Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Απριλίου 2018

Βαριά ήττα εντός έδρας, από τον Πανιώνιο (1962)

Σαν σήμερα στις 1/4/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές (2.621 τα εισιτήρια), γνώρισε βαριά ήττα με 1-4 (!), ένα αποτέλεσμα όμως που σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει την εικόνα των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο...

Ο ΠΑΟΚ ήταν τουλάχιστον ισάξιος του αντιπάλου του, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και δεν είναι υπερβολή να γραφτεί πως ο Πανιώνιος θα ήταν ικανοποιημένος αν έφευγε από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Αντ' αυτού όμως έφυγε με το εντυπωσιακό 1-4, ένα αποτέλεσμα για το οποίο ο κύριος υπεύθυνος ήταν ο τερματοφύλακάς μας, Γιάννης Μιχαηλίδης που βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, κάνοντας λάθη σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού!

Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Γιαννακόπουλος (πατέρας του γνωστού «βουτηχτή») με σουτ από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Μιχαηλίδη, μετά από μπαλιά του Χάιτα, ενώ λίγο νωρίτερα ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου σταμάτησε πολύ δύσκολα το σουτ του Γιακουμή, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιο γκολ!

Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Λέκκα και στο 62' ο Γιαννακόπουλος και πάλι, με κεφαλιά αυτή τη φορά, σημείωσε το 0-2, με την μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του Μιχαηλίδη.

Δύο λεπτά αργότερα (64') ο Αθανασόπουλος με ατομική προσπάθεια έκανε το 0-3 και στο 75' ο Μαυρίδης με σουτ και με τη βοήθεια του δοκαριού διαμόρφωσε το 0-4. 

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει αρχικά και στη συνέχεια να γυρίσει το ματς, όμως ο Κουρκουβέλας όσες φορές χρειάστηκε σταμάτησε τις προσπάθειες των παικτών μας και κυρίως του Γιάννη Γιακουμή.

Το τελικό 1-4 γράφτηκε στο 84' με πέναλτι που χτύπησε ο Γιακουμής, ένα γκολ που είδαν ελάχιστοι, καθώς ο κόσμος είχε αρχίσει να αποχωρεί επιδεικτικά από το γήπεδο μετά το 0-4, απογοητευμένος όχι τόσο από την εμφάνιση της ομάδας αλλά από το σκορ!

Η αθηναϊκή ομάδα έφυγε από την Τούμπα για 3η συνεχόμενη φορά χωρίς να χάσει, καθώς προηγήθηκε η λευκή ισοπαλία στο πρωτάθλημα 1959-1960 και το διπλό με 1-2 τη σεζόν 1961-1962.

Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου σημειώθηκε στις 13/6/1965 με 2-0 και έκτοτε μπήκε το νερό στο αυλάκι, αφού η παράδοση είναι συντριπτική υπέρ του ΠΑΟΚ, μέχρι σήμερα.
Περισσότερα για τα αναμεταξύ μας παιχνίδια στην Τούμπα ΕΔΩ.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Γιακουμής και από τον Πανιώνιο οι Κουρκουβέλας, Γιαννακόπουλος, Μαυρίδης, Παπουλίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Πετρίδης, Απαλάκης, Μουρατίδης, Νιοκολαΐδης, Μηλίτσης, Αγγελιδάκης, Γιακουμής, Τασσόπουλος, Λέανδρος.

Πανιώνιος: Κουρκουβέλας, Χρήστου, Παπουλίδης, Καζαντζίδης, Ερμείδης, Μαυρίδης, Χάιτας, Σαραβάκος, Αθανασούλας Γιαννακόπουλος, Μπραουδάκης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4