Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2018

Ισόπαλος 1-1 με εκπληκτικό Νικολαΐδη! (1961)

Σαν σήμερα στις 19/3/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε αρκετές χιλιάδες θεατών, έμεινε στο ισόπαλο 1-1, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρισκόταν μια θέση πάνω από εμάς και είχε εκείνη την εποχή μια ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα!

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας στον πρώτο ημίχρονο σύμμαχό τους τον άνεμο, έδειξαν περισσότερη διάθεση στο παιχνίδι, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο απειλητικός όσες φορές πλησίαζε στην εστία του Διαμαντούλη!
Έτσι στο 12' ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε πολύ δύσκολα το ισχυρό και ευθύβολο σουτ του Βασιλειάδη, ενώ στο 15’ ο Σιδηρόπουλος τραυματίστηκε όμως συνέχισε το ματς καθώς δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να παίζει ουσιαστικά με 10, για το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τόσο νωρίς! 

Στο 23’ ο Γ. Καμάρας πάσαρε στον Σκόρδα, το σουτ του οποίου το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πρόγιος.

Στο 28', ο Λέανδρος πάσαρε στον Σιδηρόπουλο, αυτός λόγω του τραυματισμού του δεν μπόρεσε να επισπεύσει την επίθεσή μας και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Διαμαντούλη!

Ο ΠΑΟΚ είχε στο πρώτο 45λεπτο έναν εκπληκτικό Νικολαΐδη, ένα χαφ πολύ μεγάλης αξίας, για τον οποίον μας έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι στα περισσότερα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε ήταν στους διακριθέντες!   
 
Για αυτόν τον λόγο οι «Ασπρόμαυρες Ιστορίες», θα κάνουν σύντομα αφιέρωμα σε αυτόν τον παικταρά, την ύπαρξη του οποίου και τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα,  αγνοούν  οι περισσότεροι…
Με την έναρξη της επανάληψης και με τον άνεμο να είναι υπέρ μας αυτή τη φορά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 51’ με τον Σεραφείδη και στο 55’ άνοιξαν το σκορ, σε μια φάση που συζητήθηκε πολύ!

Όλα ξεκίνησαν από ένα πλάγιο που δόθηκε ανάποδα, ο Μαστρακούλιας που έγινε κάτοχος της μπάλας, σέντραρε, ο Πρόγιος είτε επειδή εμποδίστηκε είτε επειδή εκτίμησε λάθος τη φάση δεν βρήκε την μπάλα και ο Σεραφείδης με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Στο 59’ η βολίδα του Σιδηρόπουλου μετά από πάσα του Βασιλειάδη πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ και στο 71ο λεπτό ο Λέανδρος μετά από μπαλιά του Χαβανίδη (με κεφαλιά), πλάσαρε και πέτυχε το 1-1.

Στο 72’ ο Μουστάκας χτύπησε τον Λέανδρο στο πρόσωπο χωρίς να πάρει χαμπάρι ο διαιτητής Λιουδάκης το είχε συμβεί, ενώ ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού έκλεισε τον Απόλλωνα στα καρέ του αναζητώντας το γκολ της νίκης χωρίς αυτό να έρθει τελικά… 
Κορυφαίος του ΠΑΟΚ και του γηπέδου ο εκπληκτικός Νικολαΐδης, ένας "χαλκέντερος χαφ", ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Χαβανίδης, Κεμανίδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Τασσόπουλος, Κεμανίδης, Καμαλακίδης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Μηλίτσης.

Απόλλων Σμύρνης: Διαμαντούλης, Μουστάκας, Βασιλείου, Βερτσώνης, Ματζαρίδης, Καμάρας Αρ., Μαστρακούλιας, Φράγκου, Καμάρας Γ., Σκόρδας, Σεραφείδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Διαμαντούλης να μπλοκάρει την μπάλα προ του Βασιλειάδη ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4