Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Μαΐου 2018

Αγχωτική νίκη επί των Τρικάλων (1969)

Σαν σήμερα στις 25/5/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τα Τρίκαλα, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (6.798 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, χάρη σε γκολ των Αφεντουλίδη (2) και Κούδα.

Το σκορ άνοιξε στο 14' ο Αφεντουλίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο υπέπεσε ο Νίκας αποκρούοντας με το χέρι την κεφαλιά του Φουντουκίδη μετά από κόρνερ του Παρίδη, με την μπάλα να έχει πάρει πορεία για το «Γ» του Σιδηρόπουλου ...

Στο 17' η βολίδα του Γιακουμή βρήκε στο χέρι του Σιδηρόπουλου και στη συνέχεια στο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πίρτσος απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Χαριτίδη!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμη καλή ευκαιρία στο 37' και στο επόμενο λεπτό (38') έφτασαν στην ισοφάριση, όταν το δυνατό σουτ του Καλατζή, χτύπησε στο πόδι του Θεοφανίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα μας!

Ο Θεοφανίδης στο 44' πρόλαβε τους Σινάτκα – Καλατζή, διορθώνοντας λάθος του Πίρτσου.

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Ασλανίδης, στη θέση του υστερήσαντα Σαράφη!

Στο 48' το δυνατό σουτ του Σινάτκα βρήκε τη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Πίρτσου.

Στο επόμενο λεπτό (49') ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα, όταν ο Παρίδης σέντραρε και ο Αφεντουλίδης με μονοκόμματο σουτ σημείωσε το 2-1.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 76', όταν μετά από πάσα του Παρίδη, ο Κούδας απέφυγε τον Τόσκα και με πλασέ νίκησε τον Σιδηρόπουλο...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Θεοφανίδης, Αφεντουλίδης, Κούδας και από τα Τρίκαλα οι Τόσκας, Καλατζής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μήτρακας, Φουντουκίδης (34' Μουρατίδης), Θεοφανίδης, Μακρής, Γιακουμής, Τερζανίδης, Παρίδης, Κούδας, Σαράφης (46' Ασλανίδης), Αφεντουλίδης.

Τρίκαλα: Σιδηρόπουλος, Μαυρίκος, Κόκκαλης, Νίκας, Τόσκας, Ζάχος, Χαριτίδης, Μπεβενίου (84' Φίλιος), Σινάντκας 76' Γρηγορίου, Καλατζής, Μυλωνάς.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής.
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες, τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1968-1969.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Μήτρακας, Μουρατίδης, Παπαχριστούδης, Κατσικάρης, Πίρτσος, Φουντουκίδης. Καθιστοί: Ασλανίδης, Σαράφης, Λάζος, Κούδας, Παρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4