Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαρτίου 2018

Ισόπαλος στην Καλαμάτα με εξαιρετικό Ντεκ! (1975)

Σαν σήμερα στις 16/3/1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την Καλαμάτα, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.207 τα εισιτήρια) έμεινε στο ισόπαλο 0-0, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε ελαφρά υπεροχή, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα και όποιες φορές έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή μας, ο Ρενέ Ντεκ ήταν σε ετοιμότητα διατηρώντας την εστία μας ανέπαφη, μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού, όταν και ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του Πάντζαλη.
Ο Ελβετός τερματοφύλακας βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, ήταν πραγματική εγγύηση στα μετόπισθεν, έχοντας πολύτιμους συμπαραστάτες την αμυντική μας τετράδα, που επίσης βρέθηκε σε καλή μέρα!

Στην διπλανή εικόνα διακρίνεται ο Δημήτρης Παρίδης σε μια επέλασή του, με τον Καντίχιεβιτς να σταματάει την προσπάθεια του, ενώ αριστερά παρακολουθεί τη φάση ο Μπιστικέας.

Ήταν μία από τις λίγες φορές που η άμυνα των γηπεδούχων "αισθάνθηκε" τους επιθετικούς μας...

Από τον μέτριο ΠΑΟΚ, διακρίθηκαν οι Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Κούδας, Σαράφης, Ντεκ, ενώ από την αγωνιστική Καλαμάτα οι Χάνιος, Μάνα, Σκαφιδάς, Εσπινόζα.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα: Καντίχιεβιτς, Μουλατσιώτης, Μάνα, Μπιστικέας, Αμάραντος, Σκαφίδας, Σταματόπουλος, Θεοδώρου, Εσπινόζα, Λαζάρου, Χάνιος.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αναστασιάδης, Κούδας, Αποστολίδης (46’ Κερμανίδης).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής
* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 διαδοχικές ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.

* Στην αρχική εικόνα η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ όπως παρατάχτηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τη σεζόν 1974-1975.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4