Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Τον έστειλε στον πάτο της βαθμολογίας (1963)

Σαν σήμερα στις 12/5/1963, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1962-1963...

Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα του συμπολίτη και μάλιστα ... τρις! 

Η αρχή έγινε στο 40' με τον Λέανδρο, ακολούθησε στο 49' Παπαδόπουλος με κεφαλιά, για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 στο 55' ο Μαρβάκης!

Οι γείτονες μιας και βρισκόταν σε δεινή βαθμολογική θέση, κάνανε όνειρα για διπλό (!), αλλά στο τέλος έφυγαν από την Τούμπα με τα κεφάλια κάτω και με το φάσμα του υποβιβασμού να πλανάται ολοζώντανο μπροστά τους, καθώς έπιασαν την προτελευταία θέση μαζί με τον Πιερικό και μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τον ουραγό Φωστήρα!

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούρσμπεκτ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. 
Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, (αριστερά) το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4