Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Φεβρουαρίου 2018

Λευκή ισοπαλία με ... πολικό ψύχος! (1965)

Σαν σήμερα στις 7/2/1965, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Το παιχνίδι έγινε στο Χαριλάου με το θερμόμετρο να δείχνει 5 βαθμούς κάτω από το μηδέν (!) και ο Δικέφαλος μπροστά σε 2.000 περίπου θεατές (1.847 τα εισιτήρια), δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη μένοντας στην λευκή ισοπαλία.

Ο ΠΑΟΚ απέναντί του βρήκε έναν αντίπαλο που βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού από την οποία δεν κατάφερε να απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν να υποβιβαστεί!

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες του Γκεόργκι Μπαμπολτσάι να είναι καλύτεροι στην επανάληψη και να έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη σε μια φάση στην οποία αδικήθηκαν από τον Ιταλό διαιτητή Σκινέτι. 
Ήταν το 54ο λεπτό, όταν ο Ραπτόπουλος σούταρε στην κενή εστία, ο Χρυσανίδης απέκρουσε με το χέρι επί της γραμμής δίκην τερματοφύλακα, αλλά αντί ο Σκινέτι να δείξει την άσπρη βούλα, ανακάλυψε οφ σάιντ τον Γιακουμή που έτσι κι αλλιώς δεν επηρέαζε τη φάση.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 17ο λεπτό, όταν ο Βαλτσάνης απέκρουσε πάνω στη γραμμή με ανάποδο ψαλίδι την κεφαλιά του Αλεξανδρίδη κρατώντας το μηδέν, σε ένα διάστημα στο οποίο όπως προαναφέρθηκε η ομάδα της Καλαμαριάς ήταν καλύτερη! 

Ο Μπαμπολτσάι ρίσκαρε δίνοντας φανέλα βασικού στους νεαρούς Βαλτσάνη – Ασίκη (τον δικαίωσαν), ενώ δε χρησιμοποιήθηκαν οι Γιαννέλος – Βασιλειάδης!

Κορυφαίοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν οι Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Λέανδρος, Ασίκης, Βαλτσάνης...

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου: Βιόπουλος, Αβραμίδης, Μαλλιόγλου, Πααπδόπουλος, Χρυσανίδης, Καραμυτηλιός, Μυταριώτης, Αλεξανδρίδης, Σακελλαρίδης, Νιφαδόπουλος, Σαλαπασίδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Ασίκης, Ραπτόπουλος, Βαλτσάνης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης, Λέανδρος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι.

* Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ). 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1964-1965...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4