Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαΐου 2018

Ισόπαλος στη Ριζούπολη χωρίς να κάνει φάση (1966)

Σαν σήμερα στις 29/5/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (1.705 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0, σε ένα παιχνίδι χωρίς νεύρο από τις δύο ομάδες, μέτριο ποιοτικά... 

Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν καλύτεροι και σίγουρα ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από το γήπεδο, όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του Σταθάτου.
Στο 6' ο Πορίχης από πολύ κοντά έστειλε την κεφαλιά άουτ μετά από σέντρα του Φράγκου. Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα (ως το 40'), με το θέαμα να είναι πολύ κακό και οι αποδοκιμασίες να είναι έντονες προς τους παίκτες.

Στο τελευταίο 5λεπτο οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι μπρος, είχαν στο 41' μια καλή στιγμή με τον Κυριακού να σουτάρει από κοντά και τον Μουσελεμίδη να αποκρούει δύσκολα, ενώ στο επόμενο λεπτό (42') το μακρινό ξαφνικό σουτ του Πλούμη, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι μας και στη συνέχεια η μπάλα βγήκε άουτ!

Στο 50' ήταν η σειρά του Πορίχη να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν από τα δύο μέτρα, με την εστία μας κενή, σούταρε άουτ! 

Στο 65' τραυματίστηκε ο Μουρατίδης (διάστρεμμα), ο ΠΑΟΚ έμεινε αναγκαστικά με «10», όμως ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό μειονέκτημα.
Στο 66΄ο Μουσελεμίδης απέκρουσε την κεφαλιά του Κυριακού και στο 82', στην τελευταία καλή φάση στο ματς, το σουτ του Πλούμη σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι μας!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Θεοφανίδης και Μουσελεμίδης ενώ από τον Απόλλωνα οι Γιαννίμπας και Πλούμης.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Κενάνογλου, Γκότσης, Ασημακόπουλος, Γιαννίμπας, Βερτσώνης, Μπεθάνης, Φράγκου, Κυριακού, Πλούμης, Σιμιγδαλάς, Πορίχης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Κοντογιώργος, Νικολαΐδης, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής.
* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4