Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαρτίου 2018

Νίκη με ανατροπή, παίζοντας με "10" (2014)

Σαν σήμερα στις 23/3/2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 30η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2013-2014 ...

Η ομάδα μας παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, γύρισε το παιχνίδι και με παίκτη λιγότερο πήρε τη νίκη κόντρα σε Θεούς, δαίμονες και ... Βοσκάκηδες!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης κατέβασε τον Δικέφαλο με 4-2-3-1 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Τζαβέλλα, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρα, αμυντικά χαφ τους Νάτχο και Κίτσιου, στη μεσαία γραμμή Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδη και προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Μπροστά σε περίπου 14.000 θεατές ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του όμως στο 6' στην πρώτη επίθεση του ΠΑΣ, ο Ινσαουράλδε έδιωξε την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή της εστίας μας, ενώ το 12' ο Γιάκος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία σε μια φάση που ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ.

Στις δύο ευκαιρίες του ΠΑΣ απάντησε ο ΠΑΟΚ με πολύ καλό σουτ του Βούκιτς στο 13' το οποίο απέκρουσε ο Βελλίδης και ο Σαλπιγγίδης που πήρε το ριμπάουντ από πλεονεκτική θέση πλάσαρε με το αριστερό όμως ο Βελλίδης απέκρουσε σε κόρνερ...
Το παιχνίδι παιζόταν πάνω κάτω, ο ΠΑΣ δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να παίξει κλειστά και η άμυνα του ΠΑΟΚ έδειχνε να μην λειτουργεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά κυρίως στις πτέρυγές της.

Στο πρώτο 25λεπτο είδαμε δύο καλά δυνατά μακρινά σουτ από τους Στοχ και Νάτχο που δεν βρήκαν όμως στόχο. Ο Σλοβάκος ήταν και πάλι ορεξάτος και στο 27' μετά από καλή ατομική προσπάθεια, πλάσαρε από πλάγια θέση άουτ.

Στο 31' ο Βοσκάκης έκρινε πως ήρθε η ώρα να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι. Σε φάση που δεν ήταν καν φάουλ δείχνει κίτρινη στον Κίτσιου, ακολούθως στον Τζαβέλλα για διαμαρτυρία (αυτή ήταν η 4η σε παίκτη του ΠΑΟΚ ως εκείνη τη στιγμή), ενώ στο 34' απέβαλε τον Βίτορ επειδή πέταξε την μπάλα σε αντίπαλο, αν και η φάση είχε ολοκληρωθεί!!!

Η Τούμπα πήρε φωτιά, ο Βοσκάκης έπαιζε τουλάχιστον ΥΠΟΠΤΑ, η ομάδα ήταν υπέρμετρα εκνευρισμένη όπως και ο κόσμος στις κερκίδες που έβλεπε το κοράκι να κάνει πράματα και θαύματα!!!

Ο ΠΑΟΚ δεχόταν πόλεμο από το κόκκινο κατεστημένο, αυτό ήταν ορατό και στους τυφλούς πλέον. Αδίστακτοι διαιτητές παίζανε με τη νοημοσύνη μας και τα νεύρα μας, συνεχόμενες Κυριακές...

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι περισσότερο μέσα σε αποδοκιμασίες απόλυτα δικαιολογημένες για τον Κρητικό ρέφερι που ήταν φανερό πως ήρθε στην Τούμπα σε διατεταγμένη υπηρεσία και με μοναδικό σκοπό να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα!

Μετά την αποβολή του Βίτορ ο Γεωργιάδης έδωσε εντολή στον Τζαβέλλα να περάσει στόπερ και ο Κίτσιου με τον Σκόνδρα στα πλάγια της άμυνας...

Ανύπαρκτος στο πρώτο 45λεπτο ο Σαλπιγγίδης που κυριολεκτικά «σερνόταν» στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να παίζει χωρίς υπερβολή με «9». Ο αρχηγός του Δικεφάλου έδειχνε να μην είναι σε καθόλου καλή κατάσταση τους τελευταίους μήνες, γεγονός που σίγουρα προβλημάτιζε...

Η πρώτη αλλαγή του Δικεφάλου ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης στη θέση του Βούκιτς σε ένα 4-4-1 με Σαλπιγγίδη, Νάτχο, Κίτσιου και Στοχ στα χαφ. Τετράδα στην άμυνα οι Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε και Γεωργιάδης με τον τελευταίο να παίζει όλη την πλευρά.
Στο 53' ο Γεωργιάδης μπήκε από τα δεξιά αλλά αν και βρέθηκε σε καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 56' πέρασε στο ματς ο Λούκας στη θέση του Σαλπιγγίδη που ήταν απλά τραγικός και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα.

Στο 63' ο ΠΑΣ πέτυχε με τον Λίλα το 0-1 (εκτός θέσης ήταν ο Γλύκος) και η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Αμέσως μετά ο Χούσεν μπήκε στη θέση του Κίτσιου στην τελευταία κίνηση του Γεωργιάδη να διορθώσει την κατάσταση.

Στο 66΄ο Μίροσλαβ Στοχ με εκπληκτικό αριστερό σουτ στο «Γ» του Βελλίδη ισοφάρισε βάζοντας φωτιά στην Τούμπα... O Σλοβάκος ήταν μακράν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και έδειξε πως βρήκε τη φόρμα του σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

Στο 78' σέντρα σουτ του Λούκας την απέκρουσε δύσκολα ο Βελλίδης, στο 81' ο Χούσεν από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει όχι όμως και ο Λούκας στο επόμενο λεπτό που βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-1!!! Η Τούμπα δονήθηκε από συνθήματα κατά του ΓΑΒΡΟΥ για ευνόητους λόγους...

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε με ευκολία το υπέρ του αποτέλεσμα και έφτασε στο τρίποντο σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να γυρίζει πολύ δύσκολα...
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κίτσιου (65' Χούσεν), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (56' Λούκας), Στοχ, Βούκιτς (46' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος (73' Μπέριος), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Βίλα (87' Νάκος), Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Γιάκος (50' Ακόστα), Ίλιτς.
Ο σκόρερ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ Μίροσλαβ Στοχ, μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στη συμπεριφορά που "απολαμβάνει" ο ΠΑΟΚ από τη διαιτησία!

Αναλυτικά:
"Το σημερινό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ γνώριζε πως δεν είχε να χάσει τίποτα. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για εμάς μετά την κόκκινη κάρτα που έδειξε στον Βίτορ. Προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο παρά το ότι παίζαμε με 10 παίκτες. 
 
Δεχθήκαμε το γκολ, αλλά καταφέραμε, ίσως και με μικρή δόση τύχης, να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό που πήραμε το τρίποντο, ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι μας αφήσαμε δύο βαθμούς"...

Σε ερώτηση για την διαιτησία, απάντησε... "Δε θέλω να μιλήσω για την διαιτησία, αλλά κάθε εβδομάδα γίνεται κάτι παρόμοιο με το σημερινό. Είναι λίγο δύσκολο και περίεργο αυτό που συμβαίνει... Έχω παίξει ποδόσφαιρο σε διάφορες χώρες, αλλά αυτό το βλέπω για πρώτη φορά. Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι, γιατί είναι άσχημο να αισθάνεσαι ότι παίζεις απέναντι σε περισσότερους από 11".

Όσο για το μέλλον του, ανέφερε: "Έχουμε μπροστά μας ακόμη κάποια παιχνίδια για το πρωτάθλημα, έχουμε και το Κύπελλο, ελπίζω να το κατακτήσουμε. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, εκτός από ότι έχω δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο στη Φενέρ. Θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι..."
Ο Γιώργος Γεωργιάδης στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ στην Τούμπα, έκανε λόγο για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να διαχειρίζονται κατάλληλα την ένταση που δημιουργείται κατά τη διάρκεια του αγώνα, για να έχει θετική επίδραση στην ομάδα.

Αναλυτικά:
"Είχα πει στο παιχνίδι με τον Άρη ότι αυτές οι καταστάσεις πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατούς. Για ακόμη ένα παιχνίδι παίξαμε για πολλή ώρα με δέκα παίκτες. Υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή την εποχή. Πρέπει να τη διαχειριζόμαστε κατάλληλα την ένταση στον αγώνα μας. 
 
Αν κάνουμε λάθη, εμείς τα πληρώνουμε. Το ματς το ελέγχαμε σε όλη τη διάρκεια, ο ΠΑΣ δεν ρίσκαρε. Πέτυχε αυτό το όμορφο γκολ και εμείς με διάθεση και ψυχή γυρίσαμε το παιχνίδι. Η ώρα διεξαγωγής ήταν δύσκολη για τους παίκτες και δεν τους βοήθησε να έχουν καλό ρυθμό".

Για τις τιμωρίες από τις πολλές κάρτες: "Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ. Έχουμε πολλές τιμωρίες και θα προσπαθήσουμε με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να έχουμε καλή εικόνα και να κερδίζουμε".

Για τα πέναλτι που δεν δίνονται στον ΠΑΟΚ: "Είναι ένας λόγος που μιλάω για τις ιδιαίτερες συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για τις κινήσεις του μετά το 0-1: "Ήθελα να παίξουμε με 4-3-2, είχαμε όμως μεγάλο πρόβλημα με τα χαφ. Κλήθηκαν να κάνουν αυτή τη δουλειά ο Στοχ και ο Λούκας και το έκαναν καλά, ως εσωτερικοί χαφ".

Για τις αντιδράσεις των παικτών του: "Πρέπει να υπάρχει ένταση. Δεν πρέπει να είμαστε μαλθακοί, να γίνονται πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και να μην αντιδρούν οι παίκτες. Πρέπει, όμως, να διαχειριστούμε σωστά αυτή την ένταση".

Για την εικόνα του Στοχ: "Ο Στοχ είναι ένα παίκτης που έχει κάνει σημαντικά πράγματα στην καριέρα του. Και σε εμάς έχει κάνει πράγματα. Δείχνει στοιχεία που μας έδειξε και στο ξεκίνημα της παρουσίας του εδώ, προσπαθεί πολύ και μακάρι να συνεχίσει έτσι. 
 
Μιλήσαμε, του εξήγησα ότι η ευθύνη και η φήμη είναι δική του. Και ο προηγούμενος προπονητής τον στήριξε πολύ και τώρα εμείς τον πιστεύουμε. Επαναλαμβάνω, μακάρι να συνεχίσει έτσι".
Ο Γιάννης Σκόνδρας, μιλώντας για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τόνισε τη σημασία της νίκης ενόψει playoffs και την προσπάθεια που κάνει ο Δικέφαλος να μαζέψει έξτρα πόντους από τους αντιπάλους του.

Πιο συγκεκριμένα:
"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από την αρχή. Ξέραμε τις καιρικές συνθήκες ότι θα έχει ζέστη και φυσικά το ματς έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα. Είχαμε ψυχή και πάθος όλη η ομάδα και καταφέραμε και κάναμε την ανατροπή την οποία νομίζω δικαιούμασταν".

Για την αποβολή του Βίτορ και τη μετατόπισή του στο κέντρο της άμυνας: "Όταν δέχεσαι μια κόκκινη κάρτα σίγουρα έχεις μειονέκτημα. Από εκεί και πέρα όμως, ο ΠΑΟΚ έχει καλή και ποιοτική ομάδα και νομίζω το έδειξε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο και γι' αυτό κερδίσαμε. Γενικά όλη η ομάδα προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα από τη στιγμή που δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα και νομίζω ότι τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά".

Για τη σημασία της νίκης: "Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε. Είναι μεγάλης σημασίας αυτοί οι τρεις βαθμοί και θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα επόμενα παιχνίδια. Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ ώστε να μπούμε στα play offs αν είναι δυνατόν με περισσότερους βαθμούς από τους αντιπάλους μας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4