Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2018

Με άμυνα γρανίτη πήρε το διπλό! (2013)

Σαν σήμερα στις 9/3/2013, στα Χανιά, ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε με 1-2 τον Πλατανιά, αν και έπαιζε από το 46' με "10" παίκτες και από το 76' με "9", λόγω αποβολής των Σταφυλίδη και Σαλπιγγίδη, για την 25η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2012-2013...

Mε πολλές αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τα τελευταία του παιχνίδια παρατάχτηκε στα Περιβόλια ο ΠΑΟΚ, είτε εξ ανάγκης είτε λόγω επιλογής του τεχνικού team. 

Ο Δώνης κατέβασε μια ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, έχοντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας τους Σίλντενφελντ και Κουμάλο, ενώ στα πλάγια τους Σταφυλίδη και Κωνσταντινίδη. 

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν ο Κάτσε και ο Λάζαρ, με τους Καμαρά και Ολίσε στις πτέρυγες. Το επιθετικό δίδυμο το αποτελούσαν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης, σε ένα 4-4-2.

Ο Δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς. Ήταν το 3' όταν ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνας του Πλατανιά να απομακρύνει μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ολίσε και δεχόμενος την μπάλα από κεφαλιά του Σίλντενφελντ, άνοιξε το σκορ από κοντά.
Στη συνέχεια η ομάδα οπισθοχώρησε, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, κυνηγούσαν τις φάσεις και στο 24' ισοφάρισαν με ... αυτογκόλ του Ιτάνζ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τετε σούταρε έξω από την περιοχή μας, η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί δοκάρι του Ιτάνζ, στη συνέχεια στην πλάτη του πορτιέρο και πήγε στα δίκτυα ...

Μετά το 1-1 ο ΠΑΟΚ άρχισε και πάλι να βγαίνει στην επίθεση και αφού στο 31' ο Λαζαρίδης απέκρουσε το σουτ του Καμαρά, ένα λεπτό αργότερα (32') ο Δικέφαλος σκόραρε με τον Σαλπιγγίδη (μεγάλη η ευθύνη του Λαζαρίδη του έφυγε η μπάλα). Προηγήθηκε αντεπίθεση με τον Αθανασιάδη και πάσα του Κλάους στον σκόρερ.

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ο Δικέφαλος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-2. Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα μας έμεινε με «10» λόγω αποβολής του Σταφυλίδη (2η κίτρινη), σε μια φάση στην οποία ο Δελφάκης εξάντλησε την αυστηρότητα και τις επιταγές της κερκίδας. Μιας κερκίδας που σε κάποιες στιγμές έδειξε περίεργα δείγματα με συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης.

Ο Δώνης θα μπορούσε να προστατεύσει τον Σταφυλίδη, καθώς ήταν φανερό από το πρώτο 45λεπτο πως είχε προβλήματα στα μαρκαρίσματα, κάτι που δεν έγινε.

Λίνο – Φωτάκης πέρασαν στις θέσεις των Ολίσε και Αθανασιάδη στο 4-4-1-1 που εκ των πραγμάτων έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Με «10» πλέον ο Δικέφαλος είχε να διαχειριστεί το σκορ και να παίξει με το χρόνο. Καλή στιγμή για να γίνει το 1-3 με τον Σίλντενφελντ στο 57', ο οποίος μετά από εξαιρετική σέντρα του Σαλπιγγίδη βγήκε προ του Λαζαρίδη, αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 76' ο ΠΑΟΚ μένει με "9" καθώς ο Δελφάκης αποβάλλει τον Σαλπιγγίδη μετά από υπόδειξη του βοηθού!!!

Ο Πλατανιάς πίεζε για την ισοφάριση αλλά ανορθόδοξα, καθώς το παιχνίδι του ήταν εξαιρετικά προβλέψιμο. Η άμυνα του ΠΑΟΚ άντεξε στα γεμίσματα των Κρητικών και πήρε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που έκανε για να πάρει την 1η θέση στα play offs εκείνης της σεζόν.

Τέλος να σημειώσουμε τη μεγάλη βοήθεια που έδωσαν στην ομάδα οι οπαδοί που βρέθηκαν στα Περιβόλια και την στήριξαν στα δύσκολα!!!

Oι συνθέσεις:

Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (63' Γιακουμάκης), Τετε, Κάλαιτζιτς, Λαμπάρθε (46' Γκονζάλες ), Μιρτσέτα, Μπέλιτς (72' Ονιέμα) και Αναστασάκος.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης (50' Φωτάκης), Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά (81΄Έττο), Ολίσε (50' Λίνο), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στα Περιβόλια και την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά, μίλησε για την εικόνα της ομάδας και την προσπάθεια που κατέβαλε για να κρατήσει το 1-2 μετά τις δύο αποβολές.

Τα όσα είπε τεχνικός του Δικεφάλου:

Για την εικόνα του παιχνιδιού: "Το παιχνίδι κύλησε εντελώς διαφορετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι σκέψεις μας σε αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, ήταν να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες που είχαν επιβαρυνθεί και κάναμε μερικές αλλαγές για να διατηρήσουμε την ομάδα φρέσκια. 

Σήμερα προτιμήσαμε μια ενδεκάδα αρκετά επιθετική που για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφική ενίσχυση στο ρόστερ κάναμε αυτή την επιλογή, με τους Καμαρά και Ολίσε στα άκρα και τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη μπροστά. 

Θέλαμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας, να γίνουμε δημιουργικοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Πλατανιάς πίεζε πάρα πολύ καλά ψηλά, με συνέπεια να μη μας αφήσει να έχουμε την κατοχή της μπάλας και εκεί λειτουργούσαμε αρκετά λανθασμένα και δεν κοιτάξαμε να παίξουμε τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας μιας και είχαμε 2 γρήγορους ακραίους.

Η οδηγία ήταν διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά από το 1ο λεπτό αλλάξαμε σχέδια μετά την αποβολή του Σταφυλίδη και πήγαμε σε μια διαφορετική τοποθέτηση 4-4-1 και μετά σε 4-4-0 για να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα. 

Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο αμυντικό κομμάτι, η λειτουργία μας ήταν πάρα πολύ καλή στο 2ο μέρος. Είχαμε πολύ κοντά τις γραμμές, καλές αλληλοκαλύψεις και λειτουργήσαμε πάρα πολύ καλά για να φτάσουμε στη νίκη, η οποία ήταν πολύ δύσκολη μετά τις αποβολές".

Για το αν ήταν έξω φρενών με τη διαιτησία του Δελφάκη: "Όχι. Δεν ήμουν έξω φρενών απλά μερικές φορές υπάρχει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι. Μείναμε με 10, μετά με 9 και η ένταση γίνεται μεγαλύτερη. Την πρώτη κόκκινη δεν την είδα καθώς δεν είχα επιστρέψει από τα αποδυτήρια ακόμη. 

Τη δεύτερη, πριν από 3-4 λεπτά είχα πει στον Σαλπιγγίδη να μη διαμαρτύρεται συνεχώς ούτε στο βοηθό, ούτε στο διαιτητή. Δεν ξέρω όυτε στη μια φάση τι έγινε, ούτε στην άλλη. Δεν μπορώ να πάρω θέση για την κόκκινη του Σαλπιγγίδη, αλλά ξέρω το ήθος του Δημήτρη, ως άνθρωπο και ποδοσφαιριστή".

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα: "Η ομάδα λειτουργεί καλά κυρίως μέσα στην έδρα της όπου έχουμε και την κατοχή και φάσεις. Εμείς προσπαθούμε να γεμίζουμε την αντίπαλη περιοχή. Πλέον με τις πολλές λύσεις έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο ενώ και ο συναγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Εμείς θέλουμε να βελτιωνόμαστε να κατακτήσουμε το κύπελλο και την πρώτη θέση στα play offs".

Για το αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο: "Θεωρώ ότι εν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να μπεις σε αυτή τη λογική. Μπορεί μια ομάδα να χάσει δέκα ευκαιρίες και η άλλη να σκοράρει με μια φάση. Δεν μπορεί να κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε με δέκα και με εννιά παίκτες και κερδίσαμε δίκαια".

Για τον Πλατανιά: "Είναι μια ομάδα επικίνδυνη στην έδρα της, έχει καλή ποιότητα στο ρόστερ και καλό προπονητή και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα".

Για το αν νιώθει ασφαλής στον πάγκο του Δικεφάλου: "Στην Ελλάδα ακούμε τους λίγους που γκρινιάζουν. Οι περισσότεροι δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς στον πρώτο γύρο είχαμε καλή βαθμολογική συγκομιδή. Το σημαντικό είναι να χτιστεί ο ΠΑΟΚ έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να κατακτήσει το πρωτάθλημα".
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι μετά τη λήξη του αγώνα στα Χανιά, αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι όσο και στη φάση της αποβολής του ...

Μιλώντας για το παιχνίδι, δήλωσε: "Ο σημερινός ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη παρόλο που μείναμε με 10 αρχικά και στη συνέχεια με 9 παίκτες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια".

Αναφερόμενος στη φάση της αποβολής του, υπογράμμισε: "Μέσα στην ένταση φάνηκε να έκανα μία απαξιωτική κίνηση προς τον βοηθό. Για μένα αυτή η κίνηση ήταν το πολύ για κίτρινη κάρτα. 

Ο βοηθός είδε την κίνηση των χεριών μου και πίστεψε πως τον μούντζωσα. Εγώ όμως έκανα αυτή την κίνηση προς τα κάτω, προς τη γη. Όταν μουντζώνεις κάποιον το κάνεις προς το πρόσωπό του. Αισθάνομαι ότι με αδίκησαν τόσο ο διαιτητής όσο και ο βοηθός. Αυτό τους το είπα και στα αποδυτήρια, όταν συναντηθήκαμε. 

Ο διαιτητής μου απάντησε ότι σέβεται ότι έχω κάνει στην καριέρα μου, αλλά αυτή η κίνηση ήταν λάθος από μεριάς μου. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Ήταν μία κίνηση με κλειστά τα δάκτυλα προς τα κάτω και όχι στο πρόσωπό του βοηθού. Είμαι φοβερά λυπημένος. Νιώθω την αδικία στο πετσί μου."

Όσο για τη συνέχεια, σημείωσε: "Η ομάδα, μετά και από αυτή τη νίκη, πάει με την καλύτερη ψυχολογία στα ντέρμπι που ακολουθούν και ελπίζω πως θα τα καταφέρει και θα πάρει αυτό που θέλει και πρέπει".

Σημείωση: Τελικά ο Δελφάκης έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Σαλπιγγίδης μούντζωσε με πρόθεση τον βοηθό...
Ο Κώστας Σταφυλίδης μιλώντας μετά τη λήξη του αγώνα στα Χανιά χαρακτήρισε άδικη τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε, ισχυριζόμενος πως ο αντίπαλος έκανε θέατρο.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για τη στιγμή της αποβολής του είπε: "Το μαρκάρισμα ήταν πάνω στη φάση, δεν ήταν για κίτρινη κάρτα. Δεν έπρεπε να με αποβάλει ο διαιτητής, αλλά να δώσει κίτρινη κάρτα για θέατρο στον παίκτη του Πλατανιά που έπεσε, χωρίς εγώ να τον βρω".

Όσο για το διπλό που πήρε ο ΠΑΟΚ παίζοντας με "9" σχολίασε: "Δεν είναι και ότι πιο εύκολο να παίξεις με δύο παίκτες λιγότερους σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και καταφέραμε να κρατήσουμε τη νίκη. Ήταν σίγουρα μία πολύ σημαντική νίκη η σημερινή, ειδικά και με τον τρόπο που επιτεύχθηκε".
Ο Μπονγκανί Κουμάλο, στις δηλώσεις του στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, όταν έμεινε με παίκτες λιγότερους στο γήπεδο...

Αναλυτικά τα όσα είπε :
"Είχαμε δύσκολη εβδομάδα, με παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η διάθεσή μας ήταν να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο σήμερα αλλά σε ορισμένα ματς χρειάζεται να δείχνεις και χαρακτήρα και αυτό κάναμε σήμερα. Όταν χάσαμε και δεύτερο ποδοσφαιριστή δείξαμε τον χαρακτήρα που έπρεπε. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Ήταν πολύ δύσκολο για μένα καθώς έλειπα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η ομάδα όταν γύρισα τα πήγαινε ήδη καλά. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής σε καλή κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει, το οποίο και θα κάνω πάντα για την ομάδα. 

Αν κοιτάξει κάποιος τα προηγούμενα παιχνίδια και τα γκολ που δεχόμαστε είναι κάποια τέρματα που δεχόμαστε με απίστευτο τρόπο και αυτό μας αναγκάζει να δώσουμε το κάτι παραπάνω, όπως κάναμε και σήμερα, με όλους τους παίκτες να βοηθούν για να φτάσουμε στη νίκη. 

Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Είχαμε δύσκολη εβδομάδα από την οποία βγήκαμε νικητές. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς που θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι".
Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις αποβολές των Σταφυλίδη και Σαλπιγγίδη, τονίζοντας πως η ομάδα παρά τις αποβολές, έδειξε χαρακτήρα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Διαβάστε αναλυτικά:

Σχολιάζοντας το ματς είπε: "Παλέψαμε πάρα πολύ για τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι και ειδικά όταν μείναμε αρχικά με δέκα παίκτες και στη συνέχεια με εννιά. Είναι πολύ σημαντικό το χρονικό σημείο που ήρθε αυτή η νίκη, γιατί ακολουθούν τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό".

Για τη δική του απόδοση, υπογράμμισε: "Προσπαθώ να είμαι το ίδιο καλός, τόσο όταν αγωνίζομαι δεξιός μπακ, όσο και όταν αγωνίζομαι σαν δεξιός χαφ. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και εγώ κάθε φορά, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο".
Ο Δημήτρης Πέλκας, που έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, μίλησε τόσο για το παιχνίδι με τον Πλατανιά αλλά τόνισε ότι παρά τις απουσίες η ομάδα δείχνει δυνατή.

Για την κατάσταση της ομάδας του από τα συνεχή παιχνίδια: "Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Προκριθήκαμε στο Κύπελλο αν και δεν κάναμε πολύ καλό παιχνίδι αλλά κάναμε ένα παιχνίδι ουσίας. 

Ήρθαμε εδώ απόλυτα συγκεντρωμένοι για το «διπλό» γιατί τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις προκειμένου να κατακτήσεις τη δεύτερη θέση και να έχεις την καλύτερη βαθμολογία για τα play offs. Αυτό θα γίνει μόνο άμα είμαστε συγκεντρωμένοι και τηρήσουμε όσα μας ζήτησε ο προπονητής μας".

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο πρωτάθλημα: "Σήμερα έχουμε αρκετές απουσίες. Λείπει τόσο ο Κατσουράνης όσο και ο Λόρενς αλλά έχουμε πλήρες ρόστερ και αυτό δεν φαίνεται γιατί ακόμα και με απουσίες είμαστε δυνατοί και πιστεύω ότι δεν θα φανούν οι απουσίες. Εμείς τα νέα παιδιά, πρέπει να προσπαθήσουμε στο τριπλάσιο βαθμό προκειμένου να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκαια θέση μέσα σε μία τόσο πλήρη ομάδα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4