Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαρτίου 2018

Παραλίγο διακοπή για απίστευτη αιτία! (1963)

Σαν σήμερα στις 17/3/1963, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Αιγάλεω, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον στον πάγκο του Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 2-0, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι στο τελευταίο εικοσάλεπτο, μετά από μια μέτρια εμφάνιση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στο πρώτο 45λεπτο και ο τερματοφύλακάς μας (Μιχαηλίδης), χρειάστηκε να επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις για να διατηρήσει την εστία μας ανέπαφη!

Στην επανάληψη η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αισθητά και τη λύση τελικά την έδωσαν ο Βασιλειάδης στο 72’ και ο Γιακουμής στο 75’ με κεφαλιά, δύο γκολ που χάρισαν στην ομάδα την πολύτιμη νίκη.

Στο 79' ο Ολλανδός διαιτητής Λέο Χορν, απέβαλε τους Διαμαντόπουλο και Λέανδρο που ψιλοαρπάχτηκαν, αλλά αυτό που επακολούθησε ήταν πραγματικά απίστευτο και πρωτάκουστο! 

Ο παίκτης του Αιγάλεω με μια αστραπιαία κίνηση άλλαξε τη φανέλα του με τον Μπαλλαρίνη, ο οποίος πήρε την άγουσα προς τα απoδυτήρια, όμως οι παίκτες μας είδαν τι συμβαίνει, ο Λέανδρος άλλαξε φανέλα με τον Παπαδόπουλο και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας τη φανέλα του συμπαίκτη του, όπως δηλαδή και ο Διαμαντόπουλος!!!

Η κίνηση έγινε αντιληπτή από τον Ολλανδό ρέφερι, που κινήθηκε προς τα αποδυτήρια σκοπεύοντας να διακόψει το ματς! Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Ντούσμπεργκ πρόλαβε τον διαιτητή και τον σταμάτησε, ενώ την ίδια στιγμή έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στον Λέανδρο, προτρέποντάς τον να αποχωρήσει άμεσα!

Τελικά ο Χορν πείστηκε να συνεχίσει το ματς, στο φύλλο αγώνα όμως έγραψε πως αποβλήθηκαν ο Λέανδρος και ο … Τσάπος, καθώς αυτός είχε δηλωθεί με το νούμερο 2 στην πλάτη! 

Πάντως ανεξάρτητα από αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που εκτυλίχτηκαν εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στην Τούμπα, η αποβολή των δύο παικτών ήταν υπερβολικά τραβηγμένη!   

* Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 51 βαθμούς και παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους τρεις του ΠΟΚ…

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68). 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4