Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαρτίου 2018

Προδόθηκε από το κέντρο της άμυνας! (2015)

Σαν σήμερα στις 8/3/2015, o ΠΑΟΚ έχασε στην άδεια Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 4-3, στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2014-2015...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-4-3, έχοντας τρία στόπερ στην άμυνα (Βίτορ-Παπαγιαννόπουλο-Κόστα), στη μεσαία γραμμή Σκόνδρα – Νομπόα – Γκολάσα – Ρατς και πιο μπροστά τους Περέιρα – Αθανασιάδη – Μακ.
Ο Δικέφαλος, καλά οργανωμένος στην άμυνα μέχρι το 25', έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ και παράλληλα προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. 

Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 27' δεχόμενη ένα αστείο γκολ από τον Μπεργκ, που βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνάς μας, με τον Ιτάνζ να μη βγαίνει στα δύο μέτρα και το αμυντικό κεντρικό δίδυμο να ολιγωρεί παιδαριωδώς...

Με το 1-0 σε βάρος του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, περνώντας τον Παπαγιαννόπουλο σε θέση «6», παρατάσσοντας ένα πιο ορθόδοξο σχήμα με τέσσερις αμυντικούς και 3 χαφ. 

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής μπάλας, ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι, ενώ ο ΠΑΟΚ ψαχνόταν, έκανε αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν πατούσε την περιοχή των γηπεδούχων...
Το έκανε όμως και μάλιστα δις στο τελευταίο πεντάλεπτο! 

Στο 40' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Νομπόα βρήκε τον Κλάους στην πλάτη της άμυνας, αυτός κοντρόλαρε αλλά σούταρε άουτ!

Στο επόμενο όμως λεπτό (41') ο Κλάους με εξαιρετικό βολέ, μετά από σέντρα του Σκόνδρα βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε. 

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ημίχρονο με 5 τελικές έναντι 3 των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη και στο διάστημα 57' – 60', ο Δικέφαλος πίεσε τον Παναθηναϊκό, είχε μια πολύ καλή σέντρα του Ρατς που απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή, ένα σουτ του Νομπόα που κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Στο 59' ο Σκόνδρας με ασύλληπτο σουτ στην αριστερή γωνία του Παναθηναϊκού έτρεψε το σκηνικό. 

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε δύο στιγμιαίες ολιγωρίες του κέντρου της άμυνας, δεχόμενος ισάριθμα τέρματα. 

Στο 62' ο Καρέλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ισοφάρισε...

Στο 70' ο Σκόνδρας πούλησε την μπάλα, την πήρε ο Σίλντεφελντ, βρήκε τον Καρέλη, αυτός τον Μπεργκ και 3-2. 

Στο 87' ο Παναθηναϊκός έκανε το 4-2 (μάλλον αυτογκόλ ήταν του Βίτορ), σε φάση που και πάλι κοιμήθηκε η άμυνα. 

Το μόνο που πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 4-3 στις καθυστερήσεις (96') με τον Νομπόα...

Η ομάδα για μια ακόμη φορά δεν τα κατάφερε σε παιχνίδι στο λεκανοπέδιο, δέχτηκε 4 γκολ και προβλημάτισε για μια ακόμη φορά με την αμυντική της λειτουργία...

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός (80' Κουτρουμπής), Ζέκα, Πράνιτς, Πέτριτς (66' Ατζαγκούν), Μπεργκ, Κλωναρίδης (50' Καρέλης).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκονδρας, Ρατς (84' Κίτσιου), Βίτορ, Κόστα (79' Σαλπιγγίδης), Νομπόα, Παπαγιαννόπουλος, Γκολάσα, Μακ (88' Κωνσταντινίδης), Περέιρα, Αθανασιάδης.
Απογοητευμένοι από την ήττα και κυρίως από τον τρόπο που ήρθε, εμφανίστηκαν οι Γιάννης Σκόνδρας και Ρόμπερτ Μακ, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

Αναλυτικά, τα όσα είπε αρχικά ο Γιάννης Σκόνδρας :

Τι έφταιξε; "Δυστυχώς χάσαμε. Τα προσωπικά λάθη, μέσα σ αυτά είμαι κι εγώ. Αυτά έφταιξαν. Η συνολική παρουσία μας ήταν καλή και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς".

Γυρίσατε το ματς και καταρρεύσατε. Πως το εξηγείς; "Έγιναν πολλά λάθη. Δεχτήκαμε γρήγορα γκολ, έπεσε η ψυχολογία μας. Όπως είπα και πριν, τα λάθη και τα γρήγορα γκολ μας έφεραν στην ήττα".

Δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Τι φταίει; "Όταν κάνεις προσωπικά λάθη, είναι θέμα συγκέντρωσης. Δεν έχω άλλη εξήγηση. Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει μπροστά, είχαμε καλή παρουσία. Να σκύψουμε το κεφάλι".

Χάσατε ευκαιρία να γυρίσετε το κλίμα. Τι να περιμένουμε τώρα; "Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Πάλι θα μπούμε για νίκες. Δουλειά για τη συνέχεια".

Ο ΠΑΟΚ προλαβαίνει να πάρει την πρωτιά στα play offs; "Νομίζω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Αρκεί να κερδίζουμε. Έχουμε ματς μπροστά μας, κανείς δε ξέρει το αποτέλεσμα".
 
Ένα μήνυμα για τον κόσμο; "Να ζητήσουμε συγγνώμη μπορούμε μόνο. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να τα καταφέρουμε. Δε μας βγαίνει πάντα, φέρουμε ευθύνη. Όλοι δουλεύουμε όμως".

Γκολ με το αριστερό πόδι, έχεις βάλει; "Δε θυμάμαι άλλο. Ήταν ένα καλό σουτ, δε μπορώ να το χαρώ όμως".

Από την πλευρά του, ο Ρόμπερτ Μακ τόνισε:
"Ο αντίπαλος σκόραρε για πλάκα. Κάναμε αστεία λάθη, δε μπορώ να το εξηγήσω. Από κυνηγός του τίτλου, γίναμε η χειρότερη άμυνα. Το να πετυχαίνουμε τρία γκολ και να δεχόμαστε τέσσερα, είναι απίστευτο. Πρέπει να δουλέψουμε".
Ο Κριστιάν Νομπόα μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό σε δηλώσεις του στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα δέχεται πολλά γκολ σε κάθε παιχνίδι...

Διαβάστε τα όσα είπε ο μέσος από τον ισημερινό:

"Πρέπει να καθίσουμε και να σκεφτούμε τι κάνουμε λάθος σαν ομάδα συνολικά! Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι από την εξέλιξη του σημερινού αγώνα. Χάσαμε ένα ντέρμπι, αν και πετύχαμε τρία γκολ! 

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τόσα γκολ σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι λογικό αυτό. Μια δεχόμαστε τρία γκολ και μια τέσσερα. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ μ΄ αυτή την κατάσταση. Δηλαδή τι να κάνουμε για να κερδίσουμε; Να βάζουμε πέντε γκoλ;"
Ο Μιγκέλ Βίτορ, μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού, τόνισε πως δεν μπορεί να πιστέψει το ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ και δεν πήρε βαθμό στη Λεωφόρο...

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν του έλεγε κανείς πως θα σκοράρει τρεις φορές στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ και θα χάσει, αν θα το πίστευε: "Δεν θα το πίστευα. Ειδικά σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως ήταν αυτό, αν πετύχεις τρία γκολ λογικά πρέπει να κερδίσεις κι εμείς αυτό θέλαμε".

Για τα λάθη στην άμυνα: "Σίγουρα είναι μέρος του προβλήματος και η άμυνα, έχουμε κάνει κάποια λάθη και οι αμυντικοί. Από εκεί και πέρα είμαστε μια ομάδα, όλοι μαζί κάνουμε επίθεση και όλοι μαζί κάνουμε άμυνα. 
 
Δεν θέλω να πω τι φταίει, πρώτη φορά στην καριέρα μου η ομάδα μου δέχεται τόσα πολλά γκολ σε συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει να βελτιωθούμε και να βρούμε τι φταίει".

Για τη μάχη μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στα play offs: "Είναι και ο Αστέρας Τρίπολης που τα έχει πάει καλά και κόντρα σε εμάς και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά, να κερδίσουμε τα παιχνίδια και μέσω των play offs να αλλάξουμε την κατάσταση".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4