Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαρτίου 2018

Ένας χρόνος χωρίς νίκη εκτός Θεσσαλονίκης (2008)

Σαν σήμερα στις 8/3/2008, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2,632 τα εισιτήρια), έμεινε στο 0-0, σε μια πολύ κακή χρονιά, τη χρονιά των "σαρδελών", όπως έμεινε στην ιστορία του Συλλόγου! 

Ήταν ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, και σίγουρα όσοι το παρακολούθησαν το έχουν ήδη ξεχάσει, καθώς πρόσφερε ελάχιστες συγκινήσεις, με τις ευκαιρίες να βγαίνουν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο! 

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα σε σχέση με τα άλλα εκτός έδρας παιχνίδια του εκείνη τη σεζόν, όμως φάνηκε να "φοβάται" περισσότερο από όσο έπρεπε τον αντίπαλο, που εκείνη τη μέρα ήταν πολύ μέτριος... 

Λίγες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κερδίσουν τον χώρο του κέντρου αλλά οι επιθετικές τους ενέργειες δε δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι σε ελάχιστες περιπτώσεις επενέβησαν.

Στο 23' χάθηκε μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάκη, ο Κνολ έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στην επανάληψη ο Δικέφαλος βρέθηκε άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ. 

Στο 61', μετά από σέντρα του Βερόν από τα δεξιά, ο Γεωργιάδης πήρε την κεφαλιά αλλά το τερματοφύλακας του Πανιωνίου απομάκρυνε με υπερένταση. 

Στο 67', μετά την σέντρα του Λάκη, ο Γεωργιάδης σαν κρυφός επιθετικός έπιασε την κεφαλιά αλλά και πάλι η Κρέσιτς είπε όχι, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 

Το τελευταίο σφύριγμα του Δαλούκα βρήκε τις ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς και αυτή ήταν η πρώτη λευκή ισοπαλία που φέραμε στη Νέα Σμύρνη μετά από 20 χρόνια! 

Επιπλέον, με τον αγώνα αυτό συμπληρώσαμε έναν χρόνο χωρίς νίκη εκτός Θεσσαλονίκης (η τελευταία μας ήταν στις 17/3/2007, Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-2).

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κρέσιτς, Ντιαβαρά, Σκούφαλης (84' Γουνδουλάκης), Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Φερνάντες, Νικολάου, Χετεμάι (72' Μανιάτης), Χούτος (85' Καπετάνος).

ΠΑΟΚ: Φερναντέζ, Σνάουτσνερ, Κνολ, Γκάβραντσιτς, Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος (61' Γεωργιάδης), Βερόν, Μπαϊάνο, Ίλιεφ (83' Φρούνζα), Λάκης, Βαγγελής (74' Μπαλάφας).

Δηλώσεις προπονητών:

Φερνάντο Σάντος: "Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δύο δυνατών ομάδων. Ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα, έχει καλό προπονητή και καλή οργάνωση. Είχαμε σωστά ομαδικά μαρκαρίσματα, βγαίναμε σωστά στην επίθεση, είχαμε ομαδικότητα και σωστή ανάπτυξη. Σήμερα παίξαμε καλά".

Εβαλντ Λίνεν: "Θα πρέπει να δεχτούμε το ισόπαλο αποτέλεσμα, αν και ήταν ένα ματς το οποίο θέλαμε να το κερδίσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μία δυνατή ομάδα και φαίνεται αυτό από τους 26 βαθμούς που έχει πάρει μέσα στην έδρα του. Απλώς έχει χάσει πολλά εκτός έδρας".

* Η σεζόν 2007-2008 ήταν μια από τις χειρότερες του ΠΑΟΚ από το 2000 και εδώθε... Η ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, αλλά με ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων τερμάτισε τελικά 9η και καταϊδρωμένη, ισόβαθμη με τον Ηρακλή στους 35 βαθμούς, άλλους τόσους πίσω από τον πρωταθλητή εκείνης της περιόδου. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4