Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Απριλίου 2018

Ντόρτι και πρόκριση στους "4" (1992)

Σαν σήμερα στις 1/4/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Δόξα Δράμας, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1991-1992 ... 

Είχε προηγηθεί το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Δράμα, στις 18/3/1992, στο οποίο η δραμινή ομάδα είχε πάρει τη νίκη με 2-0 και η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού έμοιαζε δύσκολη για τους παίκτες του Γιάννη Γούναρη, ο οποίος είχε αντικαταστήσει πριν λίγες μέρες τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (απολύθηκε στις 22/3/1992, μετά το 1-1 στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, αλλά παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας σε αυτό το ματς!) 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και τα κατάφερε επικρατώντας κατά κράτος της Δόξας, φτάνοντας στην εντυπωσιακή νίκη με 4-0, φωνάζοντας παρών στην κλήρωση της επόμενης φάσης του θεσμού, μαζί με τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Ατρόμητο. 
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με προσεγμένες επιλογές τακτικής, έχοντας τον Πλίτση πάνω στον Ιορδανίδη, ο Τουρσουνίδης σε ελεύθερο ρόλο και ο Μαγκντί σαν δεύτερο φορ.

Στο 14' ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Τουρσουνίδη και ο Μαγκντί από τα 11' μέτρα άνοιξε το σκορ, ενώ στο 21' ο Αιγύπτιος άσος με μακρινό πλασέ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Παπαθεοδώρου και πέτυχε το 2-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα!

Στην συγκεκριμένη φάση μετά το πλασέ του Μαγκντί η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο έδαφος, ο Τελίδης την έδιωξε πιθανόν πριν αυτή περάσει τη γραμμή, αλλά ο επόπτης Παλιούρας έτρεξε προς τη σέντρα και ο διαιτητής Παπαεπαμεινώνδας κατακύρωσε το γκολ, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες των Δραμινών.

Στο 33', ο Μιλοσάβλιεβιτς στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της ομάδας του, με τον ΠΑΟΚ να αγγίζει το σκορ πρόκρισης στη φάση αυτή!

Στο 55' ο Τζούρτζεβιτς από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα άουτ και στο 55' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι! Ο Γκάμπριτς ανέτρεψε τον Άλεξιτς, δόθηκε το πέναλτι αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακάς μας απέκρουσε την εκτέλεση του Μουρατίδη με τη βοήθεια και του κάθετου δοκαριού, στέλνοντας τις καρδιές στη θέση τους.

Στο 59' ο Σκαρτάδος με ατομική προσπάθεια και άψογο πλασέ πέτυχε το 3-0, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες της Τούμπας. Στο 74' ο Μπορμπόκης με διαγώνιο σουτ (δοκάρι και μέσα), έγραψε το 4-0, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση!
Η Δόξα σε μια απέλπιδα προσπάθεια, βγήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο στην επίθεση και στο 89' η φαρμακερή σέντρα του Αλεξανδρίδη αποκρούστηκε από τον Γκάμπριτς με τη βοήθεια και του δοκαριού, ενώ λίγο αργότερα η βολίδα του Γεωργιάδη από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι μας!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαγκντί, Γκάμπριτς, Πλίτσης, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Τουρσουνίδης, Σκαρτάδος και από τη Δόξα οι Αλεξανδρίδης, Γεωργιάδης, Άλεξιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς,. Τουρσουνίδης, Πλίτσης, Μητσιμπόνας, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Οικονομίδης (43' Μπορμπόκης), Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς (75' Μαλιούφας), Μαγκντί, Λεοντιάδης.

Δόξα Δράμας: Παπαδόπουλος, Τελίδης, Παπαθεοδώρου, Στεφανίδης, Γεωργιάδης του Σάββα, Ασλανίδης (32' Μουρατίδης), Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, Αλεξανδρίδης, Ιορδανίδης, Μιλοσάβλιεβιτς (60' Σερέτης), Άλεξιτς.
* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλειου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας . 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων! 

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 ! 
21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0. 
25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1. 
28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1. 

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας.

Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0. 

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0. 

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη). 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4