Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαρτίου 2018

Επεισοδιακό φινάλε και λύτρωση στο 87'! (1986)

Σαν σήμερα στις 16/3/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.226 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9' με κεφαλιά του Βασίλη Χαρδαλιά…
O ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο, μόνο οι φανέλες θύμιζαν την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο την προηγούμενη σε σεζόν, με τον κόσμο να ωρύεται στις εξέδρες προσπαθώντας να ξυπνήσει τους παίκτες μας…

Ο Μπέλλης έβαλε «βεντούζες» στους Βουγιαντίνοβιτς και Χαρδαλιά τους Ψαρρά και Τσουρέλα, όμως η συνολικά κακή απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, δεν απέδωσε αυτά που περίμενε ο προπονητής του Δικεφάλου και οι Πατρινοί εκτός του 0-1, απείλησαν και σε άλλες περιπτώσεις να τελειώσουν από νωρίς το ματς.

Το γκολ των φιλοξενούμενων στο 9', ξεκίνησε από σέντρα του Βασιλόπουλου και κοντινό πλασέ του Χαρδαλιά, με τον ΠΑΟΚ να αντιδρά μόλις στο 43', όταν από λάθος του Κίζα, ο Σκαρτάδος έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση!

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 51', όταν ο Βασιλάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Ορφανός πήρε την κεφαλιά και ο Σκαρτάδος από κοντά ισοφάρισε, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων!
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 87', όταν ο Πίττας σέντραρε, ο Ορφανός άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Αλεξανδρίδης κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της Πατρινής ομάδας, γράφοντας το τελικό 2-1…

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Σίγγας, Σκαρτάδος, Ορφανός και Αλεξανδρίδης.

Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μιχαηλίδη, στην Τούμπα έγινε ο κακός χαμός! Ο λόγος: Ένα χτύπημα του Βασιλόπουλου στον Αλεξανδρίδη την ώρα που οι παίκτες ετοιμαζόταν να πάνε στα αποδυτήρια, με την αστυνομία να επιβάλλει την τάξη μετά από ένα πεντάλεπτο και ενώ παίκτες (βασικοί και αναπληρωματικοί), καθώς και παράγοντες, είχαν δημιουγήσει ένα σύμπλεγμα έχοντας πιαστεί στα χέρια!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ψαρράς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Πίττας, Ορφανός, Βασιλάκος (71’ Λιάκος), Καρασαββίδης.

Παναχαϊκή: Μακρυωνίτης, Βασιλόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Τασσόπουλος, Κίζας, Παναγιωτίδης, Φιλιππόπουλος (63’ Γεωργακόπουλος), Νταλάκας, Βουγιαντίνοβιτς, Κυριακόπουλος, Χαρδαλιάς.

Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη...

"Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον δάσκαλο Πάνο Μάρκοβιτς, για την εμφάνιση της Παναχαϊκής! Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι παίκτες μου αδιάφοροι, αδρανείς, κάκιστοι. Στο δεύτερο ξύπνησαν και κέρδισαν. Θυμήθηκαν πώς παίζεται το ποδόσφαιρο και πήραν τους δύο βαθμούς! Η άμυνα ήταν μπερδεμένοι γιατί δεν βοηθούσαν οι μέσοι".
* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!!! Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1985-1986. Είναι η ομάδα που παρατάχτηκε στο στάδιο Μπεντεγκότι, στο ματς με την Βερόνα, στις 18/9/1985, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4