Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαρτίου 2018

Διπλό στη Νίκαια επί της Προοδευτικής (2003)

Σαν σήμερα στις 16/3/2003, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο γήπεδο της Νίκαιας με αντίπαλο την Προοδευτική, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 περίπου θεατές (1.218 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-3, σημειώνοντας όλα τα γκολ στην επανάληψη!
 
Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος των γηπεδούχων, ήταν η ομάδα που απειλούσε να βρει δίχτυα και στο 9' μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Εγκωμίτης, ο Κουκιέλκα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε στο 13’ η κεφαλιά του Γεωργιάδη μετά από σέντρα του Λουκά Καραδήμου!
Στο 37’ το δυνατό σουτ του Κούτση το σταμάτησε δύσκολα ο Κόης και στο 44ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Τάτση από τον Χασιώτη, με τον Τεροβίτσα να δείχνει κίτρινη στον παίκτη της Προοδευτικής για θέατρο.
Στην επανάληψη ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και στο 53ο λεπτό ο Καφές (κορυφαίος του γηπέδου) μετά από σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων σούταρε, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Σιδηρόπουλου για να καταλήξει στα δίχτυα του Κόη…
Στο 65’ ο Κόης απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Κούτση, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-3 στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης, αρχικά με τον Οκκά το 0-2 στο 87’ και στο 90’ ο Γιασεμάκης βρήκε τον Σαλπιγγίδη σε πολύ καλή θέση με τον τελευταίο να μη δυσκολεύεται να γράψει το 0-3.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούτσης, Καφές, Κουκιέλκα, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Κόης, Καλλιμάνης, Γιαννενάκης (62’ Προβίδας), Πουλόπουλος, Πάντος, Αγγελόπουλος, Ανδράλας, Σιδηρόπουλος, Τάτσης, Μάγγος, Ζαΐμι (73’ Τσαγκαβέλης).

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Καραδήμος, Χασιώτης, Μάρκος, Εγκωμίτης (75’ Νάστος), Κούτσης, Κουκιέλκα, Καφές, Σπάσιτς (50’ Γιασεμάκης), Γεωργιάδης (85’ Σαλπιγγίδης).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Έπειτα από τρία άσχημα αποτελέσματα που φέραμε στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που αμύνεται πάρα πολύ καλά και που ήθελε και αυτή πάρα πολύ τη νίκη. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. 
 
Είμαι πολύ ικανοποιημένος και από το αποτέλεσμα και από την προσπάθεια των παιδιών. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο θα ήταν περιττό για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σημασία έχει τώρα τι θα κάνουμε αύριο. 
 
Αυτήν την ομάδα μόνο ο Θεός μπορεί να τη βοηθήσει! Τα παιδιά είναι καταπληκτικά και πιστεύω ότι μόνο γι’ αυτό θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάμε μπροστά. Αυτή τη στιγμή μόνο αυτό υπάρχει…»

Και συνέχισε: «Δε θέλω να μιλήσω για τίποτε άλλο πέρα από το αγωνιστικό μέχρι το καλοκαίρι, γιατί έχουμε κουραστεί πάρα πολύ να λέμε τα ίδια και τα ίδια (εννοούσε το διοικητικό θέμα). 
 
Όσο για τη φάση της ανατροπής του Τάτση, ήμουν σε τέτοια θέση που δεν μπορώ να πάρω θέση! Τα παιδιά μου είπαν ότι δεν έγινε τίποτε. Θα το δούμε στην τηλεόραση. Εσείς τι λέτε; 
 
Ήταν πέναλτι; Εφόσον μου λέτε πως από το βίντεο φαίνεται πως είναι πέναλτι (απάντησαν οι δημοσιογράφοι πως ήταν πέναλτι!), τότε ήταν λάθος του διαιτητή. 
 
Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό και πιστεύω ότι θα τα κάνει όλα καλά. Θα φανεί στο τέλος τι θέλει να μας δώσει (ο ΠΑΟΚ πήρε Κύπελλο!)».

Γιώργος Γεωργιάδης: «Ξέραμε ότι κανείς δεν μπορεί να κέρδισε εδώ μέσα εύκολα! Είναι γεγονός ότι μας βοήθησε η τύχη να βάλουμε ένα γκολ. Έπαιξε επίσης ρόλο το γεγονός ότι το γκολ ήρθε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. 
 
Αν βρούμε χώρους στην αντεπίθεση είμαστε μια καλή ομάδα. Ελπίζω να μείνουμε έτσι και να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος. Η 3η θέση, θα κριθεί στο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα που ακολουθεί (0-1 στις 22/3)».

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4