Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Απριλίου 2018

Νίκη με κορυφαίο τον Γιάννη Γιακουμή (1968)

Σαν σήμερα στις 29/4/1968, (ημέρα Δευτέρα) ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος με τον Ουαλό Άιβορ Πάουλ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.161 τα εισιτήρια), πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0, έχοντας κορυφαίο παίκτη του και σκόρερ των δύο τερμάτων του, τον εκπληκτικό εκείνο το απόγευμα, Γιάννη Γιακουμή!

Στο 21', σημειώθηκε η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Αφεντουλίδης από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 25' άνοιξε το σκορ, όταν ο Χαραλαμπίδης βρήκε τον Σαράφη, αυτός πέρασε τον Τσακίρη και γύρισε την μπάλα συρτά και παράλληλα προς την εστία του Καρυπίδη, με τον Γιακουμή να μπαίνει έξυπνα στη φάση και με κοντινό πλασέ να αιφνιδιάζει τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων!

Ο Πανσερραϊκός που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος και μαχητικός στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 42', όταν ο Τσακίρης βγήκε τετ α τετ με τον Σαββουλίδη, αλλά στην τελική του ενέργεια κλώτσησε αέρα!

Στο 56', ο Τάτσης εκτέλεσε από πλάγια θέση φάουλ, ο Γιακουμής πήδησε ψηλότερα από τους αμυντικούς και με δυνατή κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ αλλά και τα προσωπικά του, κάνοντας το 2-0 και δίνοντας καθαρό προβάδισμα νίκης στον Δικέφαλο!

Πέντε λεπτά αργότερα (61') ο Λάζος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ενώ στο 63’ και στο 76’ ο εξαιρετικός Σαββουλίδης απέκρουσε δύσκολα τα σουτ του Τσακίρη, κρατώντας την εστία μας ανέπαφη.
Στο 52', ο Γιακουμής τραυματίστηκε στο πρόσωπο από κλωτσιά του Φραγκόπουλου και παρέμεινε εκτός αγώνα για 5 λεπτά, για να επανέλθει αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γιακουμής, Σαράφης, Αφεντουλίδης, Σαββουλίδης και από τον Πανσερραϊκό οι Φραγκόπουλος, Τσακίρης, Ηλιάδης, Σταβλάς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Τάτσης, Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης, Γιακουμής, Σαράφης, Λάζος, Αφεντουλίδης.

Πανσερραϊκός: Καρυπίδης, Νάσκος, Φραγκόπουλος, Στεφανίδης, Τσακίρης, Καλαποδάς, Μπιτζίδης, Μιχαηλίδης, Ηλιάδης, Σταβλάς, Αποστολίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής.
* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1967-1968.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4