Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2018

Νίκησε Προοδευτική με «σύμμαχο» τα δοκάρια! (1962)

Σαν σήμερα στις 4/3/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 2-0, αν και για μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης, αγωνίστηκε με 10 με 9 και με 8 παίκτες, λόγω τραυματισμών των Τασσόπουλου, Μουρατίδη και Βασιλειάδη (δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές)!

Το σκορ άνοιξε στο 20ό λεπτό ο Τασσόπουλος, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέανδρου, ο σκόρερ παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας και αλλάζοντάς της κατεύθυνση την έστειλε στα δίχτυα του Χρυσοχόου.

Στο 47’ ο Λέανδρος μετά από μπαλιά του Γιακουμή σημείωσε το 2-0, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν το δυνατό σουτ του Μεσολογγίτη από το ύψος του πέναλτι, σταμάτησε στο δοκάρι μας και στην επιστροφή της στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε το γκολ του Λέανδρου! 

Αυτό ήταν το δεύτερο δοκάρι της Προοδευτικής στο ματς, καθώς στο 40’ το δυνατό σουτ του Δαούτη, βρήκε στο δοκάρι του Μιχαηλίδη! Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η Προοδευτική όμως ήταν πολύ επικίνδυνη σε κάποιες στιγμές του αγώνα. 

Χασιώτης, Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Μιχαηλίδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο ματς, από την Προοδευτική οι Βεργίδης – Μπέσης. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 5η θέση, έφτασε τους 45 βαθμούς με τέρματα 22-17...

Η βαθμολογία:
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Μουρατίδης, Λέανδρος, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Τασσόπουλος.

Προοδευτική: Χρυσοχόου, Παπανικολάου, Φίλιας, Βεργίδης, Βαραμέντης, Μπαλόπουλος Φώτ., Ζαφείρης, Μπαλόπουλος Βαγγ., Δαούτης, Μεσολογγίτης, Μπέσης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4