Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2018

Τρία γκολ σε ένα οκτάλεπτο ... έφταναν! (1975)

Σαν σήμερα στις 9/3/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι ως το 33ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο το σκορ ήταν στα επίπεδα του 3-0!

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε στην Τούμπα με αποκλειστικό σκοπό να μαζέψει όσα λιγότερα τέρματα γίνεται, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε από το 1ο λεπτό και έκανε τη ζωή των αμυντικών της φιλοξενούμενης ομάδας, ιδιαίτερα δύσκολη!
Στο 25' ο Κούδας άνοιξε το σκορ, για να έρθει στο 30' ο Σαράφης να σημειώσει το 2-0 και στο 33’ Γούναρης διαμόρφωσε το τελικό 3-0, πετυχαίνοντας ένα από τα οκτώ συνολικά γκολ που πέτυχε στην καριέρα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε 377 επίσημες συμμετοχές του σε παιχνίδια πρωταθλήματος!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Τσιλιγκιρίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ,Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης (68’ Χατζηαντωνίου), Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Κερμανίδης (46’ Ασλανίδης).

Ολυμπιακός Βόλου: Λιαδέλης, Βούλγαρης, Καϊμάκης, Τσουκνίδας, Βαλιανάτος, Λιάκος, Τριχιάς, Γιακάκογλου, Μαλάκος, Αλεξανδρής (46’ Καλαϊτζίδης), Παπαρήγας.
* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4