Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαρτίου 2018

Τετράμπαλο με γκολάρες! (2013)

Σαν σήμερα στις 3/3/2013, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Πανιώνιο με 4-2 παίζοντας καλό ποδόσφαιρο παρά τις απουσίες του, για την 24η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2012-2013...

Οι 15.000 περίπου θεατές που βρέθηκαν στην Τούμπα, είδαν ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην τελική επικράτηση χάρη σε τέσσερα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ που πέτυχαν διαδοχικά οι Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης και Βούκιτς.

Στον αντίποδα η άμυνα του Δικεφάλου δε βρέθηκε σε καλή μέρα, δεχόμενη δύο γκολ από έναν Πανιώνιο που σπάνια περνούσε τη σέντρα.

Ο Δώνης έδωσε φανέλα βασικού τόσο στον Πέλκα όσο και στον Κωνσταντινίδη μη έχοντας και πολλές επιλογές αφού οι απουσίες του ΠΑΟΚ σήμερα ήταν ουκ ολίγες. 

Ο Δικέφαλος μπήκε στο παιχνίδι ορεξάτος, είχε από την αρχή καλό ρυθμό και έβγαλε φάσεις για να σκοράρει, απειλώντας κυρίως από τα πλάγια. 

Στο 31', κατάφερε να προηγηθεί με σουτ του Κάτσε που έστειλε την μπάλα στο "Γ" του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννακόπουλου. 

Στο 34', ο Πανιώνιος ισοφάρισε στην πρώτη του τελική του προσπάθεια (!) με τον Ανδράλα και αφού η αριστερή πλευρά της άμυνάς μας έκανε ότι μπορούσε για να φτάσει η μπάλα στον σκόρερ. 

Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για το δεύτερο γκολ, όμως δεν το πέτυχε και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στην επανάληψη ο Δώνης έριξε στο ματς τον Φωτάκη στη θέση του Λίνο και πέρασε αριστερό μπακ ο Αποστολόπουλος και στα δεξιά της άμυνας ο Κωνσταντινίδης. 

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις πέντε λεπτά για να ξαναπάρει ο Δικέφαλος κεφάλι στο σκορ... 

Στο 50', Φωτάκης και Ρομπέρ συνδυάστηκαν στα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-1.
Ο ΠΑΟΚ δε σταμάτησε να επιτίθεται αναζητώντας το τρίτο γκολ για να κλειδώσει το ματς. 

Στο 63' με πέναλτι του Γουνδουλάκη, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν εκ νέου από το πουθενά. Το πέναλτι το κέρδισε ο Καπάνταης από τον Κατσουράνη, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνάς μας σε μακρινή μπαλιά.

Η απάντηση του Δώνη στο 2-2 άκουγε στο όνομα Βούκιτς. Ο Σέρβος μπήκε στο ματς στο 66΄στη θέση του Πέλκα, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Κατσουράνης πέρασε στα χαφ με τον Κουμάλο να καλύπτει το κέντρο της άμυνας. Μια κίνηση που αποδείχτηκε "κίνηση ματ"!
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε κι άλλο το ρυθμό του, η κερκίδα είχε πάρει φωτιά... 

Στο 80', είδαμε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν μπει στα ελληνικά γήπεδα όταν με εντυπωσιακό ψαλιδάκι ο Κατσουράνης έγραψε το 3-2, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Γιαννακόπουλου.

Η ομάδα δε σταμάτησε να επιτίθεται, σε αντίθεση με όσα έγιναν σε προηγούμενα παιχνίδια της σεζόν.

Στο 87' ο Βούκιτς με πανέμορφο πλασέ έγραψε το τελικό 4-2. Ο ΠΑΟΚ πήρε μια δικαιότατη νίκη που ζέστανε τον κόσμο ο οποίος βρέθηκε στην Τούμπα και αναπτέρωσε τις ελπίδες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια της σεζόν...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο (46' Φωτάκης), Κάτσε, Λόρενς, Ρομπέρ (66' Κουμάλο), Κωνσταντινίδης, Πέλκας (66' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κουλουχέρης, Παντίδος, Τόσκας, Κούρος, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (72' Μενδρινός), Κούρντι, Κολοβός (72' Ντούνης), Αραβίδης, Καμπάνταης.
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, μίλησε για την επικράτηση του Δικεφάλου και την παρουσία του Βούκιτς...

Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:

Για την εικόνα του παιχνιδιού: "Θεωρώ ότι ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Γενικά από την αρχή, με καλό ρυθμό, πολλές φάσεις, καλή δημιουργία, καλή κίνηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε κι από τη ζεστασιά του κόσμου θα έλεγα, γιατί νομίζω ότι σε όλο το παιχνίδι συμμετείχε ενεργά. 

Μπορώ να πω επίσης ότι σε ένα παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις, είχαμε και κατά διαστήματα μια αμυντική αστάθεια, γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά λάθη για να γίνει το κακό στον αγωνιστικό χώρο και γενικώς δυσκολέψαμε από μόνοι μας τα πράγματα, αλλά με τις αλλαγές που είχαμε, με τις απουσίες που υπήρχαν, είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ρυθμό και τη δημιουργικότητα της ομάδας μέσα στο γήπεδο".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα παίζει πιο απελευθερωμένα: "Είναι πολύ λάθος να συγκρίνεις διαφορετικά παιχνίδια. Ο τρόπος που παίζουμε είναι ο ίδιος, απλά πολλές φορές το άγχος και η νευρικότητα από τη σημασία ενός παιχνιδιού έχει αντίδραση στους ποδοσφαιριστές. 

Είναι περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι και επειδή υπήρξα και ποδοσφαιριστής, σκέφτεσαι διαφορετικά όταν τα παιχνίδια είναι 2 και έξω. Σήμερα ήμασταν πιο απελευθερωμένοι και νομίζω ότι όσον αφορά τη λειτουργία μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και την επιθετικότητά μας, ο τρόπος παιχνιδιού δεν αλλάζει, απλώς αλλάζει η σημασία του παιχνιδιού".

Για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και τις εσωτερικές αλλαγές: "Η δημιουργικότητα μας ήταν από την αρχή του αγώνα. Δε μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος κι από το πρώτο ημίχρονο, παρότι υπήρχαν παιδιά που λόγω ανάγκης έπαιξαν σε άλλες θέσεις όπως ο Κωνσταντινίδης. 

Το να αλλάξουμε μετά το 2-2 και να πάμε σε μια διάταξη σε ρόμβο, είναι το εναλλακτικό σχέδιο που χρησιμοποιούμε και στην προπόνηση και το έχουμε κάνει και σε άλλα παιχνίδια. 

Η αλλαγή του Λίνο ήταν ουσιαστικά αναγκαστική γιατί έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ και ήταν πολύ κουρασμένος στο ημίχρονο και ο Κωνσταντινίδης αλλά και ο Αποστολόπουλος, μπορούν κατ' ανάγκη να παίξουν και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Και οι τρεις αλλαγές που έγιναν, ο καθένας με διαφορετικό ρόλο, μας βοήθησαν".

Για τον Βούκιτς και την εικόνα που έδειξε στο ντεμπούτο του: "Την εικόνα που έδειξε σήμερα, δεν την έχει δείξει στην προπόνηση. Έχει προσπαθήσει πάρα πολύ μαζί με τους γυμναστές, δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. 

Μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και σε μια τέτοια ηλικία, πρέπει να το θέλεις και ο Βούκιτς μέχρι τώρα πάρα πολύ σωστό επαγγελματισμό, δουλεύει πάρα πολύ σκληρά στην προπόνηση, ξεκουράζεται πολύ καλά μετά από αυτήν και με αυτό τον τρόπο βοηθάει στο να επανέλθει γρήγορα σε ρυθμούς. 

Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί θέλουμε να έχουμε πολλές επιλογές και να έχουμε παίκτες σε καλή κατάσταση που να μπορούν να μας βοηθήσουν".

Για την παρουσία του κόσμου: "Όπως είπα και στην αρχή, ο κόσμος μας βοήθησε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ακόμη και όταν το σκορ δεν ήταν υπέρ μας, Νομίζω ότι ένα κομμάτι είναι πως εμείς πρέπει να προκαλούμε τον κόσμο στη λειτουργία μιας ομάδας με τον τρόπο μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, από την άλλη εγώ έχω και λίγο διαφορετική άποψη γιατί την ξέρω την Τούμπα από πολύ μικρός. 

Ακόμη κι όταν η ομάδα παίζει άσχημα και όταν δεν είμαστε σε καλή μέρα, είναι σημαντικό ο κόσμος να είναι ζεστός και θερμός. Ο κόσμος παίζει σημαντικό ρόλο για να μπορέσει να επιδράσει πάνω στην αγωνιστικότητά μας και να αλλάξει ένα παιχνίδι. Άρα λοιπόν περιμένουμε και αυτό".

Για τον Κατσουράνη και το γεγονός ότι πολλές φορές ενεργεί ως παίκτης της μεσσαίας γραμμής: "Δεν είναι μόνο η συνήθεια, αλλά κι η προπόνηση. Στον τρόπο που πρέπει να διασπάσουμε αντίπαλες άμυνες, όταν κλείνονται πίσω, το κάνουμε στην προπόνηση. 

Δηλαδή ο μακρινός στόπερ που έχει την ικανότητα στα πόδια να βγάλει πάσες, σέντρες και να κινηθεί σωστά, βγαίνει μπροστά κι όταν χαθεί η φάση πρέπει να καλύψει ο άλλος στόπερ, ο αμυντικός χαφ και ο απέναντι μπακ. 

Νομίζω ότι ο Κατσουράνης, παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος. Είναι κι αυτός κουρασμένος γιατί έχει επιβαρυνθεί με συνεχόμενα παιχνίδια. Θα υπάρχουν και στιγμές που θα κάνει και λάθη. Λάθη κάνουν ακόμη και στόπερ υψηλού επιπέδου. Αρα δε φταίει ότι λειτουργεί περισσότερο ως χαφ".

Για το ότι η ομάδα πετυχαίνει όμορφα γκολ: "Είναι θετικό που τα παιδιά παίρνουν βραβείο. Τώρα, υπάρχουν κάποια γκολ που έμενα μου αρέσουν παραπάνω, όπως για παράδειγμα το γκολ που πέτυχε ο Σαλπιγγίδης που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. 

Σήμερα είχαμε δύο εκτελέσεις φανταστικές. Φυσικά αυτό δεν είναι εντολή του προπονητή, είναι θέμα έμπνευσης και ικανότητας. Σήμερα είχαμε δύο εμπνεύσεις καταπληκτικές και από τον Κάτσε και από τον Κατσουράνη. Νομίζω ότι είναι τέρματα τα οποία αρέσουν σε όλους και ξεσηκώνουνε και τον κόσμο".

Για τις επιστροφές των τιμωρημένων και των τραυματιών: "Ετσι μπορούμε να αλλάξουμε επίπεδο, να γινόμαστε καλύτεροι, με το να προσπαθούν όλοι να βελτιώνονται. Ο ΠΑΟΚ θα γίνει καλύτερος, αλλά πρέπει να μην έχει προβλήματα και τραυματισμούς. 

Και σήμερα μας έλειψαν δύο παίκτες λόγω ίωσης και κρυώματος. Όταν φθάσουμε μακριά σε κύπελλο και πλέι οφ καλοί θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τα αποτελέσματα που θέλουμε να πάρουμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας".
Ο Λίαμ Λόρενς με δηλώσεις του μετά την λήξη του αγώνα αναφέρθηκε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη εντός Τούμπας, στην δική του παρουσία, αλλά και στον Αστέρα Τρίπολης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
"Ήταν μια σπουδαία νίκη και είναι σημαντικό για εμάς που σκοράραμε τέσσερις φορές. Δεχτήκαμε όμως δύο τσαπατσούλικα γκολ από τον αντίπαλο μας. Είναι σημαντικό για εμάς που νικήσαμε για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα στην Τούμπα".

Για τη θέση που έπαιξε σήμερα: "Δε με απασχολεί, αρκεί να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Οι νίκες δίνουν ρυθμό και μας βοηθάνε να παίζουμε καλύτερα".

Για τον Αστέρα Τρίπολης που παραμένει πάνω από τον ΠΑΟΚ: "Είναι καλή ομάδα και για αυτό βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Ξέρω ότι μπορεί να τους συναντήσουμε στο Κύπελλο και ίσως να τους χρωστάμε μία νίκη".
Ο Εργκους Κάτσε σε δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού μίλησε για την νίκη επί του Πανιωνίου, το τέρμα που πέτυχε ο ίδιος και άνοιξε το σκορ, αλλά και τον Βούκιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και σήμερα. Εδώ και τρία ματς παίρνουμε νίκες, όμως δεν πρέπει να αναπαυθούμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πιστεύω ότι όταν είμαστε σοβαροί κάνουμε ωραία πράγματα. Πετύχαμε πρώτοι γκολ, στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός και φάγαμε γκολ. 

Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με το Λεβαδειακό και θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα".

Σχολιάζοντας το γκολ που πέτυχε, υπογράμμισε: "Περισσότερο χαρούμενος είμαι γιατί κερδίσαμε παρά για το γκολ που πέτυχα. Το γκολ που πέτυχα ήθελα να το αφιερώσω στον προπονητή μου γιατί με έχει βοηθήσει πάρα πολύ από την αρχή της χρονιάς και με αυτό το γκολ ήθελα να τον ευχαριστήσω. Αυτός με έκανε παίκτη και με ανέδειξε στην Α' Εθνική για αυτό ήθελα να τον ευχαριστήσω με αυτό το γκολ".

Για την παρουσία Βούκιτς ανέφερε: "Ο Βούκιτς είναι τεράστιος παίκτης που έχει παίξει σε πολλές καλές ομάδες. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι. Βλέπουμε ότι παίζουνε και αρκετοί νέοι και ο κάθε νέος θα πρέπει να αρπάζει την ευκαιρία γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν δίνονται κάθε μέρα στη ζωή".

Όσο για το ποιο θεωρεί καλύτερο γκολ ανάμεσα στο δικό του και του Κατσουράνη. είπε: "Πιστεύω ότι και τα δύο γκολ είναι πολύ όμορφα".
Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μίλησε για τον αγώνα της Τούμπας, για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που ακολουθεί ενώ εκθείασε τον Βούκιτς για την ποιότητα που τον διακρίνει σαν παίκτη.

Αρχικά τόνισε:
"Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι πήραμε μία εύκολη νίκη, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κάναμε τη ζωή μας δύσκολη με κάποια λάθη στην άμυνα τα οποία μας κόστισαν, όμως είχαμε την ποιότητα και καταφέραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Η σημασία του αγώνα είναι μεγάλη και απόψε. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν διαδοχικά παιχνίδια που πρέπει να κερδίζουμε. Μπορεί να φαίνεται ως κάτι το αυτονόητο αλλά ποτέ δεν συμβαίνει αυτό.

Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του δυσκολία και το σημερινό είχε τη δική του ειδικά από τη στιγμή που είχαμε τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, να έχουμε το μυαλό μας καθαρό και να μπορούμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό κάναμε σήμερα και αυτό ελπίζουμε να κάνουμε και την Τετάρτη κόντρα στον Λεβαδειακό".

Για τον Βούκιτς: "Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δεν είναι μόνο η δικιά μου άποψη. Είναι το τι δείχνει μέσα στο γήπεδο. Στο χρονικό διάστημα που συμμετείχε σήμερα έδειξε ότι έχει τις γνώσεις, το ταλέντο και την ικανότητα για να μπορεί από την παραμικρή ευκαιρία να σκοράρει".

----------------------------------------------------------

* Τη σεζόν 2012-2013, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας σε 30 παιχνίδια 62 βαθμούς (18 νίκες - 8 ισοπαλίες - 4 ήττες) με τέρματα 46-19.

* Στη διαδικασία των play offs η ομάδα πήρε την 1η θέση (παρά το κακό της ξεκίνημα με 2 ήττες) στο μίνι αυτό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4