Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2018

Ήττα από τον Απόλλωνα στο πρώτο πρωτάθλημα! (1960)

Σαν σήμερα στις 9/3/1960, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1959-1960...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, σε εξ αναβολής αγώνα που έπρεπε να διεξαχθεί τρεις μέρες νωρίτερα αλλά μετατέθηκε η διεξαγωγή του λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην πρωτεύουσα εκείνες τις μέρες, έχασε με 2-1, όσο δηλαδή είχαμε χάσει και στο παιχνίδι του α’ γύρου στην Τούμπα! 

Ο ΠΑΟΚ υπερείχε σε όλη τη διάρκεια της επανάληψης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει από την πρωτεύουσα με κάποιον βαθμό στις αποσκευές του.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και μόλις στο 1' είχαν σουτ του Σκόρδα το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Λάκη Πρόγιου, μια φάση που αφύπνισε τους παίκτες μας και άρχισαν με τη σειρά τους να γίνονται στα επόμενα λεπτά απειλητικοί!

Στο 4’ ο Λέανδρος άργησε να αντιληφθεί την εξαιρετική θέση στην οποίαν βρέθηκε μετά από κάθετη συμπαίκτη του.

Στο 7’ το σουτ του Γιαννέλου το απέκρουσε ο Ταουξής.

Στο 14’ το φάουλ του Κατηκαρίδη (ανατροπή του Κιουρτζή από τον Βασιλείου) πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Απόλλωνα.

Στο 18’ ο Καμάρας με διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη μας περιοχή, άνοιξε το σκορ, σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας ολιγώρησε χαρακτηριστικά!

Στο 26’ το σουτ του Σεραφείδη σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών μας και δύο λεπτά αργότερα ο Λέανδρος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1, όταν αμαρκάριστος, από κοντινή απόσταση, έστειλε την μπάλα στα χέρια του Ταουξή.
Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα (Ταουξής) μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Χαβανίδη με φόντο τις σχεδόν άδειες εξέδρες της Λεωφόρου!

Στο 30’ ο Κεμανίδης απέκρουσε επί της γραμμής το σουτ του Σεραφείδη με τον Πρόγιο εξουδετερωμένο, ενώ ο το μονοκόμματο σουτ του Κιουρτζή στο 40’ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο γεμάτο φάσεις εκατέρωθεν και το θέαμα ικανοποίησε τους ελάχιστους θεατές της αναμέτρησης , που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στη Λεωφόρο (μόλις 1.106 τα εισιτήρια).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Χολέβας στο 47’ σημείωσε το 2-0, αν και βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ που δεν υποδείχτηκε από τον βοηθό, παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών μας. 

Στο 49’ ο Λέανδρος και πάλι χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ξαναβάλει τον ΠΑΟΚ στο ματς, όταν ο Μπεκράκης ανέκοψε την τελευταία στιγμή την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της αθηναϊκής ομάδας…

Στο 60’, ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ του Κιουρτζή πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Απόλλωνα.

Στο 63’ η βολίδα του Κατηκαρίδη αποκρούστηκε πολύ δύσκολα από τον Ταουξή. 

Στο 65’ ο διαιτητής Γιαβρόπουλος παρέβλεψε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Μπεκράκη, μετά από σουτ του Κιουρτζή και ενώ η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα (!). 

Στο 80’ ο Ταουξής απέκρουσε το σουτ του Νικολαΐδη και στη συνέχεια την κεφαλιά του Χαβανίδη.

Στο 90' ο Λέανδρος με πλασέ μείωσε τελικά σε 2-1! Ήταν όμως πολύ αργά για να πετύχει ο ΠΑΟΚ κάτι περισσότερο…

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Ταουξής, Καμάρας Αρ., Μαυρόπουλος, Βασιλείου, Δεμάτης, Μπεκράκης, Μιστρακούλιας, Σκόρδας, Καμάρας Γεωργ., Σεραφείδης, Χολέβας.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Ραπτόπουλος, Γιαννέλος, Λέανδρος, Κιουρτζής, Κατηκαρίδης, Χαβανλιδης, Νικολαΐδης.

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1959–60 ήταν το πρώτο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας, ύστερα από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. Ξεκίνησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 1959 με τη συμμετοχή 16 ομάδων, βάσει της κατάταξής τους την προηγούμενη περίοδο.

* Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 7η θέση, έχοντας 10 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, με 59 βαθμούς και τέρματα 32-32. Ο ΠΑΟΚ έδωσε στις 31/7/1960 αγώνα μπαράζ με τον συμπολίτη στο Χαριλάου, το σκορ έμεινε στο 0-0 και η ομάδα μας τερμάτισε 7η, αφήνοντας τον Άρη στην 8η θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

* Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει κάτι ιδιαίτερο!

* Στην αρχική φωτογραφία μια ενδεκάδα του 1959-1960.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4