Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2018

Έμφραγμα στο 90' στην παγωμένη Τούμπα! (1965)

Σαν σήμερα στις 28/2/1965, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του μπροστά σε μόλις 3.000 θεατές (2.202 τα εισιτήρια!), έχασε τη νίκη στο 90ό λεπτό, δεχόμενος την ισοφάριση από τον Καλλιοτζή! 

Το τσουχτερό κρύο και ο δυνατός άνεμος που έπνεε εκείνη την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, περιόρισε αισθητά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο…

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος των γηπεδούχων και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων εκείνη τη μέρα, καθώς το 1-1 ήρθε μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών των παικτών μας. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει κόντρα τον άνεμο στο πρώτο 45λεπτο, αλλά οι παίκτες μας όχι μόνο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες έχασαν οι Βασιλιειάδης – Γιακουμής!

Όταν στην επανάληψη η ομάδα είχε το αέρα σύμμαχό της, οι ευκαιρίες διαδεχόταν η μία την άλλη, όμως οι περισσότερες από αυτές κατέληξαν άουτ! Βασιλειάδης – Γιακουμής ήταν οι κύριοι εκφραστές των τελικών προσπάθειών μας, όμως αμφότεροι, αποδείχτηκαν μοιραίοι, καθώς έχασαν τις ευκαιρίες της ζωής του εκείνη τη μέρα!
Ο ΠΑΟΚ είχε σε φοβερή μέρα τους Μουρατίδη – Νικολαΐδη, οι οποίοι όργωσαν το γήπεδο και ήταν οι καλύτεροι των 22, αγγίζοντας με την απόδοσή τους το άριστα. Στο 78’ Βαλτσάνης και Λέανδρος έστειλαν με διαδοχικά σουτ την μπάλα στα δοκάρια, στην καλύτερη στιγμή της ομάδας στην επανάληψη. 

Το γκολ τελικά ήρθε στο 80ό λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης πήδησε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Καλαϊτζίδη δίνοντας την εντύπωση πως αυτό το γκολ θα κρίνει το ματς, λόγω και της επιθετικής ανυπαρξίας των φιλοξενούμενων.

Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το ματς, στο 90ό λεπτό, ο Καλλιοτζής πάγωσε την Τούμπα ισοφαρίζοντας και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1, όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, Μπρούνο Μαρκιόρι… 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Βαλτσάνης, Λέανδρος, από τον Ηρακλή ο Καλλιοτζής και ο Μπέλλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Τασσόπουλος, Ραπτόπουλος, Βαλτσάνης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Γιαννέλος, Χαραλαμπίδης.

Ηρακλής: Καλαϊτζίδης, Ιωαννίδης, Μπέλλης, Λειβαδάς, Κουρτίδης, Τσίγκος, Ρούγκλιος, Καραβέργος, Λάρδας, Κωστάκος, Καλλιοτζής.

Η βαθμολογία μετά από τα περισσότερα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής...
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33.  Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ). 

Εκείνη την αγωνιστική όμως συνέβη κάτι ιδιαίτερα παράδοξο στη μάχη της κορυφής! Διαβάστε το γιατί αξίζει τον κόπο!

Στη βαθμολογία προηγείτο ο Παναθηναϊκός με 77 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), ακολουθούμενος από την ΑΕΚ που είχε τρεις λιγότερους (74). Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και με ήττα του Παναθηναϊκού στον Βόλο, έπαιρνε το πρωτάθλημα. Τι συνέβη όμως;

Η μόνη περίπτωση να μην πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ήταν να ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ! Και αυτό έγινε! Στο 57' του αγώνα και ενώ η Νίκη προηγείτο με 1-0, ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού (Πετρόπουλος), όρμησε εναντίον του Γερμανού διαιτητή και τον άρπαξε από τον λαιμό!  Αυτός αμέσως διέκοψε το ματς σε βάρος της αθηναϊκής ομάδας. Οι παράγοντές της, κυριολεκτικά ικέτευαν τους Βολιώτες παρακαλώντας να συνεχιστεί το ματς, τονίζοντας πως θα έχαναν, φτάνει να ολοκληρωνόταν η αναμέτρηση και να έπαιρναν τον βαθμό της ήττας που θα τους έδινε τον τίτλο!!!

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και κοντά στο 60' προηγούνταν με 3-1! Ξέροντας όμως πως δεν είχαν τύχη στο κυνήγι του τίτλου, χαλάρωσαν και ισοφαρίστηκαν στο 90' από τον Σιδέρη! Και έτσι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 77 βαθμούς και να παίξει μπαράζ για το πρωτάθλημα... Απίστευτο και όμως ... ελληνικό! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Κουρτίδης – Βασιλειάδης σε μια μονομαχία τους…
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4