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Βολτέζος, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Φαν Χάαμ, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Γιόβιτς (66' Νόλης), Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης, Αντώνας (62' Γιόχανσεν).

ΑΕΛ: Μιχαήλ, Γκουζιώτης, Κολομητρούσης (35' Τσακμακίδης Δημ.), Μητσιμπόνας, Παυλίδης, Νικολάου, Παπαδόπουλος, Τζιώτζιος (69' Τσακμακίδης Γιαν.), Νεμπεγλέρας, Έμπε, Προβίδας (69' Βελετάκης).

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής...
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ Μπένγκτσον και του αείμνηστου αμυντικού της ΑΕΛ (και πρώην του ΠΑΟΚ) Γιώργου Μητσιμπόνα μετά το ματς...

Γκίντερ Μπένγκτσον: «Ντρέπομαι για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες μου στο δεύτερο ημίχρονο...» (σ.σ. μετά από εισήγηση του γενικού αρχηγού Κούλη Αποστολίδη επιβλήθηκε στους παίκτες πρόστιμο 500.000 δραχμών...)

Γιώργος Μητσιμπόνας: «Έχουμε ξεφτιλιστεί. Παρακαλούσαμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ για να κερδίσουμε... Τα παιδιά του ΠΑΟΚ μας έδωσαν το παιχνίδι και εμείς δεν μπορέσαμε να σωθούμε... Καλά να πάθουμε οι μ...κες !»

Κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ (αδιευκρίνιστο ποιος...), είπε σε δημοσιογράφο: «Σπάραξε η καρδιά μας... δεν αντέχαμε το κλάμα των παιδιών της Λάρισας... πώς να παίξεις έτσι...».

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!!!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Έμπε και Ζαφειρίου σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους στο παιχνίδι.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4