Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2018

Προηγήθηκε 0-2, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία! (1966)

Σαν σήμερα στις 20/3/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966…

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 3.500 θεατές (2.932 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την αθηναϊκή ομάδα, αν και προηγήθηκε στο σκορ με 0-2!

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο, πολύ μαχητικός, με συμπαγή άμυνα και δραστήριους μεσοεπιθετικούς, ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο, με επακόλουθο να προηγηθούμε στο σκορ με 0-2! 

Στο 20', ο Κούδας πήρε την μπάλα από τον Καζαντζίδη, κινήθηκε ταχύτατα προς την περιοχή του Πανιωνίου και πριν προλάβει να τον μαρκάρει ο Σκρέκης, πλάσαρε τον Μανιάκη κάνοντας το 0-1.
Πέντε λεπτά αργότερα (25') ήρθε και η δεύτερη ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, όταν και πάλι μετά από προσπάθεια του Κούδα (κορυφαίος του αγώνα!), η μπάλα έφτασε στον Χαραλαμπίδη και αυτός από κοντά δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 0-2…

Οι γηπεδούχοι μπροστά στο φάσμα της ήττας, βγήκαν πιο αποφασιστικά στην επίθεση και στο 35' μείωσαν σε 1-2 με κεφαλιά του Ιντζόγλου, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Πασχαλίδη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διαχειριστεί το σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς στο 67', ο Θανάσης Σαραβάκος, μετά από σύγχυση στην περιοχή μας με γυριστό σουτ πέτυχε την ισοφάριση (αρχική εικόνα), στερώντας από τον ΠΑΟΚ τη χαρά ενός διπλού στην πρωτεύουσα. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Χαραλαμπίδης, Θεοφανίδης, Καζίας.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής...
Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μανιάκης, Καραγιαννόπουλος, Σκρέκης, Καζαντζίδης, Νέγρης, Μαυρίδης, Χάιτας, Σαραβάκος, Ιντζόγλου, Δέδες, Σημαιοφορίδης.

ΠΑΟΚ: Καζίας, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Μακρής, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Κούδας, Κοντογιώργος, Χαραλαμπίδης, Γιακουμής, Αφεντουλίδης.

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα.Τα 43 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Κούδας 13, Χαραλαμπίδης 13, Αφεντουλίδης 8, Λέανδρος 4, Θεοφανίδης 4 και Γιακουμής 1.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4