Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Απριλίου 2018

Τα δοκάρια σταμάτησαν τον ΠΑΟΚ στη Βέροια (1972)

Σαν σήμερα στις 30/4/1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βέροια, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (8.149 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0.

Το τελικό σκορ αδικεί κατάφωρα τον ΠΑΟΚ, που ήταν σαφώς καλύτερος των γηπεδούχων, αλλά βρήκε απέναντί του εκτός από τη μαχητική Βέροια και τα τερτίπια της τύχης.

Ο Σάνον παράταξε την ομάδα με 4-3-3 το οποίο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μετατρεπόταν σε 4-2-4, όταν ο Σαράφης άφηνε τα χαφ και προωθούνταν στην επίθεση. 

Μόλις στο 6' ο Κεσίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή της εστίας της Βέροιας τη δυνατή καρφωτή κεφαλιά του Παρίδη, με τους γηπεδούχους να παίζουν σε όλο το πρώτο 45λεπτο ... ταμπούρι.

Στο 27' ο «Καίσαρας» σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μασάδη, ενώ ίδια τύχη είχε στο 35' το κοντινό σουτ του Παρίδη.
Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση καταγράφηκε στο 69', όταν ο Αλεξανδρίδης έκανε διείσδυση στην περιοχή μας, πάσαρε στον Παπαδόπουλο, αυτός στον Τερζή και ο τελευταίος με δυνατό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα!

Η Βέροια αγωνίστηκε με συμπαγή άμυνα (5-3-2) και είχε το νου της στην κόντρα, στην οποία έβγαινε σπάνια μεν, επικίνδυνα δε! 

Έτσι στο 16' ο Παπαδόπουλος από καλή θέση αστόχησε και στο 34' ο Τσιρέλας έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Γούναρης πάνω στη γραμμή απομάκρυνε!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης, Γούναρης και από τη Βέροια οι Μασάδης, Κουσουλάκης.

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Μασάδης, Κωνσταντίνου, Κεσίδης, Μιχαηλίδης, Κουσουλάκης, Ραντίδης (46' Ζλιτίδης, 85' Σίμος), Αλεξανδρίδης, Τερζής, Τσιρέλας, Λ. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής
* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1971-1972.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4