Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2018

Επέστρεψε στις νίκες με Κοντρέρας - Τσουκαλά (2011)

Σαν σήμερα στις 9/3/2011, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Εργοτέλη, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2010-2011...

Επιστροφή στις νίκες για τον "Δικέφαλο" που ξεπέρασε το εμπόδιο του Εργοτέλη στην παγωμένη Τούμπα νικώντας τον με 2-0, χάρη σε γκολ του Κοντρέρας και του Τσουκαλά...
Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ, πήρε τελικά αυτό που ήθελε και έσπασε επιτέλους την αλυσίδα των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, φτάνοντας τους 37 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα πλησίασε ακόμα περισσότερο την πρώτη 5άδα του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στα play offs.

Ο Μάκης Χάβος με δεδομένες τις απουσίες των Γκαρσία, Βιεϊρίνια και Τσιρίλο παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζά, Σνάουτσνερ, αμυντικά χαφ τους Βιτόλο και Φωτάκη, με τον Ίβιτς σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Κουτσιανικούλης, στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά από τον Εργοτέλη και αφού στο 7' απείλησε με τον Σαλπιγγίδη -το σουτ του πέρασε λίγο άουτ- κατάφερε να σκοράρει στο 17' με κεφαλιά του Κοντρέρας μετά από φάουλ του Λίνο.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 36' όταν ο Κουτσιανικούλης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αναγκάζοντας τον Δασκαλάκη σε δύσκολη απόκρουση.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Καραγεωργίου προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν σαν καλύτερη στιγμή στο 59' όταν ο Βερπακόφσκις με σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία μας, αλλά ο Κοντρέρας, απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.

Η ευκαιρία αυτή αφύπνισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και στο 66΄ο πολύ καλός εκείνη τη μέρα Κουτσιανικούλης, ελίχθηκε από τα δεξιά απέφυγε τον Ρουμπάκη, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε πάλι όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία στο 86' να διπλασιάσει τα τερματά του με τον Σταύρο Τσουκαλά, που μετά από ωραία πάσα του Μούσλι, με δυνατό δεξί σουτ στην κίνηση κλείδωσε τη νίκη του Δικεφάλου.

Στις καθυστερήσεις ο Μουσλίμοβιτς μπορούσε να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ, όμως αν και βρέθηκε τετ α τετ με τον Δασκαλάκη -μετά από μπαλιά του Κοντρέρας έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ...
Ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και ανέβασε την ψυχολογία του ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ενώ παράλληλα πήρε βαθμολογική ανάσα, μειώνοντας σε έναν μόλις βαθμό τη διαφορά του από την πρώτη 5άδα ...

Πολύ καλή απόδοση είχε ο Κουτσιανικούλης -μετά από καιρό- ενώ ξεχώρισε και ο Κοντρέρας του οποίου η παρουσία ήταν επιβλητική στην άμυνα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (73' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (57' Τσουκαλάς), Κουτσιανικούλης (87' Έτο), Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Εργοτέλης: (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κυριακίδης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο (74' Γιαλούσης), Ρουμπάκης, Ρομάνο (88' Καρέλης), Λεάλ, Τζούνιορ, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης (41' Βερπακόφσκις), Σασιασβίλι.
Ικανοποιημένος από την επιστροφή της ομάδας στις νίκες εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη.

Τι είπε ο Μάκης Χάβος:
"Για το παιχνίδι θέλω να πω ότι εκτός του Εργοτέλη είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το άγχος το οποίο ήταν εμφανές ότι υπήρχε μιας και οι παίκτες ήξεραν ότι έπρεπε να κερδίσουν πάση θυσία. Ευτυχώς ανταποκριθήκαμε και φτάσαμε σε μια νίκη μετά από καιρό. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε, αφού έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι που πρέπει να ανταποκριθούμε. Καταλαβαίνουμε την δυσαρέσκεια του κόσμου αλλά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο τους έχουμε μεγάλη ανάγκη".

Σχολιάζοντας το γεγονός πως η ομάδα δίνει συνεχόμενα παιχνίδια, υποστήριξε: "Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ο ψυχολογικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Φάνηκε μετά το δεύτερο γκολ ότι λύθηκαν τα πόδια των παικτών. Η ομάδα έχει δώσει πάρα πολλά παιχνίδια. 

Προσπαθούμε να δίνουμε ανάσες σε κάποιους παίκτες χωρίς να αλλοιώνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των παικτών. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια η συνολική εικόνα. Εγώ ξέρω ποια είναι η κανονική εικόνα της. Είναι αυτή, που δείξαμε στη Μόσχα. Μας προβληματίζουν οι εμφανίσεις, αλλά έχουμε την ταλαιπωρία από τα πολλά παιχνίδια, τους τραυματισμούς και την ψυχολογική κούραση".
O Βίκτορ Βιτόλο, παραχώρησε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας και στάθηκε δύναμη που έδειξε η ομάδα και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα σημείωσε πως σιγά - σιγά βρίσκει ρυθμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Εργοτέλη, είπε: "Όλα τα παιχνίδια, όπως και το σημερινό, είναι δύσκολα. Οι αντίπαλοί μας σήμερα δεν έκαναν πολλές ευκαιρίες. Η ομάδα έδειξε δύναμη μέχρι το τέλος και αυτό πρέπει να κρατήσουμε".

Για ερχόμενο ντέρμπι με τον ολυμπιακό, ανέφερε: "Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από αύριο. Πάμε για τη νίκη και τους 3 βαθμούς".

Για το αν παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκει ρυθμό, είπε: "Κάθε παιχνίδι αισθάνομαι όλο και πιο άνετα. Εγώ πρέπει να δίνω το 100% σε κάθε αγώνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά μου σήμερα και κυρίως με το αποτέλεσμα".

Δείτε στο video που ακολουθεί, το καινούριο -τότε- σύνθημα που ακούστηκε στην αναμέτρηση της Τούμπας κόντρα στον Εργοτέλη, και είχε σαν αποδέκτες ... παράγοντα και παίκτη του Ολυμπιακού!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4