Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Απριλίου 2018

Πεντάσφαιρος με το μυαλό στον τελικό (2017)

Σαν σήμερα στις 30/4/2017, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα την Κέρκυρα με 5-1, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2016-2017...

Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Μαλεζά, Πούγγουρα, Δεληγιαννίδη στην άμυνα, Κάτσε, Κάνιας, αμυντικά χαφ, Ενρίκε, Ουάρντα, Μπίσεσβαρ μπροστά τους και Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης σε ένα 4-2-3-1, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να ξεκουράζει κάποιους από τους βασικούς, ενόψει του τελικού!

Μπροστά σε 6.000 θεατές, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που από το 1ο λεπτό κυριάρχησε στο γήπεδο, εγκαταστάθηκε προς την περιοχή της Κέρκυρας και δημιούργησε αρκετές καλές ευκαιρίες, με τον Κοτζαβασίλη να κρατάει το μηδέν με σωτήριες επεμβάσεις του!

Στο 30', σέντρα του Ενρίκε από τα δεξιά και ο Κάτσε με εξαιρετική κεφαλιά - ψαράκι άνοιξε το σκορ! 
Στο επόμενο λεπτό (31'), η Κέρκυρα στην πρώτη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ επίσκεψή της στην περιοχή μας, ισοφάρισε με τον Παμλίδη!

Στο 32' και πάλι μετά από σέντρα του Ενρίκε, ο Κουλούρης με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-1.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45'+), ο Κίτσιου κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ και σημείωσε το 3-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο...

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Σιαμπάνης στη θέση του Μπρκιτς, ενώ στο 58' ο Πρίγιοβιτς μπήκε στη θέση του Μπίσεσβαρ, με τον ΠΑΟΚ να παίζει πλέον 4-4-2...

Ο Δικέφαλος συνέχισε να προσπαθεί να βρει δίχτυα και τα κατάφερε στο 62' όταν ο Κουλούρης βρήκε τον Ουάρντα που από πλάγια θέση έγραψε το 4-1.
Στο 83' ο Πρίγιοβιτς με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το τελικό 5-1, με τον κόσμο στις εξέδρες να ζητάει το ... Κύπελλο!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς (46' Σιαμπάνης), Μαλεζάς, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Κάτσε, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (58' Πρίγιοβιτς), Ουάρντα, Ενρίκε (68' Χαρίσης), Κουλούρης. 

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Επστάιν, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος (86' Τρεπεκλής), Ονιϊλο (62' Τζανουλίνος), Γεωργακόπουλος (76' Γκαμάγκας).

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε μετά το νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα...
Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για τον απολογισμό της σεζόν: «Κοιτάξτε, η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι -3 αν βγάλουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς που μας πήρανε στην αρχή, δεν μπορώ να έχω παράπονα, σίγουρα ότι όλοι είχαμε υψηλούς στόχους. 

Πιστεύω πως κάναμε πρωταθλητισμό ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό, είμαστε η ομάδα που έχει πάρει τους περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο. Βέβαια υπήρχαν κάποια παιχνίδια που μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. 

Αυτό που μου έχει μείνει και θα μου μείνει σε αυτό το κανονικό πρωτάθλημα των 30 αγώνων, είναι ότι σίγουρα υπάρχει βελτίωση από πέρυσι, αυτό είπαμε και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. 

Ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει καλύτερα και ότι δεν θα είναι εκεί που ήταν πέρυσι. Πιστεύω πως αυτό το καταφέραμε, συγχαρητήρια στους παίκτες, είναι μια συνολική δουλειά πολλών ανθρώπων. Είναι και ο τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο κ. Μίχελ, είναι ο και ο αντιπρόεδρος ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης, αλλά και άλλοι άνθρωποι όπως οι Κωνσταντινίδης και Πουρλιοτόπουλος. 

Συγχαρητήρια σε όλους αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα, εμείς συνεχίζουμε, έχουμε μπροστά μας τον τελικό του Κυπέλλου και από σήμερα το βράδυ, προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι».

Για τα play offs: «Ότι έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, αυτό είναι αλήθεια. Όταν ξεκινάς με δυο βαθμούς και οι άλλες ομάδες έχουν έναν και μηδέν, είναι κάτι που σου δίνει ένα μικρό προβάδισμα. 

Δεν είναι κάτι μεγάλο, σίγουρα υπάρχουν 18 πόντοι σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα και εμείς θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε όταν θα έρθει η ώρα γι'αυτό. Βλέπουμε μέχρι σήμερα παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη θέση που βρισκόμαστε τώρα».

Για τον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ: «Έχουμε παίξει μεταξύ μας, έχουμε δει πολλά παιχνίδια όπως και αυτοί. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που μπορείς να πάρεις το τρόπαιο. Έχουμε δουλέψει σκληρά μέχρι να φτάσουμε εκεί και τώρα μας έχει μείνει αυτό το τελευταίο κομμάτι. 

Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι, όλοι θα δουλέψουμε ο καθένας ότι καλύτερο γίνεται για να πάρουμε αυτή την κούπα. Η αλήθεια είναι ότι πάντα το πιο εύκολο είναι να προετοιμάσεις την ομάδα μετά από νίκη. Γι'αυτό θα συγκεντρωθούμε για να κάνουμε ότι μπορούμε να για πάρουμε αυτό το κύπελλο. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Ο Πρίγιοβιτς ξέρουμε όλοι πότε ήρθε. Ήταν από διακοπές γιατί η ομάδα του δεν είχε πρωτάθλημα, ότι έπαθε αυτό που έπαθε αλλά γύρισε γρήγορα. Έχει κάνει αυτό που έχει κάνει μέχρι αυτή τη στιγμή, παρόλα που υπάρχουν κάποιοι που βγαίνουν και λένε ότι δεν έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Αλλά, τι να σας πω... Υπάρχει κάποιος που να πει ότι ο Πρίγιοβιτς δεν έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ; Είναι ντροπή!».

Για τα παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει: «Υπήρχε παιχνίδι με τα Γιάννινα εδώ, που κάναμε 15 τελικές φάσεις και δεν έμπαινε η μπάλα μέσα. Είναι κάτι που σου μένει για πάντα στο μυαλό γιατί τέτοια παιχνίδια δεν συμβαίνουν συχνά. 

Είναι το ματς με τον Πανιώνιο εκτός έδρας, που αξίζαμε περισσότερα. Υπήρχε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην έδρα τους, που γνωρίζεται όλοι, πως και με ποιον τρόπο τελείωσε αυτό το παιχνίδι και πως χάσαμε...».

Για το ματς με την Κέρκυρα είπε: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν λίγο διαφορετικό γιατί μετά από την Πέμπτη που κάναμε την ανατροπή και η ομάδα έβγαλε εγωισμό, όπου άξιζε να περάσει και πέρασε, όλοι οι παίκτες δεν ήταν 100% μέσα στο παιχνίδι. 

Είναι λογικό, γνωρίζω πως είναι, ήμουν πριν λίγα χρόνια στη θέση τους, όταν κάνεις μεγάλη νίκη και μετά από λίγες μέρες έχει νέο ματς, δεν είναι εύκολο. Βέβαια κερδίσαμε καθαρά, είχαμε πολλές φάσεις, κάναμε αυτό που έπρεπε. Συγχαρητήρια στους παίκτες. 

Για το αν είμαι προβληματισμένος με κάποιους παίκτες, όχι δεν είμαι. Έπαιξαν αυτοί που κατά την άποψη μου έπρεπε να παίξουν, κερδίσαμε και συνεχίζουμε».

Μετά το ματς με την Κέρκυρα ο Αχιλλέας Πούγγουρας τόνισε πως ο τελικός θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο και στο πάθος των δύο ομάδων 
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Έτσι όπως ήρθε το ματς κάναμε πολλές φάσεις, από τη στιγμή που μπήκε το πρώτο γκολ άνοιξε το ματς, κάναμε περισσότερες ευκαιρίες και σκοράραμε. Μετά το τρίτο και τέταρτο γκολ ήμασταν πιο άνετοι και ελέγξαμε το ρυθμό του αγώνα. 

Το να μένεις χωρίς παιχνίδια για καιρό δεν είναι τόσο εύκολο όταν θα έρθει η στιγμή να παίξεις αλλά δεν παίζει ρόλο το πόσο καιρό έχεις να παίξεις αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος και να αρπάξεις την ευκαιρία.

Η ομάδα ξεκίνησε και με μείον τρεις βαθμούς θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια που δεν ήμασταν καλοί αλλά γενικά είμαστε ευχαριστημένοι από τη φετινή πορεία. 

Ο τελικός ξεκινάει από τώρα και πάμε για να πάρουμε το Κύπελλο χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό που θα κρίνει τον τελικό θα είναι το πάθος και ποιος το θέλει περισσότερο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4