Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαρτίου 2018

Η εκρηκτική Τούμπα δεν έφτανε για τη νίκη (2009)

Σαν σήμερα στις 8/3/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009…

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης (αλλά και μετά το τέλος της) έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών (σε απίστευτα υπερβολικό βαθμό), με την ΕΛ.ΑΣ να τα βάζει εκτός των άλλων και με γυναικόπαιδα, που προσπαθούσαν να προστατευθούν με όποιο τρόπο μπορούσαν, την ώρα που χημικά έπεφταν σαν κουφέτα, γύρω μας, προστατεύοντας την ομάδα του ελληνικού δημοσίου, από τον ... αόρατο εχθρό!
Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 24.000 θεατές (22.214 τα εισιτήρια), έμεινε στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες…

Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα ήταν εκρηκτική, ο κόσμος προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ομάδα για να φτάσει στο γκολ, χωρίς όμως τελικά αυτό να έρθει.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε μάλλον παθητικά στο ματς, σε πλήρη δυσαρμονία με την καυτή εξέδρα, και σίγουρα η αγωνιστική του παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης απογοήτευσε!

Στο 20', ο Μπακαγιόκο από καλή θέση σούταρε, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε, στην πιο επικίνδυνη επίθεσή μας στο πρώτο 45λεπτο του παιχνιδιού, σε ένα διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι επιθετικά δεν υπήρχαν!
Στο 63΄ο Κάκος δείχνει την 2η κίτρινη στον Μενδρινό και τον στέλνει στα αποδυτήρια, όμως ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα έφτανε για να ανεβάσει την απόδοσή του ο ΠΑΟΚ.

Στο 78’, το μακρινό σουτ του Παπαδόπουλου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι μας.

Στο 82' πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Χούτο, να βγαίνει στην αντεπίθεση και να πλασάρει άουτ, ενώ δίπλα του εντελώς αμαρκάριστος ήταν ο Μουσλίμοβιτς που μάταια περίμενε την μπαλιά!

Στο 83' ο Μήτρογλου από κοντά πλάσαρε άουτ στην καλύτερη επιθετική στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς!
Στο 88’ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Μουσλίμοβιτς από τον Τοροσίδη με τον Κάκο να λέει «παίζετε»,.

Στο 93’ αποβλήθηκε ο Τζόε Μπιζέρα …
Μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Νικοπολίδης είχε έναν … διαπληκτισμό με οπαδό που μπήκε στο γήπεδο, με τον Χαλκιά σε ρόλο πυροσβέστη να σταματάει εκεί το επεισόδιο.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Μπιζέρα, Λίνο, Βερόν, Μπαλάφας (58’ Βιεϊρίνια), Κονσεϊσάο, Σορλέν, Μπακαγιόκο (58’ Χούτος), Μουσλίμοβιτς.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος Αβρ., Πάντος, Πατσατζόγλου, Μενδρινός, Όσκαρ (88’ Μπελούτσι), Λεονάρντο (58’ Τζόρτζεβιτς), Παπαδόπουλος Γ., Μήτρογλου.

Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος: "Ήταν ένα κλασικό ντέρμπι. Ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Καταφέραμε να κυριαρχήσουμε σε όλο το πρώτο ημίχρονο με πίεση ψηλά. Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήθελε να αμυνθεί σωστά και να ψάξει τις αντεπιθέσεις. 

Εμείς ψάξαμε από την αρχή την νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι την αποβολή δεν άλλαξε κάτι. Μετά από αυτήν ο Ολυμπιακός κατάφερε να ηρεμήσει και να οργανώσει καλύτερα το παιχνίδι του. Εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό και κάναμε ξεκάθαρες ενέργειες. 

Θα έπρεπε να παίξουμε ακόμα περισσότερο από τα πλάγια και να κάνουμε καλύτερες ενέργειες. Η ευκαιρία του Χούτου θα μπορούσε να μας είχε δώσει κάτι καλύτερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Ολυμπιακός είχε τις δικές του ευκαιρίες. 

Σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες θα μπορούσανε να παίξουνε καλύτερα. Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν μας αρέσει αυτό το αποτέλεσμα. Οι παίκτες προσπάθησαν και δεν μπορούμε να τους πούμε κάτι. 

Σήμερα ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά την θέση του στα play offs. Αντί να είμαστε ικανοποιημένοι από ότι έχει πετύχει η ομάδα γιατί θα πρέπει να είμαστε τσαντισμένοι. 

Τι περιμένετε από τον ΠΑΟΚ; Και εμείς θέλαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσουμε ακόμα και ξεκουράζοντας ποδοσφαιριστές να τους έχουμε στην καλύτερή τους κατάσταση για την συνέχεια. 

 Δεν πιέσαμε περισσότερο τον αντίπαλο όταν είχαμε παίκτη παραπάνω. Μας έλειψε η ηρεμία και το καθαρό μυαλό. Δεν έχει να κάνει με την διάθεση και την θέληση των ποδοσφαιριστών μας. Πολλές φορές παίζοντας με υπέρμετρο πάθος κάνεις τέτοια λάθη. 

Ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ έχει επιτευχθεί πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας για ότι έχουν πετύχει. 

Στα play offs που θα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι βαθμοί που θα κερδίσουμε στα επόμενα πέντε παιχνίδια θα είναι σημαντικοί για τα play offs".

Λίνο: "Αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ ήταν η ηρεμία, ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις κάναμε τις φάσεις πολύ γρήγορα, δεν το σκεφτήκαμε καλά, αλλά αυτό πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι".

Ρικάρντο Βερόν: "Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ήρθε για να πάρει την ισοπαλία και την πήρε. Αν κάποια από τις δύο ομάδες άξιζε τη νίκη αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ".

Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο: "Σίγουρα η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, αλλά οι συμπαίκτες μου είναι στενοχωρημένοι σήμερα, γιατί πραγματικά θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη! Παρόλα αυτά, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και θέλω να τονίσω ότι η διαιτησία σήμερα ήταν πολύ καλή, ανέλπιστα καλή, δεν το περίμενα".

Στέλιος Μαλεζάς: "Η ατμόσφαιρα ΄ήταν καταπληκτική,. ο κόσμος προσπάθησε να μάς δώσει το κίνητρο για να κερδίσουμε, αλλά δυστυχώς η εικόνα και των ομάδων, ήταν σήμερα λίαν επιεικώς ... κακή".

Μπαρμπα - Σάββας: "Σήμερα ζήσαμε ένα εφιαλτικό βράδυ. Ο επίσημος ΠΑΟΚ έκανε τα αδύνατα δυνατά για να διεξαχθεί το παιχνίδι, δεν έχω κανένα παράπονο, ούτε απ' τον Ζαγοράκη, ούτε από τα παιδιά που ήτανε μέσα στο γήπεδο.  Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι ενθουσιώδης, αλλά καμιά φορά υπερβάλλει παραπάνω από ότι πρέπει. 
 
Αυτό δεν κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά σε δύο ομάδες όπως στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που του χρόνου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, στα γήπεδα της ΟΥΕΦΑ, οι οπαδοί πρέπει να είναι πιο κόσμιοι γιατί τους τραμπουκισμούς και όλα αυτά τα πράγματα η ΟΥΕΦΑ δεν τα δέχεται με τίποτε, προπαντός την τρομοκρατία! 
 
Είμαστε Έλληνες, χρειαζόμαστε βαθμούς. Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ, καλύτερες μέρες, γιατί το αξίζει ο ΠΑΟΚ, έχει και μεγάλη ομάδα και έναν τεράστιο κόσμο. Τα οπαδικά τελείωσαν και τώρα ας κοιτάξουμε το αύριο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4