Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαρτίου 2018

Ήττα στα Τρίκαλα με αριθμητικό πλεονέκτημα! (1965)

Σαν σήμερα στις 28/3/1965, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.170 τα εισιτήρια), έχασε με 3-1, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 43 βαθμούς, τρεις μόλις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη… 


Τελικά η καμπάνα του υποβιβασμού χτύπησε για Απόλλωνα Πόντου και Δόξα Δράμας που υποβιβάστηκαν στη Β' Εθνική, με τον ΠΑΟΚ να βελτιώνει την εικόνα του στα τελευταία παιχνίδια.

Το παιχνίδι έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, πραγματικό τέλμα, υπό συνεχή βροχόπτωση, η οποία ήταν έντονη στην επανάληψη, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τις κινήσεις των 22 παικτών!

Οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν με «10» από το 35ο λεπτό, όταν είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Γερμανού διαιτητή Έβαλντ Έπιγκ, ο Πανταζής, επειδή χτύπησε με πρόθεση τον Βασιλειάδη!
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με 1-0 τρία λεπτά αργότερα, στο 38’, όταν ο Χαριτίδης μετά από μπαλιά του Ράντοβιτς, πλάσαρε από κοντά εύστοχα τον Μουσελεμίδη.

Στο 17' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο να ανοίξει αυτός το σκορ, όμως το φάουλ που εκτέλεσε ο Βασιλειάδης, σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τζώρτζη, μια φάση που αν κατέληγε σε γκολ θα άλλαζε ολότελα τη ροή του παιχνιδιού!

Στο 55’ έγινε το 2-0 με σκόρερ τον Καλαντζή μετά από μπαλιά του Μέσσαρος 

Στο 60' ο Αποστολίδης μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά, μετά από σέντρα (εκτέλεση φάουλ) του Λέανδρου. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει, όμως στο 80', ο Καλαντζής και πάλι μετά από πάσα του Μέσσαρος σημείωσε το τελικό 3-1…

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Μουσελεμίδης, Αποστολίδης.

Οι συνθέσεις:

Τρίκαλα: Τζώρτζης, Πανταζής, Μακρής, Μπρουζούκης, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Χαριτίδης, Καλαντζής, Ζάχος, Ράντοβιτς, Μέσσαρος.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μουρατίδης, Βαλτσάνης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αποστολίδης, Βασιλειάδης, Λέανδρος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

* Η ομάδα πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ). 

* Στην αρχική photo εικονίζεται η ομάδα του ΠΑΟΚ της σεζόν 1964-65.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4